hej ,
czy ktos podpowie gdzie profesjonalnie zrobią mi geometrie w f02 w warszawie ?
mam na mysli kogos kto zrobi to naprawde profesjonalnie z odwaznikami i obsluga komputera .
powoli juz trace cierpliwosc jezdzac do magikow ktorzy robią to "na oko"
Wersja do druku
hej ,
czy ktos podpowie gdzie profesjonalnie zrobią mi geometrie w f02 w warszawie ?
mam na mysli kogos kto zrobi to naprawde profesjonalnie z odwaznikami i obsluga komputera .
powoli juz trace cierpliwosc jezdzac do magikow ktorzy robią to "na oko"
a jaki masz problem, bo z tego co się orientuję to z przodu masz tylko zbieżność, a z tyłu zbieżność plus niewielki zakres geometrii?
ciężko to zepsuć...
Dobrą geometrię znam w Łodzi, zawsze mnie ratowali z opresji. Ale mają starą maszynę, ale elektroniczną i nie stosują odważników. W124 jest regulacja wszystkiego z przodu, z tyłu i wszystkich to pokonywało, nie ma trudniejszej regulacji geometrii w żadnym innym aucie.
Są drodzy, nawet bardzo, ale robią to dobrze, bo robią tylko to, a nie przy okazji.
Ogólnie jest problem z tym, bo goście mają maszyny za kilkaset PLN, a wiedzy zero, niektórych nawet pokonuje tak prosta matematyka.
problem taki ze opony sie nie zuzywaja rownomiernie (scina jedną strone), troche wibruje przy przyspieszaniu .
problem powstal po wizycie w warsztacie ktory demontowal caly wózek przedni podczas naprawy i po zalozeniu geometrii nie zrobili
łódź nie po drodze ;/ z racji tego ze na codzien mam duzo roboty musi byc lokalnie w wawie .
Właśnie zerknąłem, z przodu nie ma regulacji niczego poza zbieżnością. Jeżeli Ci zbiera jedną oponę, a zbieżność jest ok, to coś jest krzywo i nic z tym nie zrobisz.
Auto jedzie prosto?
Masz jakieś pomiary już zrobione?
Czego dotyczyła naprawa?
wymiana uszczelki miski silnika i miski skrzyni , trzeba bylo zdjac sanki/wózek. mozliwe ze zbieżność sie posypala - nie mam zadnych pomiarow tylko objawy scierania sie opony i wibracje - obie rzeczy moga byc spowodowane tez zbieznoscia.
auto troche sciaga na prawo jak puszcze kierownice.
poza tym dobrze by bylo zrobic kontrole zarowno przodu jak i tylu bo odkad mam to auto (kupilem uzywane) nie byly robione zadne pomiary
Czyli w zasadzie nic nie wiadomo na razie. Jeżeli nie pokrzywili wózka to zostaje sama zbieżność.
Daj znać jak będziesz coś wiedział, bo jestem ciekaw.
jasne :) jak tylko ktos zasugeruje dobry warsztat od zbieznosci/geometrii .. to dam znac
666855553 sprawdzone. Robi to profesjonalnie. Audi RS kumpel robil. Termin ok tygodnia do dwóch.i trwa ok 2 godzin.Warszawa okolica ulicy klasyków
to ten warsztat ? http://dobrymechanik.pl/mechanicy/wa...-schubert.html
opinie faktycznie dobre ;) przedzwonie w poniedziałek - Dzieki ;)
btw czy wiesz jakim sprzetem dysponuje ten Pan ?
Nie znam sprzętu ale znam opinie kumpli z szybkimi autami, ze super profeska. Dodatkowo gość sam sklada jakieś sprzęty. Auto po jego geometrii chodzi podobno jak po szynach. Sam miałem do niego zawitać ale mam daleko (Legionowo):-)
no tez do niego jak widze po mapce nie mam najblizej .. ale warto podjechac jesli faktycznie robi dobrze .. a przy moim silniku geometria musi byc perfekt
Geometrię rób tylko w warsztacie z Hunter 3D. Bez problemu zrobisz to np: w ASO BMW, koszt ~800zł
poza aso jakis warsztat z tym sprzętem ?
800pln to sporo
Dziś zrobiłem geometrie w E60 535d. Urządzenie to BEISSBARTH ML4000. koszt 250zł czas 2godziny. Może będzie komuś taka informacja pomocna.
Warszawa ul. Fletniowa 11 info jest we wcześniejszych postach. Warto bo auto chodzi jak po szynach i to na zimowkach, sadzr ze jak lato wejdzie 18" to będzie jeszcze fajniej. Polecam
Temat dotyczy serii 7, modelu F a nie 5.
Kolega ma zawieszenie pneumatyczne i nie jest wiadome czy np: zawieszenie nie jest obniżone w stosunku do serii. Jeżeli jest, to konieczna będzie poprawka przy ustawianiu geometrii. Poprawkę taką wylicza jedynie Hunter3D poprzez pomiar wysokości nadkoli od osi felgi.
Szperając w googlach można znaleźć co najmniej 3 warsztaty z Hunterem w Wawie oprócz ASO.
A dlaczego proponowałem ASO? Dla F-ki procedura ustawiania geometrii nie kończy się na ustawianiu zbieżności i kątów kół.