Witam prosiłbym właścicieli e32 z silnikiem m60b30 o spojrzenie w dowód rejestracyjny i podanie mi wartości z pola O.1 czyli maksymalna masa całkowita przyczepy z hamulcem.
Wersja do druku
Witam prosiłbym właścicieli e32 z silnikiem m60b30 o spojrzenie w dowód rejestracyjny i podanie mi wartości z pola O.1 czyli maksymalna masa całkowita przyczepy z hamulcem.
U mnie w m60b40 jest 1600kg, tak samo mam w m30b30.
Potwierdzam. Na holownika lawety się nie nadaje za bardzo ;)
Mi tam dobrze się ciągało lawetę w czasach sprowadzania tzw.składaków.Stare e32 miało butle lpg 100l i szło jak przecinak.
Do lawety tylko Mercedes Ml W163 :)
Nie twierdzę że źle, jednak przepisowo zbyt wielu aut nie przewieziemy niestety ;)
W dziszejszych autach fakt, masa poszła do góry.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Kolega w e38 2.8 ma właśnie 2100kg. Ale z tego co znam kilka e32 to mają własnie 1600. Być może ktos w urzędzie przy pierwszej rejestracji auta coś namieszać i wziął wartość z e38. A może miałeś składaka? Wtedy z roku sprowadzenia wpisywali rok produkcji w dowodzie i mogli wziąć taka wartosc
Wysłane z mojego myPhone_AXE_LTE przy użyciu Tapatalka
Moja była M30b35 miała równo 2000kg, jestem ciekaw ile teraz mi wpiszą w aktualnej. Ciekawi mnie skąd biorą te wartości, skoro każdy silnik i egzemplarz ma inne dane.
Także tego:
http://images44.fotosik.pl/193/c441ba51909e6524med.jpg
/ zdjęcie jest własnością marekogi i było już zamieszczane na forum
Znałem kiedyś e32 które z lawetą nakręciło 200 tys, w tym także lawetując Nissan Patrol Long
Moją nalatałem 100koła na lpg pod lawetą.Nic jej nie było.
Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
No czyli jak ktoś chce, to wszystko sie da
Ale jeśli ktoś pyta ile E32 ma na haku, to po to żeby wozić coś zgodnie z przepisami, a E32 na lawecie podpiętej do E32 zgodne z przepisami nie jest. Nie wspominając już o Patrolu ;)