Hej ,
mała prośba do osób opatrzonych z modelem o ocenę auta z linku
http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-7...-ID6ycwR9.html
Co może budzić ew. wątpliwości ?
Wszelkie za i przeciw mile widziane :)))
Pozdrawiam .
Wersja do druku
Hej ,
mała prośba do osób opatrzonych z modelem o ocenę auta z linku
http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-7...-ID6ycwR9.html
Co może budzić ew. wątpliwości ?
Wszelkie za i przeciw mile widziane :)))
Pozdrawiam .
Sądząc po konfiguracji, był zdecydowanie dla kogoś kto jeździł z tyłu nie z przodu. Z przodu zwykłe fotele, z tyłu "jeżdżąca" kanapa + 4-ro strefowa klimatyzacja + lodówka. Ma też "dynamic lights" co jest rzadko spotykane i grzaną kierę.
Jeżeli nie przeszkadza Ci, że Ci z tyłu będą mieli lepiej niż Ty za kierownicą to jedź i oglądaj :)
PS. Spróbuj zdobyć VIN to się sprawdzi co tam jeszcze w nim siedzi ;)
Dynamic lights? Co to takiego? Tak na prawdę brakuje jej komfortow
Adaptacyjne doświetlanie zakrętów.
Bardzo ładne autko :)
Z przodu tak naprawdę brakuje tylko masażu czyli nie wiele :)
Na pewno warta obejrzenia
Wrzuciłem link otomoto bo tam VIN jest w ogłoszeniu :)
z rzeczy nie działających o których wiadomo poza ogłoszeniem to tempomat ,
reszta pewnie wyjdzie pod komputerem :)
Czyli „ biedny " przód mówicie na początek rzuca się w oczy .
O tym systemie którym piszesz wzmianki w vin nie ma chyba ze jest schowany pod jakąś pozycja
Z vin o światłach wychodzi :
S522 Xenon Light
S524 Adaptive Headlights
:)
Mi Adam bardziej brakowało by komfortow niż masazu
S524 to jest ten system. Biedy z przodu nie ma. Fotele są standard, a nie comfort. Masz podparcie lędźwiowe, a to w sumie jest najważniejsze chyba :)
Do full-opcji naliczyłem, że tylko 3 rzeczy brakuje:
- foteli comfort
- masaży
- systemu rozrywki dla tylnej kanapy
więc jest naprawdę bogato wyposażona :)
Dzuda ma racje. Komfortow brakuje najbardziej. Jest kolosalna roznica miedzy standardowym stolkiem a komfortem.
Podparcie ledzwiowe przynajmniej dla mnie nie jest tak istotne jak np. lamanie fotela. Tak czy inaczej autko bardzo fajne.
Pozdro.
Dla mnie masaże to bezsens - mam i w ogóle nie używam, nie wiem po co to i co to w ogóle ma dawać :D
Mnie by zastanawiało dlaczego ma guziki pod idrivem skoro to przedlift (telefon chyba też nowszy). Poza tym ładnie wyposażone ale tych komfortów to by mi brakowało.
Przedlifty też to miały tyle że po 2003r.
Niestety , sprzedana nim udało się podjechać na serwis.
jaro5 jak zawsze miły. Poślady nie czują, koniec kropka. Każdy komu to pokazuje i uruchamiam ten się zastanawia o co kaman i każdy potwierdza, ze to bez sens. Jak koniecznie ktoś chce niech sobie kupuję z tym. Wolny kraj :)
Spokojnie,luzik.Ja mam te masaże.Dupy to nie urywa.Tylko podnosi raz lewy raz prawy poślad.Coś tam pomaga.
Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
Boss czuje :) Ale jest jak napisałem powyżej :)
Ja tam mam gruba dupę i twardą skórę i też nic nie czuję u siebie :)
Zbedna opcja. Dziwnie sie czuje siedzac na fotelu z masazem. Jakby to delikatnie napisac --> niekomfortowo :)
Czyli wniosek jest taki...
Masaże nie potrzebne bo ich nie czuc.
