Miał ktoś z Was może problem z nie wygaszaniem modułów. Cały czas mam podświetlenie foteli i stacyjki.
Może mi ktoś sprawdzić czy jak zamkniecie auto to gaśnie?
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Wersja do druku
Miał ktoś z Was może problem z nie wygaszaniem modułów. Cały czas mam podświetlenie foteli i stacyjki.
Może mi ktoś sprawdzić czy jak zamkniecie auto to gaśnie?
chodzi Ci o to ze nie przechodzi w stan uśpienia???
po 15 min powinno gasnąć
No właśnie dziś wstawiłem inne aku po wczoraj kaput. I cy czas podswietlenie fotela sie swieci i stacyjka. Nie zwracałem wcześniej uwagi. Sprawdzcie jak jest
No i Pany lipa. Spierdz.... gdzies prad. Ostatnio w Merolu z tym walczyłem 2 miechy i okazala sie mata zajetosci. Nie gasila modulu. Ma ktoś jakieś info ktore moduły wyłączaja sie pierwsze
1. Otwórz klapę bagażnika,
2. Otwórz drzwiczki lewe boczka tapicerki bagaznika tam gdzie jest navi,
3. Srubokrętem przekręć zamek w klapie w pozycje zamkniętą - po prostu go wciśnij
4. Zamknij auto i patrz czy navi się wygasi - robi to jako jedna z pierwszych,
Masz comfort acces w furze?? Jezeli tak to na 99% jest to któraś z klamek - mróz, wilgoc i te inne dary zimy
Mam tylko sift close. Zamek z dociagiem klapy. Rozumiem ze zamknac rygiel w klapie i patrzec czy swiatelko i nawi sie wylaczy
Czy po odlaczeniu wiazek zamkow uspi go? Bedzie blad ale czy uśpi
Nie wiem czy u ciebie jest z tym problem ale zacząłbym od tego i od drzwi których najczęściej uzywasz czyli twoich - kierowcy?
Ale zobacz czy wygasza ci navi?
Dobra. Mamy jakiś trop. Po zamknieciu zamka śrubokretem nie gasna lampki w klapie i bagazniku. Po zamknieciu klapy tez nie. Telefon nagrywal. Odłączyłem moduł HKL ale nadal świeca. Jak odłączyć zasilanie klapy?
Może ktoś wie gdzie jest krańcówka odpowiedzialna za zgaszenie oświetlenia?
Chyba coś w zamku jest, bo jak ja mam otwartą klapę i wcisne ręcznie zamek to gasną światła.
A u mnie też nie gasiły się moduły bo był błąd "temperatur uncośtam" w module drzwi pasażera, i auto brało 12amper non stop.
No dobra. To czy odłączając wiązkę wygasi się moduł. A gdzie jest moduł od tego zamka?
Brak błędów w klapie
Jak u mnie wywaliłem bezpieczniki od drzwi pasażera gdzie był ten moduł, to moje auto się uśpiło.
A zamek klapy w HKL błędów nie da, od bagażnika chyba nie ma modułu.
Polecam minusową klemę odpinać, jak gdzieś ma auto postać.
Wypinaj bezpiecznik po kolei i patrz czy auto się usypia - patrz na navi. Niestety tak najprościej!
Co do klapy to już cos jest bo po mechanicznym zaryglowaniu zamka swiatła powinny się wygasić od ręki - zarówno na klapie jak i lampa bagażnika
Czasami bledy w PM moga naprowadzic na podkradacza :)
Navi na ta chwilę nie gaśnie bo w klapie i w bagażniku cały czas świecą się swiatełka. Dziwi mnie jedno że Alarm nie wyje skoro jest źle domknięte?
No i na tą chwilę lipa. Już myślałem że znalazłem usterkę ale nie. Mianowicie linka w zamku klapy nie chodzi prawidłowo w pacerzu. Ruszyłem światła w bagażniku zgasły ale auto się nie usypia. Navi się świeci, fotele się świeca i stacyjka.
W Pawer Modul jest tylko błąd ten który miałem zawsze coś o wyłączniku Aku nowy który wykasowałem fahler kl.15 ale to od zdjęcia klemy- tak sądze
Niby blachy blad ale moze tego dotyczyc.
Ja mam problem po wymianie power module bo był stały błąd i nie dało się zrobić adaptacji silnika valvetronic itp
Kupiony nowy aku
Moduł zakodowany vin dopisany bateria zarejestrowana i zonk
Na starym było ok ale pewnie przez to że nie działał jak trzeba
Teraz wymieniam valvetronik bo niestety mnie dopadł i po robocie mechanik zabierze się za szukanie przyczyny
Dam znać
Ps
Kiedyś nie usypialo mi samochodu przez zla płytę z mapa w navi
Wypluwalo ja i odbijala się z powrotem od schowka i tak w koło
Na szczęście szybko to rozgryzlem
Wypinaj bezpieczniki po kolei w schowku i bagażniku
Niektóre trzeba wypinac i tu i tu np telefon pojedynczo nic to nie da
Działaĺem dzisiaj trochę ale nic nowego nie odkryłem. Auto się nie usypia.
