Michal z Kolbuszowej na Podkarpaciu. Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem e38 750 i L. Wcześniejsze przygody z marką to e46 i x1. Zarejestrowalem sie na forum by dowiedziec sie jak najwiecej o mojej nowej bryce i odpowiednio o nia zadbac.
Wersja do druku
Michal z Kolbuszowej na Podkarpaciu. Od tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczem e38 750 i L. Wcześniejsze przygody z marką to e46 i x1. Zarejestrowalem sie na forum by dowiedziec sie jak najwiecej o mojej nowej bryce i odpowiednio o nia zadbac.
Witaj na forum :-)
Witam :) w Końcu ktoś z moich okolic ^^ pokaż jakies foto :)
Ładna sztuka :-) ala sprawdz odrazu doly drzwi tam gdzie jest listwa zgarniajaca bo e38 lubi tam korodowac
Ogolem mam troche roboty, mam do zrobienia nastepujace rzeczy:
1. Szyberdach otwiera sie tylko do połowy - dodatkowo albo nie zamyka sie tak jak nalezy albo coś nie tak z jakas uszczelka bo podczas wiekszych predkosci slysze podmuch wiatru.
2. Z tylu nie dziala mi elektryczna roleta na tylniej szybie.
3. Klime nabilem ale nie chlodzi i powoli szukam rozwiazania
4. Przy regulacji glosnosci radia slychac takie cichutkie pykniecia z tylniego lewego glosnika
5. Pod przednia maska dwa silowniki do wymiany
6. Tylnia klapa jeden silownik nie dziala
7. Klocki hamulcowe
Akumulator do wymiany - zalatwilem nowy i jutro wymieniam. Więcej usterek nie stwierdzilem na dzien dzisiejszy - jesli chodzi o sam silnik, komfort jazdy i kulture pracy to zdaniem moim i zaprzyjaznionych mechanikow jest elegancko.
Chetnie przygarne jakies porady.podpowiedzi
Powitać :) piękne klasyczne limo. Żebyś przypadkiem nie wpadł na genialny pomysł skrzywdzenia jej szadołem - jest śliczna i moim zdaniem wizualnie nic jej nie brakuje :)
Ładna... przeglądałem kilka razy do niedawna jej ogłoszenie :)) te zdjęcia z aukcji masz jeszcze nie? Całkiem zdrowo na nich wygląda :) PZDR!
Siema
Do Twojej listy dodałbym jeszcze regenerację przednich lamp i tylne zamieniłbym na poliftowe. Odmłodzą ją o lata świetlne :onthego::onthego::onthego:
Haha dokładnie, te zdjęcia są z aukcji sprzedającego. Z pracy wracam przed 18, zjem i z synem się pobawie i za ciemno juz na zdjęcia :D
Wyciągać i czyścić? Czym najlepiej?
Ładnie zachowana jak na początek produkcji.
Witaj sąsiedzie!
http://s11.postimg.org/4dqgpqijn/144...50231824_o.jpg
http://s13.postimg.org/ycwdobe87/144...17661272_o.jpg
Z dzisiaj :) W tym tyg leci do warsztatu na podstawowe wymiany. Pozniej zaczynam zabawe z szyberdachem. W miedzyczasie powinien dojsc colourlock :)
Ok dzis zamontowany drugi silownik w tylniej klapie bo poprzedniemu wlascicielowi pekl plastik mocujacy, kupilem rowniez pokrowiec na kierownice dopoki nie zdecyduje sie na wymiane calej lub obszycie.
https://s16.postimg.org/htpm6rpf9/f1...3373f62aac.jpg
Doszla i powiem ze calkiem ok, nawet pasuje do wnetrza, jutro walne jakas fotke, lezy ladnie, ogolem na allegro nie moglem znalezc zbyt wielu pokrowcow na 39-40cm srednicy.
Auto dzisiaj przeszlo odswiezenie w warsztacie u znajomych mechanikow.
Wszystkie filtry, tylnie klocki hamulcowe, wymiana oleju, sprawdzenie ogolnej kondycji. Zalalem Motula 10w40 jako przesiadke z Castrola 10w40.
