http://allegro.pl/individual-bmw-730...909341357.html
Wersja do druku
Cud miód i orzeszki,
jeszcze jak ściągniesz ta koszmarna folie z tylnych szyb będzie już w ogóle dobrze
A ta skóra kompletnie mi się nie podoba
kierownica tez zjechana jak autostrada nie wygląda mi ona na 210kkm no i słaby silnik jak do takiego auta jak dla mnie
Ale pewnie zaraz ktoś się odezwie kogo to auto i będzie chwalił że malyna :)
Jak dla mnie jedyny słuszny silnik do e65 ;). Każdy kumaty mechanik ogarnia 3.0d a z benzyniakiem trzeba gonić czasem pół Pl żeby dobrze zrobić ;/.Co do autka z ogłoszenia, wypasik ok jak na diesla .
Wnętrze wygląda według mnie świetnie.Sto razy wolałbym taki kolor niż "ch***wa*y czarny.
Kierownica fakt wygląda z lewej strony na ciut zjechana,ale jest tez na pewno mocno brudna i dlatego taki efekt.
Jezeli jesteś zainteresowany to jedz,sprawdz dokladnie/ewentualnie serwis i kupuj.
Zestawienie kolorów wnętrza na prawdę mi się podoba. Trzeba by je porządnie wysprzątać,wyprać i wtedy dopiero by była mowa o jego stopniu zużycia.
Silnik kto co lubi...
Co do folii to mam ogólnie pytanie. Czy nie które wersje nie miały fabrycznie ciemnych szyb? Dużo ogłoszeń widziałem gdzie są ciemne szyby w połączeniu z fotelami typu "sport". Na allegro jest co najmniej kilka sztuk
Wydaje mi się że szło zamówić ale wg mnie wtedy były by wszystkie lekko przyciemnione a nie tylko tył - chyba że w "yndywydualu" szło tylko tył zamawiać
Co do koloru tapicerki to teh ch*** czarny jest o tyle dobry że nie wymaga nakładu pracy :) a taki cudowny jak tu wymaga masę pracy a jak jest dojechany (a wg mnie tak może być) bo na zdjęciach jest ok ale rzeczywistość może być inna :) to życzę powodzenia w doprowadzaniu do stanu używalności :)
Ciekawe co to za problem doprowadzić do fajnego stanu skorzaną tapicerke? Jak sie nie chce to wszystko jest problemem.
Poza tym jak ktoś jezdzi w brudnych ciuchach i wozi klamoty wysmarowane olejem w srodku to nic dziwnego,ze bedzie sie brudzić.
Tak tak impex bo każdy w 7er jeździ w gangu do kościoła :) A poprzedni właściciel na bank używał folii na siedzenia :laugh:
chcecie kupujcie i tyle
Powoli zaczynam zauważać że dział ALEEGRO traci sens na tym forum bo co by się nie napisało jest źle więc skoro tak to po co pytać co sądzimy?
Chce jeden z drugim to kupujcie i nie pytajcie i tyle
Mnie to co napisałem przeszkadza, reszcie nie musi i mam to tak głęboko jak 12nastnicę :)
Oczywiście ze wnętrze jest mocniej brudzące od czarnej tapicerki co nie oznacza że sie nie podoba. Ja też jestem zwolennikiem, rudej albo własnie takiej jak na foto. Co do utrzymania, jak ktoś nie nosi skórzanych kurtek to raczej z utrzymaniem czystości nie było by problemu.
Auto za 35 tys a sie nawet koła nie chciało założyć, patola...
A czy ja coś krytykuje?
Jest to tylko wymiana poglądów,a wypowiadam sie dlatego bo sam mam 2 auta z jasną tapicerką.Poza tym zdarza mi sie sprzątac innym auta i uważam,ze nie jest strasznie ciezko takie wnętrze utrzymac-NA PEWNO jest trudniej niz w przypadku czarnej skóry,ale nie popadajmy w paranoje.
Na mnie jasne wnętrze robi spore wrażenie.
Czarne wnętrze brudzi się tak samo, tylko większość ludzi tego nie widzi, bo mówią "skóra czyściutka pieknie się błyszczy" :D jak skóra się cała świeci to jest dramatycznie upierdolona.
Co do koloru tapicerki to każdy lubi co innego. Ja tam wolał bym czarny choć sam jeżdże na szarej :)
Kolor skóry mi się ogólnie podoba. Z utrzymaniem czystości takiej jest na pewno trudniej niż z czarną. Kiedyś miałem taki kolor w aucie i więcej bym nie chciał. Jak dla mnie fajnie, że nie ma drewna w środku lub jest ale czarne to też dobrze. Tylko koła te mi w e65 w ogóle nie pasują. Co innego w e38 tam mi się podobają.
