-
Bmw Recycling
Dzis przypadkowo natrafilem na taki film na yt .
https://youtu.be/AlYw9WBr6hs
Aż lezka w oku sie kreci jakie sztuki zostaja utylizowane i człowiek jest świadomy jakie gruzy jeżdżą po naszych drogach. Zauważyłem że pewne elementy jsk lampy zderzAki itp sa demontowane i odkladane, co z nimi się dzieję? Niektóre wozy wyglądają jak Nowe
Wysłane z mojego KIW-L21 przy użyciu Tapatalka
-
Pewnie te elementy są przetapiane :)
-
Najbardziej boli ta wypolerowana E38 , czemu oni tych aut po prostu nie sprzedadzą? Przecież jakiś zarobek na tym by był na pewno
-
Zobaczcie ze niektóre naprawdę dobrze wyglądają spód az lśni, pod maską jak sterylnie nie mówiąc o środkAch i rocznikach aut. Ja nie wiem czemu takie auta sa kasowane juz wolałbym aby zostały rozebrane na fanty
-
Tą są najprawdopodobniej auta eksperymentalne. Jest już gdzieś temat z podlinkowanym tym filmikiem.
@Edit: Tutaj przykładowy VIN takiego auta: WBAGL61010DM63150
-
Sprzedanie takiego auta też nie jest takie proste , no chyba że ktoś by chciał mieć pół samochodu przerdzewiałe po jednwj zimie . Samochody eksperymentalne nie mają ochrony antykorozyjnej i nie raz wygluszeń tak jak seryjny model
-
To czapa.. ale raczej takie samochody nie sa wystawianie na sprzedaż nigdy nie spotkałem sie z takim ogloszeniem . Ktos jakby pracowal przy takim demontażu i mial możliwość obrotem fantami z tych fur to został by bogaczem.
-
W niemczech jest to niemozliwe.
Tzn wszystko jest możliwe,ale sporo przy tym zachodu-tak samo jak ze przywozeniem takich klamotów do nas.Przeciez to smieci/zlom/szrot.
W fabrykach Mercedesa jest podobnie.
W nowych autach jak zdarzy się jakiś dołek czy obdrapanie to taka maska/drzwi/felga itp idzie do konteneta i potem na złom.
Części świeze warte po kilka tyś z malutenkim defektem idą na przetopienie.Na tym byłaby spora kasa.
-
To nie FSO,że się graty przez płot przerzucało.
-
Tak wiem ze nie FSO . kamery bramki magnetyczne , ogólnie nie te czasy .. ale jakby byla taka możliwość to mocno zaspokoila by rynek moim zdaniem jakas kiera , ekran , fotele , lampy , elektronika nie różniła sie o tych fantow co szły w naszych samochodach.
-
To, że coś ładnie wygląda nie oznacza, że jest coś warte. To są w większości auta testowe w których wystąpiły jakieś wady. Chyba tylko Polacy chcieliby to kupić. Niemcowi nawet to nie przyjdzie do głowy. Dla nich to jest surowiec do przetworzenia aby mogły powstawiać kolejne pojazdy. Na czymś muszą eksperymentować.
Z Crasch Testów też żałujecie aut? Przecież co nieco by się z nich dało wykręcić...
-
Części z centrum recyclingu BMW oprócz blacharki są sprzedawane w dużych pakietach (cale kontenery bez możliwości wybierania) za granice aby nie wypłynęły w niemczech na rynku wtórnym.
Duża cześć trafia do Polski i jest wystawiona na allegro.
-
W opisie filmu napisane, że to są auta prototypowe, pzzedprodukcyjne lub testowe.
Dlatego wyglądają jak nowe, a sprzedać się nie da, bo nie ma jak tego prawnie uregulować pewnie.
BMW to nie firma charytatywna, jakby dało się sprzedać to by to zrobili.