witam ponownie
co sądzicie o tym aucie http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-7...l#contact-form
Wersja do druku
witam ponownie
co sądzicie o tym aucie http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-7...l#contact-form
Jeśli prawdą jest to co pisze sprzedający to brać :flypig:
Ale trzeba to dokładnie zweryfikować.
+ dla sprzedawcy, że umie pisać. Aut w tym wieku od matołów nie warto raczej oglądać.
Sama instalacja LPG i felgi to circa 5000 zł jakbyś chciał sobie założyć więc cena zachęcająca.
PS
Poproś o VIN i sobie rozkoduj.
Poczytaj też E38 buyers guide na meeknet :)
gaz+koła ~7000. Czy Individual nie powinien mieć takowego napsiu na listwach??
Jeśli wszystko ok to cena naprawdę dobra.
Jechałbym,bo czuję, że szybko to auto zejdzie.
proszę Wszystkich zainteresowanych tym egzemplarzem, żeby omijali to auto z daleka
byłem w środę 16 marca oglądać to auto zrobiłem 400km i myślałem że już w bardzo nie miły sposób
rozstanę się z właścicielem...
Czyżby kolejny kłamczuszek? Napisz coś więcej Maikel :)
oooo czyli jak zwykle Maikel bardzo proszę o szczegóły może być na priv jak nie chcesz tutaj
bo miałem chęć jutro pojechać a mam 600km do gościa
to zacznijmy od początku, mój bliski przyjaciel szuka E38, poprosił mnie żeby się z Nim przejechał obejrzał to auto...
nie chodzi o budżet bo coś nam się wydawało że za tanio jak na zadbany egzemplarz ale pomyśleliśmy może akurat
poza tym po telefonie do właściciela, usłyszycie jaki to pasjonat fan marki, że on by g...a nie kupił a sprzedaje to E38 po
pół roku użytkowania... kolega wspomniał że mamy 400km i nie chcemy się zdenerwować, zostaliśmy zapewnieni że będzie ok
wyjechaliśmy o 4:00 rano z Lublina, nawigacja pokazywała że 8:00 będziemy na miejscu ale o 7:00 dostaliśmy telefon
jak tam droga, za ile będziemy itd. powiedzieliśmy że chcemy odpalić auto jako pierwsi zimne po nocy, usłyszeliśmy że
właściciel już musiał autem jechać i niestety jest zagrzane, po dotarciu na miejsce wskazówka temp. w pionie...
teraz postaram się wymienić mankamenty, nie wiem czy wszystkie spamiętałem...
- cały bok po stronie kierowcy malowany
- maska miernik nie pokazuje
- słupek przedni od kierowcy miernik nie pokazuje
- kielich po stronie kierowcy rzeźbiony, zgrzewy tragiczne, kielich pęka
- szyba przednia nieoryginalna, zbita w samym dolnym rogu jakby dostała od błotnika
- linka otwierania maski, zwykły drut
- zbiorniczek płynu chłodniczego zalany, sadzi płyn
- chyba było słychać łańcuch ale pewny nie jestem
- pompa paliwa na wymarciu, dźwięk straszny
- drzwi tylne po stronie kierowcy zatrzaśnięte, nie otwierają się
- zaślepka poduszki w tylnych lewych drzwiach zmasakrowana, podobno po próbie otwarcia drzwi przez mechanika, sprzedający twierdzi że kolor skóry standard 100sztuk do kupienia na allegro
- podsufitka zdejmowana, pofałdowana
- drewno na drzwiach, na desce popękane
- zamykam drzwi od kierowcy boczek odskoczył, sprzedający z ironią może spineczka albo jakiś kołeczek
- tylny błotnik nad lewą lampą wgnieciony, sprzedający że do wyciągnięcia bez malowania jego lakiernik zrobi, pytam to czemu nie zrobił do sprzedania, cisza...
