polecam link http://www.worldcarfans.com/9090227....ebut-in-geneva
Wersja do druku
Wladza klamie :)
O kurde ;D Piękna. Mega nowy wzór felg Szkoda że do E38 nie podejdą ;D
Śliczniutka ... :)
Widziałem F1 ale nie Alpine - miodzio :D
ech aż się rozmarzyłem ;)
boska...
Brak mi slow, poprostu boska :)))
cudo...juz sobie jako tapete ustawilem :P
ładna a nawet piekna maszyna szkoda ze poza moim zasiegiem ;(
Fantastyczna jest... :shock:
wow, fenomenalna, miłość od pierwszego wejżenia :D
Piękna :)
Adasio, nie myśl ile kosztuje tylko jak na to zarobić ;-)
Ale wg danych z neta ma 507KM z 4,4 litra czyli z 750-tki, 700Nm i 4,7s do 100, czyli niewiele różnicy do poprzednika...
Gram jutro w dużego lotka ;D Piękna
A co, kumulacja jakas jest? Bo standardowa wygrana to może być mało. Na auto starczy, ale gdzie na przeglądy i paliwo? Swoją drogą ciekawe jaka będzie cena. Max dopasiona F02 kosztuje 600tyś...
chyba starczy ;)
jak widać spalanie nie jest jakieś takie nieznośne ;)
http://www.alpina-automobiles.com/en...rbo.html?3041=
poświęciłbym się ;D
oddał nerke, płuco i coś tam jeszcze, rodzine głodził, ale by starczyło :D
Wladza klamie :)
Oj panowie przy takim aucie niema co się spierać o jakieś 10 czy 15 litrów :) Po prostu takie coś może palić ile ma tylko ochotę ...
o kurde ;D nieźle a B12 e38, e32 czy e31 ?
tu piszą że nowa B7:
miasto 17,7
poza 8,6
mieszany 11,9
więc chyba aż tak źle nie jest jak na taaaaakie auto :D
No i mam! Coś w aucie zepsuli ;( dla czego do diabła cały grill nie idzie do góry z maską!!! Auto jak najpiękniejsze marzenie a kreślarza kazałbym rozstrzelać za ten arcy ważny błąd :(
A po galerie idzie się na stronę Alpina BMW ;)
BMW Alpina B7 BITURBO
Spoko za 2 latka sobie kupię ... ooo popatrzcie już na mnie czeka :D
http://autoworld.files.wordpress.com...neva-img_1.jpg
Piękne cudeńko. Mam nadzieje że kiedyś fundusze pozwolą mi na takie autko ;)
Jak byłem teraz w Moskwie to spotkałem taką :cool:
http://picasaweb.google.pl/kolor75/B...eat=directlink
Intactus
wszystko b. ładnie ale kierownica mi zabardzo nie podchodzi
Idealnie dopracowali bryle auta tym spoilerem na tylnej klapie :]
Cala linia auta od przodu az po tyl caly czas klinem pnie sie w gore- tego mi wlasnie brakuje w wielu udanych konstrukcjach BMW- a tu prosze taaaaaka mila niespodzianka ;D
To tam nie bija?? :x Mialem okazje pojechac 2 razy do Moskwy ale jak pomyslalem ze mam jechac przez ukraine, 1/3 rosji to odechcialo mi sie. Tym bardziej ze slyszalem ze tam to ludzie jakby mogli to po drzewach by łazili. Nie wiem ile w tym prawdy ale ten stereotyp skutecznie mnie zniecheca zeby odwiedzic sasiadow ze wschodu. Po prostu strach.. bandziory, bandyci, i nie wiadomo co jeszcze. Nie mowie tu o samej Moskwie, slyszalem ze Wawie daleko do Moskwy ale po drodze wiele moze sie zdarzyc :shock:Cytat:
Zamieszczone przez intactus
Co Ty za bzdury wypisujesz :faint: :razz:
To ma być jakaś prowokacji ??
A co to ma wspólnego z tym wątkiem ??
Spokojnie, wejdą na e38 bez problemów, tylko cena pewnie cię zabije ;)>Cytat:
Zamieszczone przez tristeza
http://www.bmwblog.com/2009/07/15/al...ed-on-us-soil/
Moim zdaniem jednak nieporozumienie :/ Wielka mi Alpina i wogóle, ospojlerowana itd. A tu seryjne 760 ją kładzie :/ Alpina moim zdaniem powinna być sporo przed serią tak jak było to w e38.
Alpina - Owszem ale w e32, e31 czy e38. E38 B12 6.0 to jest coś!
Cytat:
Zamieszczone przez rajkonkret
cudeńko - cieszy oko :)
No to poczekaj na B12 ;)Cytat:
Zamieszczone przez positiv
I nie porównuj 4.4 V8 (choćby Alpina) do 6.0 V12 bo to jest niepoważne. Patrząc tylko na pojemność różnica to 1/3. Jednocześnie zwróć uwagę, że Alpina wyciągnęła 25% mocy więcej w stosunku do serii czyli jednak "coś" potrafią ;)
O ile taka będzie ;) B12 po E38 jest gatunkiem wymarłym.Cytat:
Zamieszczone przez tuczi77
Panowie, ale o czym wy piszecie ... Jak Alpina miała przygotować wersję B12, kiedy dopiero niedawno (nie pamiętam dokładnie chyba dwa miesiące) BMW pokazało oficjalnie swoje flagowe 760Li z silnikiem V12. Spokojnie poczekajcie, fakt, w E65/E66 nie było B12, może dlatego, że kryzys, ale teraz kiedy AMG wypowiedziało wojnę na koniki, to nie sądzę, żeby nie powstało B12. Zresztą taki silnik i tylko dwie biturbo, myślę, że w B12 zrobią 4 doładowania, coś jak w 335i, po dwie na stronę, ale to tylko wolne rozważania. Jedno jest pewne :), nas na nią stać nie będzie :).
No idąc tym tokiem to powinniśmy się zachwycać jakby następna alpina 7er bazowała na silniku 2.0 i wyciągnęła 25%mocy więcej no co, do porównywanie do większych silników było by "niepoważne" Jak by osiągnęli 187 km to był by przyrost mocy aż 25 % więc by pokazali, że jednak "coś" potrafią a chyba jednak nie o to chodzi.Cytat:
Zamieszczone przez tuczi77
Od Alpiny jako tunera i to nie bylejakiego oczekuję czegoś więcej. Czegoś ponad całą serię. Bo śmieszne jest dla mnie, że co prawda z innym silnikiem ale seryjne bmw tej samej klasy objeżdża alpinę...
Na B12 raczej nie mamy co czekać.
naprawde laleczka sliczniutka ....... :what:
Bardzo chciałbym mieć kiedyś to nieporozumienie na podjeździe domu ;)Cytat:
Zamieszczone przez positiv
Dla mnie ideałem Alpiny było jest i będzie E-38 B12 6,0 i taka u mnie stanie keidyś w garażu nie ma innej opcji :) To piękne stylowe auto z poteżnym motorem :)
ale cudenko