Wentylacja nie potrzebna bo można się rozchorowac.
Podgrzewanie również nie potrzebne bo też ma to skutki uboczne.
Od klimatyzacji tez można się rozchorowac czyli wychodzi ma to ze jedyna potrzebna opcja to wspomaganie kierownicy. Hehhe ale jaja
A tak na poważnie to te całe "masaze" tez nie zrobiły na mnie wrażenia. Ani u kolegi Roberto w 740d ani u Tomka w 745i. Jedynym plusem tej opcji to jest dodatkowy przycisk na panelu :-P
Dzuda i własnie to jest to ! PRZYCISK ! Od całe sedno sprawy ! Chciwość i pazerność - czyli chęć posiadania wszystkiego co sie da nawet gdy jest to niepotrzebne :D
Skoro poszliście po temacie wyposażenia podpowiedzcie:
czy masaże są dostępne na tył czy tylko przód ?
Czy setupy kierowcy i pasażera mogą być rożne czyli na którymś stołku brak grzania/wentylacji/masaży gdy na tym obok to jest ?
ustawienia są zawsze takie same dla pary :)
Tak często w wersji usa.Kierowca ma wszystko a pasażer brak masażu.
przed fl-em:
http://www.ebay.com/itm/BMW-7-Series...m=301835859880
po fl-u
http://www.ebay.com/itm/BMW-7-Series...m=381503481859
Adasio grzana dupa i kiera i dobre ogrzewanie ! Reszta to bajery ;) Te opcje co napisaliśmy dają dopiero poczucie luksusu. Najgorsze, ze grzana kiera mało kiedy występuje, teraz mi się udało i mam i przywykłem i mogę mieć potem przy zmianie auta problem.
Chociaż gdybym nie miał ocieplanego garażu to pewnie bym sie pokusił o webasto. W sumie dziwne, ze w tak wielu auta a w nowych tow większości jest juz klima a webasta nie. W sumie tak czesto może być przydatne jak nie częściej. Nie licząc ost roku to chyba mamy więcej zimnych niż ciepłych.
Ostatnie dni latałem żonki x3 a moja stała na dworzu.W wygilie zaparkowana.Mrozek -16,aku.ma 5 lat ale orgin.Podchodze i .....
CYK.A V8 gada jak by miało ze 3 lata i 50tyś.km.przelotu.
I to jest to czego oczekuje w zamian za servisowanie babci...potem 500 km dmuchnięte i nic.Tylko banan na twarzy.E65 nie wygląda tak jak jeździ.Ale fakt,szukam chyba kiery grzanej.Albo wracam do garażu 😈
Heh... mój ostatnio też przestał ze 3 dni pod chmurką. Najpierw go z pół godziny odkopywałem spod śniegu i lodu, ale odpalił lepiej niż latem! Aku też mam ORI ale to jeszcze Niemiec kupował i nie mam zielonego pojęcia kiedy ;)
Grzana kiera to faktycznie MUST-HAVE w naszej szerokości geograficznej.
Jakub czy ja wiem ? To nie wyczyn,tylko niektórzy bardzo ganią e65.Że to cykająca bomba.Ja mam inne zdanie,bynajmniej o mojej.
Chyba była moc telefonów lub wł czyta forum bo powraca z nową dużo wyższą ceną :eagerness:
Polecam ten egzemplarz : http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-7...-ID6yg3jD.html
Co w niej takiego wyjatkowego?. Przód w innym kolorze czy zderzak tył od polifta?
Przód jest w takim samym kolorze , na zdjęciu tak wyszło . Wyjątkowe jest w niej to że nie trzeba dołożyć co najmniej 10tys zł na początek jak w innych szczypach w podobnej cenie.
Rurka, uszczelniacze, olej w skrzyni wymieniany?.Czy podczas wymiany uszczelki alternatora sam alternator był przeglądnięty zregenerowany?. Jeśli nic z tych rzeczy nie było robione to można samemu podliczyć co czeka nowego właściciela. Oczywiście nie zmienia to faktu że może być zadbana pod kocem trzymana itp. i nie warta zainteresowania.