- zderzak tylny po lewej stronie 2cm od tylnego pasa, po prawej 5cm wysunięty
- telefon, wyświetlacz wylany
pewnie coś jeszcze było ale już teraz nie pamiętam
a miałem ją jutro oglądać dla kumpla! w takim razie już nie pojadę bo i po co. Od środy cena spadła o 1tys. Przez telefon coś o vanosach mówił mi ale reszta oprócz nich, malowanego błotnika i tych zatrzaśniętych drzwi miała być lala.
Po zdjeciach nie wygląda na taki paździerz, drewna ma na prawdę w pięknym kolorze.. szkoda
to złomowisko już kosztuje 17 tys :D
http://olx.pl/oferta/bmw-7-e38-740i-...87aae;promoted
Powiem tak dziwi mnie jedna rzecz. Wszystkie oferty jakie tu ludzi wklejają - chodzi mi o e38 są do 20 tys. nawet jak na zdjęciach widać ze lipa cena typu 16-19 głównie przed lift to ludzie wklejają zapytania czy warto. Ja wystawilem moja za 20 900(w moim domysle ze 900 puszczam po " małych namowach
" a później sie zobaczy)telefonów dość dużo - większość z "daleka" przez telefon mowie wszystko nic nie ukrywam wady mp :Maly pryszcz na tylnych drzwiach poza tym brak jakichkolwiek oznak rdzy - klijent juz nie przyjezdza.
I dochodzę do wniosku ze te wszystkie zlomy po które ktos jedzie pół Polski i później WKU...IENIE wklejają właściciele lub znajomi. Albo każdy się łudzi ze można kupic e38 bez pakietu startowego do 15 tys i to jeszcze najlepiej po lifcie
Taka rzeczywistość każdy chce kupić jak najtaniej. Dopiero później się okazuje, że można było trochę przepłacić. Ja od jakiegoś czasu doszedłem do wniosku, że za dobre auto zawsze trzeba przepłacić. Grubo ponad cenę rynkową. Podejrzewam, że za tą cenę 17k zł auto z linku i tak dość szybko pójdzie. Przyjedzie ktoś kto ma mniejsze wymagania lub mniejszą wiedzę i kupi. Polift V8 z gazem w indyvidualu ładnie wyglądajacy z ładną skórą za mniej niż 17tys. Chętny na pewno się znajdzie.
Na forum panuje opinia, że drogo to dobrze a to guzik prawda, handluje to wiem za ile ludzie oddają dobre auta, byście niektórzy nawet nie spojrzeli na ogłoszenie w tych pieniądzach.. Jakbym 6 lat temu napisał za ile kupiłem E65 to zaraz by sie pojawiły posty, że zaraz mi padnie, ze pewnie złom kupiłem :)
Przestańcie sie sugerować ceną, taka tylko dobra rada :)
Gdyby wszyscy z forum sugerowali się ceną to byśmy jeździli tymi PEREŁKAMI z Japonii. Droższymi dwa razy od naprawdę zadbanych egzemplarzy. Przede wszystkim trzeba sprawdzić dobrze auto niezależnie od ceny. A niestety w większości się zdarza, że te tanie są w najgorszym stanie. Na pewno są wyjątki lecz to loteria 1 na 5-10 może być godny do zobaczenia za najniższa cenę. Tak samo w druga stronę auta wystawione za grubo ponad średniej rynkowej też nie musi być idealne. Także czy drogo czy tanio zawsze i tak trzeba wszystko sprawdzać. Wszystko zależy od podejścia.
Ale czy to jest Indyvidual??nie powinien mieć napisów na listwach?? jest zdjęcie kawałka listwy i tam nic nie widać czyli ma napis BMW. A to drewno to co kto lubi dla mnie najgorsza sprawa to ten peknięty kielich nie wiem czy to tak do konca da sie zrobić - samochód cięzki. Dla mnie taka wada od razu sprawia że nawet bym nie pojechał tego ogladać
Panowie macie rację ale tak zejdę na temat mojej 740il wg mnie cena jest OK i moje pytanie co odstrasza
- to że jest to long
- to że jest z USA - po trzech latach by było cos widać że spawany z dwóch :)
- czy to że mówię pzrez telefon o głupotach typu - mały pryszcz na tylnych drzwiach - zamontowany sprawny wentylator klimy ale przed lift i nie działa - można by się pokusic o pomalowanie fotela kierowcy nie na siedzisku ale oparciu - wyszło po czyszczeniu - brak przetarć przecięć
- zrobiony rozrząd i podanie o tym inforamcji i pytanie "Panie a co urwał się łańcuch" itd
Edytuj posty!!
