Czas na update tematu- podbijam, bo potrzebujê dalszej pomocy, ale ju¿ chyba bli¿ej, ni¿ dalej.
Emulatory przysz³y, nie zmieni³y kompletnie nic. Nadal b³±d hallsensor na obu siedzeniach. Zacz±³em analizowaæ sytuacjê, sprawdzi³em napinacze od tych nowych foteli (te wystrzelone), porówna³em ze swoimi i te moje maj± tylko dwa kabelki, id±ce do napinacza, a te z nowych foteli, wystrzelone, cztery- z czego te dodatkowe dwa do wtyczki pasa. Modu³y SSFA i SSBF wzi±³em od starych foteli i nie by³oby problemu ju¿ w tym momencie, gdybym ich nie przeflashowa³ wtedy WinKFP. Straci³y ustawienia i dosta³y domy¶lne. W NCSExpert odczyta³em zawarto¶æ obu sterowników i nijak nie wiedzia³em jak je poustawiaæ. Ale uda³o siê podgl±daj±c inn± E65 poliftow±, która te¿ ma napinacze z dwoma kabelkami. Na przysz³o¶æ, w NCS Expert trzeba ustawiæ:
GURTSCHLOSS_FA
nicht_bestueckt
Pozostaje inny problem, zosta³ mi b³±d "Safety system".
W module SSFA b³±d sta³y: 972C Systemzeit Fehler
W module SSBF b³±d sta³y: 97AC Systemzeit Fehler
Podobno rozjecha³a mi siê synchronizacja czasu miêdzy modu³em SIM zarz±dzaj±cym pozosta³ymi modu³ami (m.in. tymi SSFA i SSBF). Pytanie wiêc jak t± synchronizacjê przywróciæ?
Tutaj znalaz³em sposób u¿ywaj±c DIS:
http://www.bimmerfest.com/forums/sho...d.php?t=735302
DIS'a niestety nie mam, próbowa³em kiedy¶ postawiæ, ale nie uda³o mi siê na Windows 8.1, nawet u¿ywaj±æ VMWare.
Zainstalowa³em ISTÊ, bo ponoæ nowsza, ³atwiejsza do postawienia. Ale po uruchomieniu, jak chcê przeprowadziæ identyfikacjê albo skanowanie pojazdu, otwiera siê "connection manager" i nie widzi interfejsu. Tego polskiego od Viakena, pod którym dzia³a INPA, WinKFP i NCSExpert... Jak to ugry¼æ? Jest jaka¶ szansa na przeprowadzenie tej synchronizacji w INPIE? Albo jak t± ISTÊ do koñca skonfigurowaæ?
EDIT: Ogarniête!
¯eby zadzia³a³a ISTA z kabelkiem USB nale¿y z folderu ediabas/bin folder uruchomiæ ifhsrv32.exe, pó¼niej uruchamiamy ISTA Rheingold, i w settings/VCI wybieramy kropk± ediabas.
W ISTA wyplu³o mi te dwa b³êdy i zaproponowa³o rozwi±zanie, polegaj±ce w³a¶nie na wys³aniu czasu do satelit- podrzêdnych sterowników. Potem skasowa³em b³êdy i ¿aden nie wróci³- jest okay!
Konkluzja jest taka, ¿e E38 to to nie jest, nie wystarczy podpi±æ kostek, ewentualnie wrzuciæ brakuj±cy bezpiecznik do skrzynki. Mêczenia siê przy tym by³o co nie miara. Ale siê uda³o! :-)