Powiem tylko że w Mercedesie wyjęciu wszystkich bezpieczników dawało zejście do 0.5A a i tak się nie usypiał. Tu trzeba wypisać moduły lub urządzenia.
Dobra ale pytania:
Czy grzebiąc w Inpie można ustawić tak aby Auto się nie usypiał?
Bo dziś grzebałem i zgasł mibskrzynia po moim klikania. Po rozpięciu ale już działa.
Są tam opcje energii podczas naprawy lub transportu ale czy jest coś o nie wyłączanie modułów?
Wysłane z mojego SM-J510FN przy użyciu Tapatalka
winowajcą może być: https://www.google.pl/search?q=BMW+E...eaMul01JcPM%3A
No ale jak coś kradnie prąd to czy PM nie powinien odciąć zasilania ?
jeśli jest uszkodzony to nie. Trzeba wymienić na zamiennik jeśli nie ma takiej możliwości z allegro.
Jest tego od groma ale wracając do mojego pytania : Jeżeli jest PM sprawny jak należy to odcina drogę złodziejowi prądu czy raczej całemu autku ?
Z tego co piszesz to on zarządza całym zasilaniem w aucie? Nie jest tak że każdy moduł usypia się po kolei? Znaczyło by to że każdy moduł ma z nim połączenie.
Miałeś taki przypadek czy to takie wróżenie z fusów? Pytam poważnie po potrzebuje rozwiązać ten problem. PMA nie ma żadnych błędów. Znikło nawet to faber kl.15
Czy ktoś zna odpowiedź o wyłączanie zasilania przez Inpie.
Z tego co ja wiem to jak np. PM zadecyduje ,że trzeba rozładować aku to go rozładuje. Ja bym go na Twoim miejscu podmienił no inny. W BMW E60 podobno często padały albo siały zamęt.
He he. Jak to trzeba rozładować Alu. W jakim celu? Piszmy konkrety.
E65, E66 40 milliamps after 60-70 minutes- Tak prawią w zeszytach od bmw.
Nie masz w jakimś module błędu że za wysoka temp czy coś?
Ja miałem małe zwarcie w module drzwi i on nie pozwalał się usypiać samochodowi, a PM mam od nowości ten sam 09.2004r.
Jakiś moduł może wysyłać mu jakiś sygnał że "nie spać bo coś trza zrobić" i się auto nie uśpi.
Prostownik dobry podłącz pod auto, drzwi otwórz ale cyknij zamki żeby auto myślało że jest zamknięte.
Miernik cęgowy na minusowy kabel załóż, i po kolei wyjmuj bezpieczniki i czekaj czy spadnie pobór prądu do ok 0.5A, bo jak jest prostownik to wtedy jest taki pobór na spoczynku, jak odłączysz prostownik to powinno spać jeszcze do ok 0.01A.
Prostownik po to żeby nie rozładować aku, bo zabawa trochę trwa.
Auta nie zamykasz kluczykiem, żeby nie uzbrajać alarmu, bo wyjmiesz jakiś bezpiecznik nie taki i zacznie wyć.
Wszystko co napisałem, robiłem 2 dni temu, bo moje auto się nie usypiało.
Czas na znalezienie w moim przypadku to 2h.
Jeszcze dziś padł trop na zamek pasażera. Podczas domkniecua drzwi nie zamyka. Auto powinno się i spać nawet gdy ryble nie zamknięte. Np latem tak zostawiłem i nigdy mi aki nie wywaliło.
Bezpieczniki od RH Doorsów masz w bagażniku 2x30 amper chyba o ile się nie mylę.
RH right hand, że od prawych drzwi.
Mam wersje Włoską ale będę szujął.
A mówiłem sprawdź zamki. Dociąganie i comfort Access lubią robić takie numery
Narazie do poniedziałku nie ruszam. Za zimno i świąteczne zakupy
A włączasz ten przełącznik battery off nad bezpiecznikami? Może chwilowo pomoże i odlaczy akurat ten problematyczny obwód
To bezpieczniki od prawych drzwi są 2 z tyłu, Jest 30,15,30 to te 2 30 w górnym rzędzie to są te.
Oki dzięki. W pon sprawdze
Dalej to samo auto wchodzi w stan uśpienia bo sprawdzałem ale aku pada po nocy
Był ladowany na full
Trzeba będzie szukać
Mierzyles pobor pradu miernikiem?
Skąd wiesz że wchodzi? Jak aku pada to chyba nie wchodzi, a zdrowy aku tam sam z siebie nie rozładuję się.