Zgubiłem właśnie kluczyk od mojej E38, auto stoji w garażu, jest otwarte, ale jak je odpalić?? Gdzie można dorobić taki kluczyk i ile może kosztować, gdzie sie dowiadywać w ASO?? Prosze, pomóżcie
Wersja do druku
Zgubiłem właśnie kluczyk od mojej E38, auto stoji w garażu, jest otwarte, ale jak je odpalić?? Gdzie można dorobić taki kluczyk i ile może kosztować, gdzie sie dowiadywać w ASO?? Prosze, pomóżcie
Tylko ASO musisz mieć w dokumentach kody kluczyka aby na zamówienie Ci go dorobili. Oczywiście musisz się u nich zjawić z kompletem papierów Twojego auta i Twoich osobistych, muszą mieć pewność, że Ty to Ty a auto jest Twoim autem. Koszt ... będzie pewnie bolało :/ Gorzej byś miał tylko gdyby Ci ukradli kluczyki bo w tedy dodatkowo musiałbyś zmienić zamki i przeprogramować immo
PS. nie masz zapasowego?
Pińcet panie będzie bolało ..... :?
130 serwisowy (zwykły bez pilotów i nie otworzysz schowka) ok 250 normalny bez pilotów, no i ok500 pełby z pilotami...
myślałem że bardziej zaboli ;)
Kluczyk został znaleziony, i zwrócony do mnie, dobrze że nie wpadł w nie powołane ręce. Dzięki za informacje.
Gdzie to tak kradną ?? masakra...........Cytat:
Zamieszczone przez NikosWariat
Co do tematu dobrze ze sie znalazł :) Ale warto zakupić chociaż ten serwisowy zeby w razie draki auto nie stało bez możłiwości wejścia do niego..
kluczyk kosztuje, ok 500
programowanie, NIC
a poczekać trzeba troszke
Nic podobnego...Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Potrzebny jest tylko dowod rejestracyjny i wlasciciel z dowodem osobistym lub notarialne upowaznienie. Koszt to 500 - jak koledzy pisza i nawet jesli to byl Twoj ostatni kluczyk to nie ma potrzeby zmieniania zamkow.
Prosze - nie wypisujcie takich bzdur, bo tylko mieszacie w glowie. I zadne 2000 PLN i zadna laweta do ASO, bo ktos robi Was w ciula. Poprostu. Sa barany - trzeba ich strzyc - takie moje zdanie
Jak przychodzi klucz do ASO, to pasuje i do zamka i do immobilizera, tylko przykodowac trzeba samego pilota zdalnego otwierania, ale to mozna zrobic na telefon.
W BMW od lat tak bylo, ze do jednego EWS (immobilizer) jest przypisane 10 kluczykow. 4 sa wydawane przy sprzedazy auta, a reszta jest w BMW do kupienia. Oczywiscie fizycznie ich nie ma, ale 10 jest do jednego EWS. Pozniej trzeba zmienic zestaw.
Nikos Wariat - ktos Cie zrobil w ch...a i Ty sie dales zrobic na 2000?? :shock: Pieknie :evil: :evil:
Swoja drogo ciesze sie ze sie znalazl kluczyk ;) Zamow sobie drugi - i ja tez musze :P bo to moj ostatni
A Ty coboss tutaj,na jednym forum Ciebie zbanowali a na drugim znowu pierdoły opowiadasz,ja dokumenty osobiste- moze matura,numer buta itd?Jakie przeprogramowanie immo i zamków?Co ty znowu pierd.... bo az mnie krew czasami zalewa jak czytam Twoje porady.Do dorobienia klucza w ASO potrzeba tylko dowod rejestracyjny i dowod osobisty choc prawko tez wystarczy.Koszt z pilotem to 495 zł brutto i czeka sie ok 10 dni.Jak zamawisz 2 kllucze jest taniej.Klucz przychodzi gotowy mozesz otworzyc drzwi,auto odpalic itd.Nie otworzysz go tylko z pilota bo trzeba zrobic programowanie.Cytat:
Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
No ejj gdzie ja pisałem o aucie i lawecie i tego typu rzeczach. Komplet dokumentów auta i swoich. Powinny być numerki kluczyka w papierach bez tego utrudniają a niektóre serwisy kasują za jej brak...
Słyszysz sam siebie?? Nie będę się z Tobą kłócił masz jakieś ale do mnie to przyjedź daleko nie masz wyjaśnimy sobie kilka rzeczy!Cytat:
Zamieszczone przez robertzpoznania
Oczywiście Tobie wyślą komplet nowych kluczyków jak do nich zadzwonisz i podasz numer rejestracyjny i dowodu osobistego.
A może się czepiasz, że tylko ASo to zrobi?
Czy może tego, że jeżeli podejrzewasz kradzież to musisz zmienić zamki aby się nie zdziwić?! Ale ja wiem Tobie AC wypłaci w tedy kasę (jak ukradną auto) bo Ty jesteś najlepszy.