Jutro dojda silowniki pod maske bo nie chodza obydwa, dodatkowo kupilem ramki na rejestracje:
https://s17.postimg.org/fqtpf2h33/c5...e6359eb930.jpg
Będą?
Moje pytanko na dziś: klapa bagaznika powinna mi sie otwierac z pilota? Bo duzo czytam i szczerze to juz nie mam pojecia.
Ramki pod tablice to ja mam te : http://7er.pl/shop/index.php/produkt...tracje-7er-pl/
Na pewno mam ładniejsze :RpS_lol:
Pokrowiec konkret! Podoba mi sie:topsy_turvy:
Bo już nie wiem czy się z niego smiejecie czy faktycznie będzie ok :D
Mam jakiś wyciek - mechanicy mówią ze płyn jest koloru czerwonego. Wyciek czyli jakas kropelka na kilka godzin jest pośrodku w tylnej części auta i nie jest to olej ani płyn hamulcowy. Pomożecie?
Jak na środku to z regulatora NIVO albo z mostu. Musi być gdzieś mokro.
Z pokrowca to chyba chłopaki raczej się weselą :) Ale nie przejmuj się. Ma się Tobie podobać :)
Z pokrowca to sie tak trochę smiejemy,ale bez urazy.
Co do czerwonego oleju to tak jak kolega wyżej ,ale ja bym jeszcze na tył skrzyni popatrzył bo 5hp lubią tam sie pocić.
Jakby ktoś miał problem taki jak ja ze zmieniarką lub radiem tj. CD error albo jedne płyty czyta inne nie lub tylko konkretne utwory to wyciągnąłem cala zmieniarke i rozebralem i spirytusem salicynowym wyczyscilem laser. Paleczka do uszu po zabiegu cala brudna. Wszystko teraz chodzi :)
Górną i dolna uszczelka przedniej szyby potrzebna - lekko szumi w środku, myślałem ze z szyberdachu ale naprawilem i to jednak z górnej uszczelki szyby i dół chce wymienić profilaktycznie. Jaka kwotę będę potrzebowal i gdzie zamawiać?
Mi po wymianie przedniej szyby z uszczelka teraz tez szumi przy mniejszej prędkości jak wcześniej. Ciekawe czy wstawili to co mieli czy dedykowane. Niby przylega dobrze.
Jak wymienisz to napisz swoje odczucia czy sie polepszyło.
Wysłane z mojego LIVE przy użyciu Tapatalka
Szukaj kiery jak najszybciej :)
Co do uszczelek szyby dzwon do aso. Mysle ze koszty nie zabija.
Pozdro.
Panowie ile taki egzemplarz jak mój może być warty?
Zachodzą poważne zmiany w życiu i nie wiem czy nie będę musiał coś z nim zrobić, oczywiście sprzedaż traktuje jako ostateczność. Technicznie elegancko bo trochę kasy włożyłem żeby był pode mnie. Lakier kilka rysek ale ogółem b ładny. Jedno ognisko rudej jak narazie bardzo małe. Będę wdzięczny za jakąś podpowiedź co do wartości gdyby się okazało ze nie będę miał wyboru.
mówi się, że samochód jest wart tyle ile jest wstanie dać kupujący...
Ja na przykład miałem kiedyś Nissana Patrola Y61, po roku od jego zakupu życie zmusiło mnie do sprzedaży, ale udało mi się wziąć za niego o 6500 zł więcej niż sam dałem.
Uszczelka górną przedniej szyby do wymiany. Chce również zrobić odrazu dolna. Czytałem że muszę zamówić razem z podszybiem, to prawda? Żeby zmienić uszczelki musze wyciągać szybę? Z góry dziękuję za odpowiedzi, wreszcie będę miał chwile i musze się za to wziąść
Podpowie ktoś? Albo jakaś dobra dusza która się zna poda nr do siebie żebym popytal o kilka rzeczy?
Panowie jakie ciśnienie powinienem mieć u siebie na cylindrach? Szukam na necie i znaleźć nie mogę a książki nie mam