Mam na konsoli przycisk reset w jednym z pokręteł do sterowania ogrzewaniam itp. Do czego on służy? Nie zapala się u mnie dioda po wciśnięciu go, tak jak np po wciśnięciu przycisku off na nadmuchu lub max na pokretle obok. Proszę o pomoc.
Wersja do druku
Mam na konsoli przycisk reset w jednym z pokręteł do sterowania ogrzewaniam itp. Do czego on służy? Nie zapala się u mnie dioda po wciśnięciu go, tak jak np po wciśnięciu przycisku off na nadmuchu lub max na pokretle obok. Proszę o pomoc.
Zerknę w instrukcję i dam ci znać, ale napewno nie jest to reset tylko rest i chyba jest to jakieś ogrzewanie na wyłączonym zapłonie
Jak kolega wyzej napisal jest to rest. Jak silnik jest cieply to po zgaszeniu auta powinien wlaczyc dmuchawe i ogrzewac auto.
Na wyłączonym silniku jak włączysz REST (a nie RESET), to wnętrze będzie ogrzewane resztką ciepłego powietrza z nagrzanej cieczy chłodzącej silnika. Ciepłe powietrze nie będzie leciało, jak silnik nie jest nagrzany. Nie jest to to samo, co webasto.
Ok panowie chyba po prostu nie zwróciłem chyba uwagi na to. Spróbuje to uruchomić po zgaszeniu silnika. Dziękuje
Chyba, że dodatkowa pompa wody jest padnięta (jak u mnie), to się też nie przyda :p
A jak taki gadżet wpływa na akumulator? E65 mam dopiero dwa miesiące i jakoś mam ograniczone zaufanie do rzeczy tego typu. Auto jeździ regularnie i problemów z odpalaniem nie ma żadnych tylko po słuchaniu radia na wyłączonym silniku po około minucie wywala błąd recharge battery, po odpaleniu znika
Jak tak szybko wywala ci recharge to masz nie doładowane aku od jeżdżenia krótkich odcinków, albo akus pada.
Ja u mnie mogę słuchać 30minut muzyki głośniej z L7 i dopiero wtedy wywala recharge battery.
no to chyba trzeba będzie rozejrzeć się za nowym akumulatorem
Chętnie poznam opini innych bo po zakupie szukałem różnych postów i niektórzy mając ten sam błąd na starym aku po wymianie mieli dalej to samo. Być może nie kodowali. Chociaż nie zdziwię się, ze aku jest do wymiany bo z tego co pamiętam to jest z 2011 roku ori BMW.
U mnie w ukrytym teście w zegarach ladowanie książkowe 14.4, miernikiem nie sprawdzałem
Ori aku mam z data 2008 i wyskakuje komunikat po minucie. Narazie pali. Mam już tak 1,5 roku
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Doładujcie akumulatory prostownikiem impulsowym. Jest bardzo bezpieczny i małym prądem postawi go na nogi.
Ja w okresie jesienno zimowym to raz na miesiąc podłączam takie urządzenie na całą noc i aku jest jak narazie w bardzo dobrej kondycji .
Ja używam takiego http://allegro.pl/ladowarka-prostown...979745208.html
Bardzo dobrze zdaje egzamin.
Można sobie zafundować droższy np. http://allegro.pl/prostownik-ladowar...553072723.html.
Od wiosny do jesieni w ogóle nie doładowuje . Dziennie jeżdzę krótkie odcinki. Klima non stop czyli wentylator chodzi,radio ,światła i co chwila rozrusznik wiec aku potrzebuje raz na jakiś czas podładowania aby być długowiecznym (Ja tak uważam)
Zauważyłem jeszcze ,że jak aku jest naładowany to alternator ładuje go wyższym prądem a jak nie jest do full naładowany to prąd ładowania przez alternator jest niższy.
Miałem dawno pisać ale jakoś czasu brakowało. Kupiłem prostownik pod AGM, podładowałem aku 2 czy 3 razy i zaraz po odlaczeniu prostownika było ok. Chociaż aku ladowało się 30 godzin. Słuchałem radia dobre 10 minut i nie było błędu. Później krótkie trasy po mieście, gaszenie i odpalanie, no i błąd już się pojawiał po bardzo krótkim czasie. Wymieniać aku? Problemów z odpalaniem nie mam żadnych auto jeździ nie regularnie chociaż nie stoi dłużej niż 3 dni.
Dodam że jeszcze kilka razy miałem błędy DSC oraz PDC wygaszał mi się tez i zapalał ekran. Być może to wina wilgoci bo auto stoi pod chmurką. Po przejechaniu kilku km i ponownym odpaleniu błędy znikały. Dodam też ze często mam obroty 700.
Planuje wkrótce założyć lpg więc to dosyć istotna kwestia