Takie paskudztwo trochę mnie ostatnio zainteresowało: :)
[PRZYKŁAD #1]
[PRZYKŁAD #2]
Czy ktoś ma może o tych autach jakąś wiedzę ze źródeł innych niż Internet?
Wersja do druku
Takie paskudztwo trochę mnie ostatnio zainteresowało: :)
[PRZYKŁAD #1]
[PRZYKŁAD #2]
Czy ktoś ma może o tych autach jakąś wiedzę ze źródeł innych niż Internet?
Michał miałem okulara i powiem Ci jedno : UWAŻAJ NA RDZĘ bo z nią nie wygrasz.
Michał czym Ty się wogóle interesujesz? :D Najpierw była mowa o jakimś amerykańskim krążowniku a teraz to. Weź po prostu kup 7er i wracaj do nas a nie cudujesz ;D ;D ;D
AMG super sprawa, wydaje mi sie ze tym srebrnym jeździłem, ale mój znajomy twierdzi ze to nie ten sam, ale mniejsza z tym, fakt faktem ze jeździ się super, kopa ma niesamowitego, na asfalcie każdy laik chyba zawróci w miejscu bez problemu... Długo sie zastanawiałem nad takim mercem ale jakoś odpuścilem narazie...
Co do tego z Sosnowca to conieco moge popytać, czy wogóle warto jak chcesz...
Rdza w mercach to standard - dawali bez dopłaty, ale bym sie nie stresował specjalnie, okulary mają zawsze gdzieś jakieś ślady korozji, ale jak sie na bierząco robi zaprawki i zabezpieczy chociażby byle bitexem w szczelinach itp to nie powinno być problemów...
Spoko Damias - taki właśnie mam plan, żeby wrócić do E38... :cool: Co do amerykańskiego - nie tyle krążownika co bardziej "ścigacza" - to faktycznie, z tego powodu sprzedałem 7er - ale już wycofałem się z tego pomysłu. :)Cytat:
Zamieszczone przez Damias
Ale że mam trochę czasu (czekam na powrót kursu EUR/PLN w jakieś normalne rejony) - to patrzę sobie trochę po rynku...
@Aldik - dzięki za propo - ale na razie nic konkretnie nie rozważam. Ciekaw jestem po prostu czy ktoś może powiedzieć coś o silnikach/jeździe w tych AMG - bo rdza to wiadomo, przypadłość każdego okulara... ;)
A mi sie podoba taki merc : co do rdzy to ja mam Clk z 01r i nie ma nawet jednego ogniska korozji i nie wliczając tylnej klapy to na całym aucie orginalny lakier potwierdzony w ASO
Cytat:
Zamieszczone przez michal_5000
A jak myslisz Michal, czy kurs wroci do granic 3,50 - 4,00 ?
Mi sie wydaje ze raczej nie, ale jezeli masz jakies poufne informacje to sie podziel z kolegami ;D
odradzam taki wybor!!
mercedes e po 95 roku to zwykly szajs
Nie obrazcie sie,ale nienawidze Mercedesow !(tymbardziej po 90tych latach)
Rdza zjada te auta do 2004r produkcji kiedy to zmieniono DOPIERO technologie!
Wnetrze proste,malo czytelne - wczesny gierek ;D
Zawieszenie oryginalne daje odczycie jakbysmy mieli na zakrecie lusterkiem o krawerznik trzec.. ;D
A serwis takich aut przy rozwiazaniach czesto nie majacych miejsca przyprawia mnie czesto o bol glowy.. :/
Jesli Mercedes nie wypuszczalby samochodow dostawczych i cierzarowych(co daje przewage nad Bmw)to watpie by w Europie dalej by konkurowal z Bmw..
Przypomniejcie sobie ze z początkiem lat 80tych niemieccy taksówkarze zrobili jakąś afere bo w ich beczkach wypadały drzwi i gniły na potenge i to wtedy prawie nówki...
A z ciekawości zapytam: co sie stało z tylną klapą? Czyżby zardzewiała na rancie i wokół zamka?Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
Sebek - o ile wcześniej złotówki nie zastąpi euro - to prawie na pewno KIEDYŚ jeszcze zobaczymy takie kursy. Na każdym rynku jest tak, że jak coś rośnie, to potem spada (a potem znowu rośnie, itd.).Cytat:
Zamieszczone przez Sebek
Tak samo nie wątpię, że WIG20 będzie jeszcze powyżej 3000 pkt, ropa grubo ponad 100 dolków czy złoto poniżej 600.