Fortepian :-)
Nie jestem zwolennikiem e65 zwyczajnie mi się nie podoba wnętrze. W tym modelu jest całkiem dobrze czerń fortepianowa połączona ze srebrnymi wstawkami i listwami robi robotę:)
Mi sie tam ta kolorystyka bardzo podoba. Wnętrze e65 po latach stwierdzam jest bardzo praktyczne i wygodne. Jechałem niedawno znów F10 i X6 i jednak skrzynia biegów w "normalnym" miejscu to nie jest dobry pomysł. Zwracam honor bo z kimś sie juz sprzeczałem w tej kwestii :)
tapicerka, tapicerką... a mi się wydaję że ważniejsza rzeczą dotyczącą tego egzemplarza, jeżeli mnie oczy nie mylą to jest czerwony samochodzik na monitorze
czerwony samochodzik to może być np przegląd, olej etc..
Środek ciekawy,kolor drewna i skór ciekawie komponuje się...individual,do tego tylny podłokietek.....kilka zł dorzucić do dopieszczenia i może być OK .
Ładne wnętrze wygląda na zadbane , oprócz tej kierownicy . Z zewnątrz wymaga trochę kosmetyki polerka i dobry i wosk ) plus przednie lampy do regeneracji ( około 400 złotych komplet ). Nowe opony 19 letnie ostatnio kupiłem za 1900 pln Co do przebiegu to diesel który ma 13 lat i 210 tysięcy przebiegu ? czyli rocznie auto robiło około 16 tysięcy , więc jeśli to prawda to będzie prawdziwa perełka , ale ja osobiście nie wierze w takie rzeczy , taki przebieg bardziej pasuje mi do 13 letniego Yarisa w benzynie :) , są firmy w necie które za około 200 pln dokładnie prześwietlą całą histonie auta , ja bym sprawdził dokładnie bo cena jak za ten rocznik dość wysoka . Jak doliczysz sobie do niej opony , polerkę lampy , pakiet startowy plus na pewno coś wyjdzie do zrobienia ponad standardowy przegląd to może się zmieścisz w 45 tysiącach .
Aha dużym plusem tego auta jest to że silnik nie jest myty , jeśli pojedziesz ja oglądać koniecznie jedz na kanał , jeśli komora silnika nie była myta , a silnik i skrzynia będą suche to bardzo duży plus na korzyść auta , nie napalaj się bo e65 mimo swojego wieku jest drogie w urzynaniu i nie lubi tanich zamienników .
Tylko ja mam wrażenie że to jest przeróbka i gość chce 40k? http://allegro.pl/bmw-730-d-730d-cza...979279794.html
Wnętrze chyba ma całe przed liftowe...
Boss, a jakie są te różnice na korzyść starszego silnika? Pytam z ciekawości...
W 231 PS jest ponoć słaby rozrząd- prawdopodobnie zmienił się dostawca, bo łańcuchy mają takie same numery w przed i po lifcie. Był tu natomiast przypadek, że i w przedlifcie 218 PS rozrząd poleciał...
Jakie są inne bolączki silnika M57N2?
Czyli wniosek jest taki że nie ma w E65 dobrego silnika który by nie miał swojej bolączki?
Od wielu lat każde auto ma bolączki, nie słyszałem aby te mocniejsze były gorsze, co do rozrządu to dopiero dowiedziałem się tutaj na forum że lubią sie urywać łańcuchy ale to dopiero w F-kach 3.0d..
w e60 i e65 również uważam, że były dobre, jak i w e39 ;)
Ja dalej szukam sobie wymarzonego auta, ostatnio zacząłem rozglądać się poza e65 za VW Phateonem, co sądzicie o tym wynalazku? Rozglądam się za silnikiem 4.2 benzyna. Przy okazji polecę swoje auto, które obecnie sprzedaje, e46 godna polecenia:) http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3...-ID6yh449.html
Mam, polecam.
nie wiem jaki masz budżet, ale generalnie licz się z tym, że zadbanego 4.2 szukasz rok, aż w końcu się zdenerwujesz i kupisz 3.2, bo dużo łatwiej znaleźć w godnym stanie, choć ogólnie phaetony poniżej 30k z reguły nie są w ogóle godne zainteresowania.
Mam póki co przeznaczone 20 tys. plus za obecne BMW liczę, że wezmę z 15 tys, także planuje wydać na niego 35- 40 tys. A jak ten 3.2, daje rade silnik?
Budżet akurat żeby znaleźć coś w co nie będziesz ładował hajsu. 3.2 daje radę, ja się przyzwyczaiłem do żwawszych aut, ale generalnie jak umiejętnie operujesz gazem to nienajgorzej sobie radzi. Optymalne jest 4.2, ale tak jak mówię, wątpię że znajdziesz godnego :P
jaro nie mówię nie, ale muszę najpierw swoją trójeczkę sprzedać.
Spokojnie,jak by to było w przyszłym roku to bym wziął ja od ciebie.Córka prawko bedzie robiła.Ale w tym roku planuje zmiane.Musze troche jeszcze kaski dozbierac.Może to nawet nastąpić po wakacjach.Przynajmniej wiem czym pojade.A świeżo kupine auto......różnie bywa.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-7-ID6ydK0F.html
Kolejna przeróbka na lift i jeszcze perfidnie napisane 2006r a do tego dwa guziory obok Idrive :RpS_w00t:
Cena nie wiem skąd wzięta :)