Zmieniłem wiatrak na visco i lata na lewo i prawo, pytanie czy to samo visco ma luz bo jak na wyłączonym silniku nim ruszam na boki to czuje luz i czy to jest dopuszczlne, czy ten wiatrak był źle wyprodukowany...!?
Wersja do druku
Zmieniłem wiatrak na visco i lata na lewo i prawo, pytanie czy to samo visco ma luz bo jak na wyłączonym silniku nim ruszam na boki to czuje luz i czy to jest dopuszczlne, czy ten wiatrak był źle wyprodukowany...!?
Visco ma luzy. Niby nie powinno mieć ale każde jakis luzik ma.
Ile tego luzu masz na koncu wiatraka ? 2,3,4,5,6 mm ?
Na oko to chyba cm :D Tak mi się wydaje jak patrze na wiatrak... A na samym visco hmm trudno powiedzieć, wydaje się niewielki
Eeeeeee to standard .....Widziałem gorsze i jezdziły.
Kupiłem kiedyś nowiutkie do E32 i na dzień dobry miało z 0,5cm luzu na końcu wiatraka oczywiście.
Wkleje filmik, wierz było źle. A było bo założyłem stare (kawałek na wiatraku odłamany) a jest o wiele lepiej. Wiec nowy idzie do zwrotu :(
A to luz masz czy odchył na wiatraku i nim rzucało ?
zaraz zobaczysz :) Jestem u dziewczyny i nie mam dostępy do swojego sprzętu... ale ponieważ okazało się że ma klucz 32 to tez wyjąłem to visco ///
hehe dobra dawaj ....popatrzymy w czym problem
W sumie to chyba wiadomo w że wina wiatraka, mimo że stary ma ułamany kawałek to i tak mam o MEGA mniejsze odchyły niż nowy...Ale i tak wkleję dla potomnych:)
Aaaaa Czyli wiatrak jest krzywy a nie luz na łożysku w visco. Tak Cię zrozumiałem na początku ,że visco ma luz.
Dobrze zrozumiałeś, bo myślałem że to wina visco, nawet juz zamówiłem, ale nie dawalo mi to spokoju i jeszcze raz założyłem to stare :)
Aldik piszesz jak dzieciak z 4 klasy,bez urazy chłopie.Luz możesz mnieć na samym visco lub na pompie wody.A jak założyłeś jakiś wiatrak z chin to może falować jak się kręci.I tyle w temacie.
https://www.youtube.com/watch?v=-q_UEYzYy6I tu na zgaszonym,
https://www.youtube.com/watch?v=cW6p_mDt1ss tu nowe
https://www.youtube.com/watch?v=f25uddppib4 tu stare
jaro5 napisałem na początku o co kaman..jest jak mówisz, wiatrak do śmieci, mimo że to nie g...o z np harta..
Temat założyłem nadgorliwie, ale po chwili się okazało, że mam pod ręką (a jestem daleko od domu) klucz 32, to też sprawa się szybko wyjaśniła :)
hahaha Właśnie @Aldik. Piszesz jak dzieciak hehehe
Nie wiadomo co poeta miał na myśli.
Kup używane ori albo nowe ori i po bólu.
EDIT Nowy wiatrak krzywy , luz na visco standard .
I znów w niedzielę pochylony nad bejcą hehe
Dlaczego w mojej poprzedniej 745 nie miałem visco tylko elektryczny po stronie silnika?
Używane już dwa odesłałem, ciągle pęknięte przychodzłio. No to mówie do 3 razy sztuka, kupie nowe. Kupiłem, no i wyszło jak na filmiku :) Ot to ja wielki poeta, twórca tego jakże znakomitego tematu, a rzekłbym nawet posta, miał na mysli :)
Janek 4a SP11
A ten luz to na pompie wody czy visco ? Wg.mnie trochę duży.
Visco jest łożyskowane na łożysku kulkowym, jednorzędowym więc jakiś luz na boki musi być. Gorsza sprawa jeśli jest luz promieniowy bo to doprowadzi do bicia i przyspieszonego zużycia łożyska pompy płynu chłodzacego.
Pompa jest nówka, zmieniałem bo stara miała delikatny luz, w sumie jak ją wyjąlem to stwierdzilem, że to chyba nadgorliwe z mojej strony, ale to już inna bajka, lubie sobie tak czasami coś wymienić :)
A więc autor ma na myśli że to na bank luz na visco, nie widać dokładnie na filmiku, ale przyjrzałem się temu dokładnie.
Co nie zmienia faktu rzeczy ,że wiatrak też krzywy kupiłeś.
To juz stwierdziłem w 3 poście :)
napisz co to kupiłeś ;)
Zamiennik którego nie uznajesz a ja tak, więc Ci nie powiem:)
hhmmmmmm gadaj,nie rób jaj. Byc człowiekiem :):):)
Edit: Aaa ,juz kumam. Przecież ja febiego nie uznaję. Chińszczyzna jak nic a w Niemczech to im już tylko konto w banku zostało hehe
Sam widzisz ,że nawet wentylatora prostego nie umieją zrobić :)
Proszę..Behr w sumie produkcja dla Helli http://e-katalog.intercars.com.pl/#/...cr_dItems.html
I gwarantuję Ci ,że będzie prościutki.
Haha ja uznaje Febi, moim zdaniem to dobra firma, chociaż fakt że to śmigiełko bardzo odbiega. Co do tego co mi przesłałeś to nawet tańsze ;)
Edit, sorry z febi 161, ale to z linku mogę mieć w tej samej cenie, tzn chyba bo widzę stan magazynowy 0 .
VIN long WBAGL61040DM62168
Type code GL61
Type 745I (EUR)
Dev. series E65 ()
Line 7
Body type LIM
Steering LL
Door count 4
Engine N62
Cubical capacity 4.40
Power 245
Transmision HECK
Gearbox AUT
Colour TOLEDOBLAU METALLIC (482)
Upholstery LEDER NASCA NATURBRAUN (U6NG)
Prod. date 2003-04-11
W tej mam tak samo ,czyli elektryczny po stronie silnika mimo iż śruba do przykręcenia Visco jest,no ale to M54.