Więc pytanie raczej nie "czy" ale "kiedy" - tego niestety najtęższe głowy nie wiedzą... :/
Ale Tobie to chyba obojętne, bo zarabiasz po tamtej stronie granicy jeśli się nie mylę? ;)
heh,dokładnie to nie tak.Mam zdjęcie od sprzedającego że maska była zarysowana czymś ostrym i była rysa aż do "gołej" blachy i było to już robione w polsce.Miałem kiedyś W124 coupe z 92r i też nie było na nim rdzy.nie wiem,moze na taki egzemplarz trafiłem...Cytat:
Zamieszczone przez Jey
Konkret silnik w tym mesiu a reszta... kwestia gustu. Ja bym nie pogardził ale do E38 bez porównania
Nie wiem jak to jest, ale jak podjeżdżam na parking supermarketu to Panowie z Mercedesów oglądają moją BMW z zachwytem. Również dzisiaj na myjce pewien Pan z Audi A8 szczegółowo oglądał BMW. Jednak coś w tym jest - E38 RULEZ :]
proszę Cię...tak jak ktoś napisał na innym forum że nie widzicie świata po za E38.Samochód jak samochód i jest dużo ładniejszych fur,każdy lubi co innego...a E38 to żaden rarytas i śmiać mi się chce jak ktoś ładuje w niego kasę i myśli że ma furę nie z tej ziemi.Panowie,trochę sie zastanówcie.Sam chce kupić e38 ale ostatni rok produkcji bo przed liftem to np dla mnie jest porażka...Cytat:
Zamieszczone przez max mt
jestem fenem 7er ale bez przesady...co innego F01-wtedy można napisać "F01 RULEZ" ale nie E38 :faint:
No właśnie o to chodzi - ten AMG to coś w segmencie M5. Trochę wolniejszy, ale za to w automacie.Cytat:
Zamieszczone przez tristeza
Tu mała demonstracja tego co żadnym seryjnym E38 raczej nie wyjdzie:
[FILMIK]
Z drugiej strony - nie ma co kryć, że wizerunek "Mesia" - a zwłaszcza "okulara" - to auto dla podtatusiałego taksówkarza i szału wśród znajomych nie zrobi... :/
Może 750 i to nie wiem :hihi: AMG 55 jest kozak i nie ma co...
Myślę że dla każdego co innego "RULEZ"... Tak się składa, że sam miałem 740 (co gorsza przedliftowe) ale nie uważałem tego za swoją porażkę. ;)Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
Nie widzę też nic głupiego w tym, że ktoś ładuje kasę w E38 - raczej nazwałbym to pozytywnym zakręceniem. I uważam, że przy niektórych E38 blednie nawet F01, chociaż jest 10-20 x droższe.
Natomiast zgodzę się że czasem na Forum brakuje pewnego obiektywizmu - kiedy np. pojawia się temat "prestiżu" kilkunastoletniego 7er. Seryjne auto za 15-30 tysia PLN raczej trudno nazwać prestiżowym.
Tak więc Panowie - więcej otwartości i dystansu zarazem :)
chciałbym to zobaczyć :cool: to tak jak by porównywać E32 z E66Cytat:
Czemu przed liftem porażka? Bo kryształków nie ma? ;)Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
Co do porównania zobacz w dziale E23 zdjęcia tej czarnulki i powiedz czy nie kosi 90% E38 ;) Wszystko zależy ile kto wkłada kasy i serca. Zobaczyć piękne F01 to żadne wydarzenie - wszystkie są piękne bo nowe.
Z E55 pozostaje kwestia znalezienia egzemplarza w przyzwoitym stanie w PL.
Co do AMG może kiedyś...
