Witam wszystkich mam pytanie czy ktoś z użytkowników forum ma możliwość odkodowania vinu ? W dowodzie rejestracyjnym mam wpisane składak. Chciałbym sprawdzić wyposażenie, datę produkcji itp. Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam wszystkich mam pytanie czy ktoś z użytkowników forum ma możliwość odkodowania vinu ? W dowodzie rejestracyjnym mam wpisane składak. Chciałbym sprawdzić wyposażenie, datę produkcji itp. Pozdrawiam
Proszę bardzo http://bmwfans.info/original/
A w jakim stopniu chcesz to rozkodowac ?
do podstawowego to masz linka, jak kolega wyżej podał.
Jeśli chcesz szczegółowo z wyposażeniem, to na bmw-sport jeden z forumowiczów wszystkim tam zarejestrowanych robi pełne rozkodowanie i to do paru godzin po wpisaniu prośby masz liste do auta.
Tu sa tylko czesci - podaj nr vin - 7 ostatnich znakow to Ci jutro odpowiemCytat:
Zamieszczone przez Mirek
Czy w sprawie rozkodowania vin-u mogę się dołączyć? Nr vin to DD29151.
pozdrawiam i z góry dziękuję jeżeli to nie problem. :)
ja tu dzis rozkodowalem swoja
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=40488
wpisujecie i czekacie-dosc szybko odpisuja-i opcje takze w jezyku polskim
Cytat:
Zamieszczone przez e32maaaciek
Serdeczne dzięki za info.
pozdrawiam :)
To o tym wyżej pisałem, tylko ja miałem na myśli Stones'a :)Cytat:
Dziekuję bardzo za info.
Cytat:
Zamieszczone przez Hubertus7er
...no między innymi Stones tez tam pomaga z vin-em :)
Ps.mam pytanie-od wczoraj doszło kilka e32-jek rozkodowanych i posiadaja np. opcje;
-pakiet dla palących-co to własciwie oznacza??
-pakiet oświetlenia wnętrza-ja naliczyłem czyba u siebie 13żarówek..tzn.ze bywało ich wiecej??
a mi np.niewyswietliło podgrzewanych foteli-chłopaki jak to rozumieć-były dostawione czy jak?
dzięki i pozdrawiam
pakiet dla palących to popielniczki w drzwiach z tyłu - ma je większość tych aut, rzadkością jest raczej pakiet dla niepalących gdy w miejscach popielniczek występują schowkiCytat:
konfiguracje oświetlenia wnętrza:
- jedno pojedyncze światło nad lusterkiem wewnętrznym (czyli BIEDA) ;D
- światło nad lusterkiem wewnętrznym plus "jupiterki" / map lights/ lampki do czytania z osobnymi włącznikami
- pojedyncze światełka w tylnych bocznych słupkach u pasażerów z tyłu
- światła w tylnych bocznych słupkach plus "jupiterki" / map lights/ lampki do czytania z osobnymi włącznikami
- oświetlenie "na nogi" czyli lampki w dolnych rogach boczków wszystkich 4 drzwi
- fabryczne pomarańczowe podświetlenia w popielniczce na konsoli środkowej i w drzwiach pasażerów z tyłu
nie będę zdziwiony jeśli ktoś doda coś jeszcze bo w wyższych wersjach e32 było tego więcej np. po 3 dodatkowe lampki na stolik ;)
...to ten "paket dla palaczy" też mam,ale była chyba jeszcze zapalniczka między fotelami dla pasażerów z tyłu.. -tylko musze dokupic jupiterki do tyłu:D
Ps.wiecie ze dorwałem wloty pod zderzak do chłodzenia hamulców od 750? ;D ;D ;D i juz będę miał pełny front od 750 :cool:
Mi rozkodowanie robił Stones, bo w sumie kupiłem auto bez jakieś szerszej dokumentacji, w stanie techn. poprawnym/dobrym, ale chciałe wiedzieć czy coś się nie zmieniło od produkcji.
A tak jak piszesz to mam z oświetlenia ponad 10 lampek.
Mam tez z tyłu w drzaiach oprócz schowków też popielniczki i z tyłu na tunelu zapalniczkę, ale VIN mi nie wskazał "pakietu dla palących", więc może chodzi o coś jeszcze (?)
No ja niemam tylko jupiterków z tyłu to mi niepokazalo czyli ok.Ale ciekawi mnie wlasnie co moglo jeszczy byc w tym"palącym pakiecie" bo niby wszystko mam :]Cytat:
nie żartuj że nie masz zapalniczki dla pasażerów - znaleźć ją można chyba we wszystkich tych autach, nie przypominam sobie żebym się kiedykolwiek natknął na wersje bez :DCytat:
jupiterki do tyłu najlepiej dokupić z całymi "boczkami" kryjącymi słupki, miałem to kiedyś na sprzedaż ale leżały dość długo i nikt się nie interesował
podwójne wloty do 750? rarytas, gratulacje, mega trudno jest to dokupić poza kompletnym zderzakiem...
a co do tych dekoderów VINu to też bez przesady, jasne że można się za ich pomocą dowiedzieć w co było fabrycznie wyposażone auto, ale często informacje te nie są "do końca" kompletne i wyczerpujące
...Nie napisałem ze niamam tylko ze byla jeszcze w "zestawie" a moj przedmówca nie wymienił :]
...A co do wlotów to znalazłem je pod Menchesterem...
dlaczego tak ?!Cytat:
Zamieszczone przez sz4l0ny
Ja nie przymierzałem, ale moje z jupiterkami wydają się być troszkę większe od tych bez jupiterków.Cytat:
Zamieszczone przez skalpel
Wieczorem po pracy zrobie fotkę to wrzucę na forum
-----------
No to dla porównania foto lampki z jupiterkiem:
http://img413.imageshack.us/img413/7351/dsc00001ibk.jpg
http://img413.imageshack.us/img413/d...pg/1/w2048.png
Kupiłem lampki z jupiterkami, wyjąłem zwykłe i włożyłem w ich miejsce nowe. Wszystko pasowało idealnie.Cytat:
No i zarąbiście - ważne by dobre się sprawowałoCytat:
Zamieszczone przez skalpel
P.S. - moja uwaga wyżej była w odczuciu optycznym (złudzenie ?)
Ja nie twierdzę, że boczki są takie same - nie widziałem tych od lampek z jupiterkami. Twierdzę jedynie, że lampki te świetnie pasują do boczków "zwykłych". :)Cytat:
Czy ktoś wie może jak wygląda taki telefon w opcji e32?
S685A TELANTENNA F C-NET Antena tel., sieć C
S621A BMW TELEFON BEDIENHOER. VORN C BMW Telefon Bedienhör.vorn C-Netz
S624A FREISPRECHANLAGE C-NETZ Instalacja słuchawkowa dla sieci C
Jeżeli chodzi o ogrzewanie foteli to może poprostu ktoś sobie zrobił dokładkę/przekładkę...Cytat: