Witam ostatnio używałem wycieraczek VALEO ale nie jestem zadowolony (śmieszne mają spojlery na to wszystko) jakie polecacie ??
Bosha ??
JAPANPARTS ??
4MAX ??
SWF ??
TRICO ??
Wersja do druku
Witam ostatnio używałem wycieraczek VALEO ale nie jestem zadowolony (śmieszne mają spojlery na to wszystko) jakie polecacie ??
Bosha ??
JAPANPARTS ??
4MAX ??
SWF ??
TRICO ??
4MAX????????????? BEZ JAJ!!!
DOBRE I TANIE?
Alca
http://www.av-car.com/img/wyc_alca.jpg
ja zawsze bralem bosha do kazdego auta
A ja zawsze Champion. Byłem i jestem z nich naprawdę bardzo zadowolony... Robią takie rzeczy że hej!!!!!!! :hah: :hah: :hah: :hah:
A ja ostatnio juz drugi raz kupilem na BP - uniwersalne piora gumowe - do wsuwania - do starych wycieraczek.
Myslalem ze bedzie lipa - a sa rewelacyjne - wymiana trwa ok. 2 minut - nie trzeba sciagac wycieraczek !
Produkt holenderski - nie pamietam nazwy - cena - 12 PLN :D
Champion sa rewelacyjne. Wlasnie zamontowalem - komplet ok 70 zl.
Cytat:
Zamieszczone przez Marcin978
No powiem Ci że w supermarketach to nawet do e38 boscha ciężko znaleść. Ja Championa na zamówienie biorę.
Ja kupiłem w sklepie autoryzowanym org BMW za 189 zeta (podobno w promocji :roll: ) bo stare po niemcu to sparciałą gume miały i jak odpaliłem je to się rozpadły w drobny mak :D
a ja juz na tyle sie denerwowalem przy wycieraczkach, ze na koniec kupilem znowu oryginalne (bosch w sumie) a co roku kupuje w bmw tylko same gumy i juz po nerwach. piora zostaja wymieniam same gumy koszt 20 euro
Ja też używam championów i jestem zadowlony.
Gdzie kupujecie Championa i czy mają spojler ??
Kto dla BMW produkuje wycieraczki , czy przypadkiem nie BOSCH ??
Ja kupuje u szwagra w hurtowni :D i mają spojlerek - taki a'la golfi III przy remizie
to sa boscha dla bmw, ale w normalnych sklepach ich nie ma tylko u boscha lub bmw. a gumy kupuje w bmw. i sa tez boscha. i narescie nastapil spokoj, champiny, swf...przy mniejszych predkosciach byly u mnie ok, ale jak jechalem szybko w deszczu to juz byla katastrofa.
zamówiłem same gumy wycieraczek w ASO --- szkoda , ze nie można kupować ich na sztuki a tylko w KPL.
ja kupuje na sztk: 61 61 8 217 711 - 12,30 eur za sztuke z podatkiemCytat:
Zamieszczone przez olejus
u nas też niby na sztuki ale jak zamawiałem to powiedzieli , że jedna kosztuje 55 zł a 2 sztuki 99 zł (brutto)
ja również wymieniam same gumowe wkłady . koszt śmieszny bo chyba z 12 zł.
trzeba sobie docić i wsunąć do pióra... no chyba że ktoś ma pordzewiałe lub wymęczone to wymiana całych piór , a ta po co ? można wsunąć wkłady gumowe i to grafitowe niby mocniejsze i po kłopocie i serce od kosztów nie boli.
polecam.
podbno w servisie bmw komplet wycieraczek ponad 200 zł.
pozdro.
ja kupiłem komplet nowych wycieraczek marki TITAN zapłaciłem 18 zł i z czystym sumieniem wywale je za 3 miechy jak tylko zobacze ,że słabo ścierają bo moim zdaniem 200 złoty na wycieraczki to przerost formy nad treścią i te 180 zeta które zostaje można na wiele fajniejszych rzeczy wydać - takie jest moje zdanie
co nie? lepiej zmieniac wycieraczki co 2miesiace i placic za nie 15zl niz raz na rok za 200zeta
Troche odswieze temat ktos moze mi podac jakie wycieraczki beda OK ?? Ori BMW sa za 184 zl i rozwazam ich zakup ale jak ktos ma sprawdzone inne i jest zadowlony to prosze o opinie. Z gory dzieki za wszelkie opinie.
kurde drogie sa ori ... ale ja sobie kupilem same gumki i juz jakos 5 miesiecy chodza bez problemu,oczywiscie przezystosc jest tak jak byc powinno.
jedynie co moge zarzucic to to ze maja wiecej gumy przez co bardziej przylega do szyby przez co trosze ciezej chodza.ale jak powiedzialem narazie jest ok
koszt jesli dobrze pamietam-3 do 5 euro ;)
kupiłem nowe za 190pln :D polecam, rewelacja, na razie testuje (zobaczymy ile wytrzymają)
są ciche, doskonale zbierają na całej szerokości, wcześniej miałem jakieś dłubane gumy, potworny hałas podczas deszczu...