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C7425040
Jakiś czas temu widziałem w Pradze taki na ruskich tablicach. Za kierownicą blondyneczka a przed nią eskorta - dwóch kabanów w Aston Martinie ;D
Mi sie wydaje ze pakowanie w jakiekolwiek auto przesadnej kasy w szczególności patrząc na polskie zarobki nie ma sensu... co innego oldtimer lub nietyp na niedziele... ale nie mozna wpadać w paranoje, ze jakaś ryska i ktoś szuka po świecie np drzwi czy błotnika w tym samym kolorze oby nie mieć auta malowanego... jakaś ryska czy jakieś nierówne szpary w drzwiach nie powinny miec wielkiego znaczenia, przeciez w końsu to 4kółka co mają dowieść 4litery do celu a nie Bóg wie co :) Tez mnie wnerwia czasami, że coś puka itd i staram sie na bierząco to naprawiać ale staram sie zachować też zdrowy rozsądek i nie jade od razu do serwisu aby mi całe zawieszenie wymieniali, tylko np regeneruje dane elementy jeżeli sie da... Co mi da wymiana wachacza za pare stówk jak za kilkadziesiat złoty zregeneruje i mam to samo!? Jeżdże szybko wiec też afakt ze musze mieć wszystko sprawne, bo inaczej źle by sie to mogło dla mnie skończyć, ale jednak w życiu jest więcej ważniejszch spraw niż samochód? Po co nie spać po nocach i się stresować co tam stuka - wiem świetnie ze to nie łatwe, ale trzeba walczyć ze sobą bo przy kilkunastoletnim aucie każdy dzień to nowe doświadczenia i nigdy nie wiesz co padnie i nie ma tu znaczenia stan auta, moze być igła super niebita a silnik padnie ..Co mi da ze auto będzie z ori lakierem? Fakt że może i fajna sprawa, ale jak sobie przypomne ile km zrobiłem z rysą na drzwiach i lekko wgietym błotnikiem i że potem w ciągu tygonia po malowaniu znów przytarłem to mnie szlak trafia - a mogłem jeździć jak byłoi pewnie nic by sie nie stało, bo jak sie zbytnio uważa to na przekór zawsze coś się stanie :) :)
Ehhh i znów się napociłem a i tak niektóryrzy będą dalej mysleć tak samo hehe :) A śmieje sie bo chyba czujnik xenona mi nawala bo światła opadły, podkręciłem je do góry i świecą ok, ale i tak mnie to wnerwia i jutro jade na kompa sprawdzić co i jak ehh
Wracając do tematu to dobrego bączka mozna i E30 316 zrobić, w AMG bardziej rajcuje mnie to ze mozna to zrobić bardzo łatwo a najbardziej ze mając 200 na blacie wciskasz gaz do dechy i machasz papa nawet 750 E38... Ale ja sie starzeje i coraz wiecej jeżdże i szkoda mi na paliwo już... Chociaż 2-3 lata wstecz jakby były takie ceny to bym sie długo nie zastanawiał :) - ehh szkoda ze M5 były tylko manual...
Mówisz - masz. Specjalnie dla Ciebie:Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
[PRZYKŁAD #1]
[PRZYKŁAD #2]
[PRZYKŁAD #3]
Nic na to nie poradzę, ale przy tych furach żadne F01 nie robi na mnie wrażenia. Zwykły nowy samochód z wysokiej półki - za pół roku nawet się nie odwrócisz za takim na ulicy. :>
Bez obrazy ale dla mnie te "fury" wyglądają ochydnie...Cytat:
ale nie rozumiem??takie mają być śliczne? :faint: jak dla mnie te z 2 i 3 przykładu to porażka -:: a ta pierwsza to normalne E38 na ładnej feldze jaką ma Czarek.Chyba nie widziałeś kolego F01 na kozackim kole :hihi:Cytat:
@Dżuda - wczytaj się... Nie sądzę żeby Czarek miał 750iL w 6-biegowym manualu... :]
Co do dwóch pozostałych - mniejsza o wygląd bo to rzecz gustu. O modyfikacjach mechanicznych też powiecie że są słabe?
Chciałem raczej pokazać co ludzie z pasją mogą zrobić biorąc za bazę E38.
Natomiast trudno mi podziwiać auto, którego "niezwykłość" kończy się na tym, że jest nowe (ok, jest też dość drogie). Sorry, może gdybyśmy żyli w PRL-u... :>
A w ogóle ten wątek w sumie miał być o AMG E55...
Kolego Ty się wczytaj bo pisałem o feldze jaką ma Czarek a nie aucie.Mówiliśmy o wyglądzie a nie o modyfikacjach ;)
Hm, wg mnie w poniższej wymianie zdań nic nie wskazuje, że jest to tylko o wyglądzie:
Wg mnie rozmowa była ogólnie o W210 vs. E38 a potem E38 vs. F01. :]Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
U mnie w miasteczku jeździ E55 W210... i nie powiem - oglądam się za tym :D W porównaniu do zwykłego "okularnika" wygląda o niebo lepiej. No i ten dźwięk V8 :cool:
dokładnie tak jak napisał kolega,w porównaniu do zwykłego okulara to wygląda świetnie :DCytat:
Zamieszczone przez KubicaPL
Cytat:
Zamieszczone przez Aldik
Jak to możesz pamiętać ...... ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Żyłem wtedy - a że ze mnie było takie cudowne dziecko to pamietam :P :DCytat:
Zamieszczone przez Anatol
jezdze porazka 38 ;( mam przed liftem wybaczcie 8/ dzuda chlopcze bananowy z twoich wypowiedzi wynika ze niewazne co jak wyglada ale jak jest nowe i drogie to jest zajebiste a reszta to syf tak sie zastanawiam ile jeszcze sobie wpiszesz autek w awatarze napisz jeszcze obok ktore jest czyje (mamy taty brata siostry kolegi) ogarnij sie troche i popatrz ile jest starych autek zrobionych przez ludzi ktorzy maja pasje. swoja droga to komu ty chcesz zaimponowac?
heh...no mi np się z przed liftu nie podoba i bym sobie w życiu nie kupił.Te lamp przednie są kwadratowe jak w E36...Mam cztery auta i nie są babci czy wujka :faint: jak chcesz to zapraszam do mnie i sam się przekonasz.E39 możesz zobaczyć w każdej chwili bo jeżdżę nią po wa-wie.W awatarze nie wpisuje sobie od tak bo mi sie podoba :razz: nie mówię że jak jest nowe i drogie to dobre!gdzie tak napisałem? a to szanowny "hrabio" że Cie uraziłem to przepraszam,jeśli E38 z przed liftu jest dla Ciebie szczytem marzeń to proszę wybacz.ładuj w nią ile tylko chcesz kasy i jeździj nawet i 5lat ;) jak byś nie zauważył to też mam dwa stare auta i w sumie mercedes najnowszy też nie jest...Cytat:
Zamieszczone przez hrabia81
i na tym forum jest na prawdę ładnych aut jak na lekarstwo,można policzyć ich na palcach.z przed liftu wielki szacun dla Anatola...
popytaj na innym forum np bmw-klub.pl i kilka osób mnie tam dobrze zna i Ci potwierdzą te auta które mam wpisane w awatarze są moje...
zaimponować nie chce,ale po to forum własnie jest żeby wyrażać swoje opinie.ale widzę że jedna osoba miała racje-jesli nie masz e38 nie masz po co tam pisać(krąg wspólnej adoracji)czy jakoś tak to ładnie ujął...
pozdrawiam
nie przesadzajmy, poprostu forum miłosników 7 i wypowiedz ze e38 jest do kitu musiała spotkac sie z odzewem ;)
ja e38 moze bym i chciał, jakby mnie było stać, ale uważam że e32 jest dużo ładniejsze, a e23 bije obie na głowę.
cały haczyk w tym by mieć stare auto a jak nowe.i wymaga to wiecej pracy i pasji niz pójscie do salonu..
widze ze kolega mierzy wszystkich swoja miara :roll: samochod szytem marzen gratuluje :shock: . po pierwsze jezeli ci sie cos nie podoba to juz jest syf. temat ilosci samochodow przemilcze bo w dziurce od ch..a mam ta sprawe. e 38 przed liftem czy po sa tak samo ladne (nie mowie tu o zajechanym jak du.a cwe.a samochodzie) a to czy bede jezdzil 5 czy 10 lat e 38 (w co watpie) to chyba to jest moja prywatna sprawa. po drugie zeby mnie urazic to musisz sie lepiej postarac.Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
kolego czytaj ze zrozumieniem albo nie odwracaj kota ogonem...nie powiedziałem że jest syf,powiedziałem wyraźnie że MI się nie podoba( i np wolałbym AMG 55).po drugie tak jak napisałem w poprzednim poście możesz oczywiście ładować w nią tysiące zł i mi to kompletnie nie przeszkadza, i to ile nią będziesz jeździł również ;)Cytat:
Zamieszczone przez hrabia81
dokładnie tak jak napisałeś-temat moich samochodów zostawmy(to też moja sprawa)
i na końcu chciałem dodać że nie miałem zamiaru nikogo urazić a tylko wyrazić swój pogląd z którym oczywiście nie musisz się zgadzać :roll:
pozdrawiam
Ja np. nie mam jeszcze 7er a jestem tu już szmat czasu, zobacz ile godzin tu wysiedziałem. Gdyby była tu jakas nie miła atmosfera to raczej na siłę bym tu nie ślęczał.Cytat:
Zamieszczone przez Dzuda
Nie sztuką jest kupić za ogrom kasy jakiś samochód i lansować się nim. Wiesz, gdybym miał wybierać między np. zarąbiście odpicowanym e23 w dobrym wypasie czy nowe F01 (i nie mógł bym sprzedać tego auta) to raczej bym wybrał e23 i miał bym głęboko to, że ludzie nie pomyślą o mnie, że jestem bogaty :) Na tym forum jest poprostu dużo miłośników tej marki i pisząc tak, możesz ich urazić.
Wydaje mi sie ze jakbym miał ok 500tyś na F01 to znalazłbym też pare zł na E23 - wieć krótko mówiąc mialbym obydwie :) W trase jednak jeździł bym F-ką a E do kościoła i na spoty :)Cytat:
Zamieszczone przez positiv