Ja tam wiem, że jak nie pytają to nic nie mówić, bo każdy sobie (zresztą na forum to widać) jakieś historie dopowie. Nigdy nie dogodzisz !
Tak trzeba zrobić. Ale narazie nie wystawiam poczekam do lata.
Apropo tego auta... Ogladalem to auto ale nie z zamiarem zakupu. Bo mam już fajne e38;). Auto ladne schludne. Lakier wygląda ładnie.. No była malowana i szpachlowana no i co? Przeciez to jest auto mające 17lat. Więc albo będzie zrudziale albo malowane. W dodatku to polift z dobrą sekwencja. W dodatku 4.4. Silnik zdrowo pracuje słychać trochę vanosy ale w większości słychać ale błędów nie pokazuja. Moim zdaniem warta jest ceny... Bo kupując e38 trzeba mieć pakiet startowy. Dobre sztuki chodzą za dużo większe $$
Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
Znajomy z pracy kupił 2 miesiące temu E38 z silnikiem 3,5. Rok 2000. Bardzo fajnie wyposażona min. hydroklapa, rolety z tyłu na bocznych szybach, grzana kanapa tył, masaże przód, pilot do bram, elektryczna kiera, itd. Czarna w pięknych czarnych skórach. Auto na liczniku przebieg 290 tyś. W środku czyściutko. Autko wprost piękne. Cena 14 tyś. Ten znajomy nie zna się na E38. Zobaczył na necie, pojechał i kupił bez jakiegoś wielkiego szukania. Także można kupić piękne E38 w naprawdę niewielkich pieniądzach.
Tu masz wycinek z posta Maikel
teraz postaram się wymienić mankamenty, nie wiem czy wszystkie spamiętałem...
- cały bok po stronie kierowcy malowany
- maska miernik nie pokazuje
- słupek przedni od kierowcy miernik nie pokazuje
- kielich po stronie kierowcy rzeźbiony, zgrzewy tragiczne, kielich pęka
malowane ok , szpachlowane jeszcze ujdzie , ale jak ty byś chciał jeździć autem które ma lepione mocowania zawieszenia to twoja sprawa. Jestem ciekaw jak tam geometria w niej
ja wyraziłem tylko swoją opinie na temat tego auta
byłem widziałem, starałem się opisać to co zobaczyłem
myślę że po to jest ten dział na forum i jest bardzo przydatny
a teraz każdego indywidualna kwestia czy chce jechać oglądać czy nie
niektórym moje opisane mankamenty zaoszczędzą czas a drugi uzna że jedzie
kupuje i cieszy się fajnym E38 :-)
PS: ja uważam że temu egzemplarzowi nie pomoże żaden pakiet startowy(ale to tylko moje zdanie)...
Niedawno szukałem dla siebie e38 i przez prawie pół roku chyba wszystkie w centralnej Polsce oglądałem. Wnioski mam takie, ze w przypadku e38 cena kompletnie nie odzwierciedla stanu. Zasadniczo najpierw myślałem że poniżej 15.ooo nie da się kupić niczego sensownego, więc oglądałem tylko droższe, ale wszystko to były odpicowane padliny. Potem oglądałem już po prostu wszystko co się pojawiało i jedyna sztuka poza tą którą kupiłem moim zdaniem nadawała się do kupna kosztowała 8900 i trzeba było w nią wsadzić ze 3 tysie w blacharkę bo była ogólnie poobijana i gdzieniegdzie malowana, ale mechanicznie 100% ok, a przede wszystkim niczego nie udawała. Najczęściej e38 które widziałem to były typowe trupy kupione za 1500E, odpicowane , wyszorowane i z ceną razy dwa.