A jeżeli chodzi o kody kluczyka. Każde nowe auto ma takie coś jak numery kluczyka. KAŻDE LAMUSIE rozumiesz po PL jeżeli BMW ich nie chce to się tylko cieszyć bo przy innych producentach jak im nie dostarczysz specjalnej Tabliczki czy czegoś w tym stylu z tymi numerami masz dodatkową opłatę za jej wydanie! Zanim zaczniesz komentować kogokolwiek i robić z siebie idiotę to dowiedz się czegoś o nowych samochodach i zasadach jakie nimi rządzą.
PAX PANOWIE!Cytat:
Tematem jest sprawa jak dorobić kluczyk a nie wycieczki osobiste!
Robertzpoznania - dokumenty osobiste to właśnie Dowód Osobisty
Coboss - meliskę rano i nie dawaj sie sprowokować, gość ma coś do Ciebie to załatwcie to na stronie, tu chyba nie jest miejsce na pranie brudów!
Masz rację ale ja naprawdę nie lubię jak ktoś robi ze mnie idiotę i kompletnego trepa. Czasami (chociaż się staram) tracę nerwy :(Cytat:
Zamieszczone przez Gioco
Przepraszam forumowiczów za zachowanie ;) :medit:
Zachowanie zle, ale koncowka godna pochwaly.Cytat:
Prawdziwego mezczyne poznac po tym jak konczy a nie jak zaczyna
Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
i tutaj sylwek7 masz racje, święte słowa :)
Osoba zamawiająca w serwisie duplikat kluczyka do e38 ma mieć:
1.dowód osobisty lub paszport
2.dowód rejestracyjny na osobę zamawiającą (jeżeli jest współwłasność - osoba lub upoważnienie potwierdzone notarialnie).
Zamawiają po numerze ViN, czas oczekiwania ok. 10 dni, odbiór wyłącznie osobisty lub upoważnienie potwierdzone notarialnie wystawione na odbierającego.
Płatne z góry przy zamawianiu.
Koszt na dzisiaj:
1.serwisowy plastik lub metal (nie otwiera schowka i bagażnika) - 195zł brutto
2."pełny" z pilotem do alarmu - 650zł brutto
sprawdzone w czterech serwisach: Warszawa, Łódź, Poznań
tylko w Poznaniu dodatkowo "ok. sto złotych za zakodowanie" ;D
Niech zgadnę :) ta dodatkowa stówka w Poznaniu to u Smorawińskiego? Polecam zadzwonić do Olszowca może się okazać, że sam kluczyk z pilotem i zakodowaniem będzie kosztował mniej niż w/w cena :)
Kluczyk z Niemiec powinien być dostarczony już zakodowany (moim zdaniem).Cytat:
Zamieszczone przez vic
Wojtku, tu chodzi o synchronizację z otwieraniem centralnego zamka. A to koduje się w jednym podejściu dla wszystkich kluczyków. Czyli jak odbierasz nowy klucz, to musisz mieć ze sobą pozostałe, żeby od razu zakodować wszystkie.Cytat:
Zamieszczone przez WojtekD
troche głupie pytanie ...ale czy ktoś próbował kiedyś zaprogramować używany kluczyk?? Wiadomo grot będzie inny ale chodzi o samo otwieranie z pilota :/
Tak. To akurat żaden problem. Tyle, że takim kluczem nie uruchomisz auta (chodzi o pastylkę immobilisera).
Ale czy taki immobilizer da sie przeprogramowac ?
Tak, da się. Właśnie to robią w Niemczech.Cytat:
Zamieszczone przez ups00
Są spece, którzy posiadają odpowiedni sprzęt do programowania pastylek immo. Jednak cena takiej usługi jest dość wysoka. Dodatkowo wykonanie pastylki pasującej do konkretnego immo, a przy okazji nie będącej wierną kopią pastylki posiadanej jest dość trudne. Zamawiając klucz w ASO mamy pewność, że kluczyk będzie miał niepowtarzalny identyfikator (dzięki temu będzie poprawnie funkcjonować pamięć kluczyka - jeśli posiadamy).
Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
dzięki za info ;) załatwie sobie kiedyś sam kluczyk jako pilot , tak na wszelki wypadek żeby otworzyć autko.A czy każde e38 ma immo??Cytat:
Zamieszczone przez sylwekk
O ile pamiętam, to immo w standardzie weszło w '95. Wcześniej było na zamówienie.
http://moto.allegro.pl/item882473832..._logo_bmw.html
taki kluczyk mi został po wcześniejszej e36 z czystym grotem .Wezme na próbę dorobie, zawsze jakiś zapasowy będzie i akurat sprawdze czy mam immo (mój 94r). :P
Oryginał to nie jest. Bez problemu wkodujesz kluczyk od innego e38 czy e39 do swojego auta, ale nie sądzę, żeby udało się to z kluczykiem nieoryginalnym.
no tak ale przyda mi się jako zapas żeby w razie co ręcznie bagażnik otworzyć albo drzwi.Może będzie się dało odpalić jak nie będzie immo , a z ciekawości sprawdze czy da się zaprogramować jak normalny kluczyk :D w co bardzo wątpię