Tez mialem problem z dopasowaniem wycieraczek , zwlaszcza od strony kierowcy - calkiem inne mocowanie niz od strony pasazera , z wielkim bolem wylozylem 120zł za wycieraczki Championa , ale nie zaluje teraz zbieraja idealnie , zalozylem je w listopadzie .
ja kupiłem boscha jesienią i generalnie nie jestem z nich zadowolony , czasami piszczą i to od nowości
Podobnie zrobiłem, ale dodatkowo wyregulowałem wycieraczki. 7ka musisz mieć klucz Torx80 i lekko odkręcić tą pierwszą nakrętkę, ona właśnie przyciska wycieraczkę do szyby ;)Cytat:
Zamieszczone przez 7ka
ok,wiec niebawem zestaw wszystkich torxow nowych "cza" kupic
dziex
Ja kupiłem same gumki BOSCHA w Harcie i jest ok ,bez zastrzeżeń :)
Ja na jesien kupiłem Boscha, zapłaciłem 115 zł, do tej pory chodzą idealnie, nawet po zimie
Kupiłem 2x Champion i niestety od strony kierowcy nie dało się zamontować (odwrotny uchwyt). Za namową chłopaków kupiłem w ASO gumkę za 50zł założyłem (na wycieraczkę ;D ) i różnica jest zajeb..sta - gumka z ASO wyciera dobrze nawet bez spryskania, a champion szkoda gadać. Także polecam z ASO - tańsze od całych ramion a skuteczność naprawdę dobra.
Rowniez NIE POLECAM Championa. Kupiłem w zeszlym roku i niestety ale :
1. Za słaby docisk - nie zbiera ale odskakuje przy bardzo duzych predkosciach
2. Guma bardzo delikatna - szybko sie zuzywa
3. Beznadziejne mocowanie wycieraczki kierowcy - tandetna plastykowa przejsciowka , taki jakby dystans bardzo widoczny i psujacy estetyke.
Za to z czystym sumieniem polecam BOSCHa TWIN - na allegro mozna upolowac za ok 100zł.
1. Nawet w okolicy 180-200 km/h zbiera idaelnie. NIe regulowałem docisku a roznica w porownaniu do Championa jest kolosalna
2. Guma po 3 miesiacach uzytkowania ( czyli w moim przypadku juz po ok 20 000km ) nie ma oznak zuzycia
3. Normalne, estetyczne niewielkie mocowanie lewej wycieraczki
Komplet wycieraczek do E65 ...to 370 zł :mad:
Roobs ja za 15 zł kupiłem gumki grafitowe 20 minut roboty i cisza jak tralala
a ja mam obie wycieraczki klasycznym mocowaniem i wymianiam co 2 miesiace 18zl za komplet ALCA
a ile cm czy tam cali powinny miec wycieraczki bo jedna jest chyba mniejsza.? Jak zakupiłem takie same 24/24 cale to mi stukała jedna wymieniłem ja na mniejszą 23 cale i teraz na dole szyby środkiem nie zbieraz ze 3cm2 . Cyba musi byc cos po środku.
Podbijam temat. Czy użytkownicy mogą potwierdzić że wycieraczki Aerotwin poniżej mają odwrócone mocowanie po stronie kierowcy? Do tej pory wymieniałem tylko samą gumkę ale wycieraczki są już zatarte i rozklekotane, w ogóle nie działają. A na stacjach nie da się kupić niczego co by się dało zamontować.
http://www.wycieraczki-bosch.pl/wyci...mw-7-e38-94-01
Miałem kiedyś w E38 bezprzegubowe wycieraczki, odklejały się od szyby przy dużych prędkościach. Były też założone dedykowane Bosche- "skrzypiały" po szybie, jeśli było mało deszczu. Wleciały oryginały i wreszcie było cicho. Może warto się szarpnąć i mieć komplet na lata, a później znów tylko gumki? https://www.*****************/pl/kata...sc/61610134601
W e38 najważniejsze aby były spoilerki na wycieraczkach które je dociskają...
wcale nie bo co innego je dociska
to rozbujaj się do 150-160 i wtedy zapodaj wycieraczki.Miałem zwykłe i była doopa , regenerowałem stare ze spoilerkiem i było cacy. Od tak oryginalnie tego nie montowali...
przy 200 mi nic nie skacze, chyba ze montujesz przez pseudo przejsciówke to wtedy cuda, ja mam 2 zwykle mocowania i co 2 miesiace zmieniam na 2 zwykle wycieraczki i nic nie regeneruje