Co s±dzicie o kayabach ?? mam je z przodu troche za miekkie ale ...
Wersja do druku
Co s±dzicie o kayabach ?? mam je z przodu troche za miekkie ale ...
Tez mam je z przodu ;) po za³ozeniu obie strone 73,5% sprawnosci wiec przyzwoicie.. cena tez przyzwoita i teoretycznie sa robione w japoni, nio i 24m-ce gwarancji mnie skusi³y :D podobno nie by³o przypadku zeby nie uznali co zdaza sie w przypadku innych firm..
pzdr
ja mam bilsteiny ... takie jak orginal montowany byl
Marcin nie musisz odrazu takich postow grzac , bez obrazy ale ostatnio twoje posty jezdza po wszytkim czym sie da ...Cytat:
Zamieszczone przez Marcin978
Nie wszystkich musi byc stac na serwisowanie w ASO i nie wiadomo co gdzie i jak ...
Witam,
jezdze na kayabach z przodu. Byly tanie, ale co do jakosci mam mieszane uczucia. Jestem srednio zadowolony. Nastepne beda innej marki.
Pozdr
w firmie gdzie pracuje KYB sa uwazane za najlepsze i moze i one nadaja sie do yarisa czy octavi i niesa tez najtansze, najwazniejsze ze wytrzymale bo wiekszego syfu jak delphi jak w amorkach niewidzialem, MONROE to uwazam za najasadniejszy wybor no i cena, do e38 przod mozna miec juz za 500zl za komplet
Kurcze gdzie byli¶cie jak wymienia³em amory ??? da³em 1400 za komplet sachs-a fakt ¿e z os³onami ,odbojami itp ,bo bez nich nie by³o by gwarancji . Teraz to dopiero na nerwie mi zagrali¶cie :razz: :faint:Cytat:
MONROE to uwazam za najasadniejszy wybor no i cena, do e38 przod mozna miec juz za 500zl za komplet
Kayaby s± ok. Dobre amory. Bardzo dobra trwa³o¶æ. Nie s³ysza³em jeszcze, ¿eby kto¶ mia³ z nimi problemy, je¶li chodzi o gwarancje itd. Zaliczy³bym je do ¶redniej pó³ki, przed Fichtel & Sachs, Monroe, Delphi.Cytat:
Zamieszczone przez olejus
Odczuæ z jazdy na Kayabach w e38 nie opisze, bo nie mia³em jeszcze okazji na nich je¼dziæ. W innym aucie- owszem. Z³ego s³owa o nich nie powiem.
Ekstraklasa w¶ród amorów to moim zdaniem Bilstein. Wcale nie s± te¿ duuu¿o dro¿sze od wymienionych wy¿ej.
Pozdro.
No ja wiem ze one sa nie ciekawe i wiem ze nie liczyl o same pozytywy ...
Ale mozna to okreslic jakos delikatniej chodzilo mi tylko o forme wypowiedzi :)
Ja wiem jakie sa amortyzatory z roznych firm , swojego czasu siedzialem troche w tych sprawach dlatego zamontowalem co zamontowalem ..
Pozdrawiam :)
Mechanik mia³ pewnie wieksze przyciecie na drozszym amorze proste i logiczne a ze na goscia z E38 trafi³o to do przodu... :DCytat:
Zamieszczone przez Marcin978
pzdr
hehehe
nie twierdze ¿e kayaby sa super, ale nie dramatyzowa³bym. jak kto¶ chwali monroe, to ju¿ wogóle ten temat nie ma sensu.
Mam je krótko za³o¿one na aucie(kayaby ale w E32) ale jak narazie dzia³aj± i jestem zadowolony.
pozdrawiam
PS: A sprzedawcy zawsze bêda chwaliæ co¶ na czym maj± wieksza przebitke lub jakies inne bonusy. :evil:
Dokladnie nawet jezeli towar bedzie syfem , sprzedawca bedzie sie zapierac ze to idealny towar .. Tak samo jest z orginalnymi czesciami jak i zamiennikami , tego sie nie zmieni ludzie chca zarabiac pod kazdym wzgledem i katem , jezeli ktos sie nie zna kupi a nie wie co ..Cytat:
Zamieszczone przez Jeztom
Kupie kayaba i bêdzie dobrze na przodzie je mam 2 rok by³em 25 minut temu na stacji i sprawdzi³ mi zu¿ycie (17%) po 2 latach u¿ytkowania na sprê¿ynach obni¿aj±cych.
Go¶æ ze stacji powiedzia³ , ¿e on by mi poleca³ na ty³ Blistein B4 hmm ale mam go wnosie :D
bilsteine wcale nie sa takie drogie..nie znam cen kayaba,ale za B4 dalem 1200zl z przesylka..
szalenstwo z tymi cenami ...
znalazlem nowe monroe za 280 za sztuke i co bedzie to bêdzie 2 lata gwarancji wiec jak siê wysypi± to nie ma co p³akaæ
sachs za 400 by³ ale ostatnio s³ysza³em ,¿e jako¶ z jako¶ci± u nich s³abo wiêc wole poczekaæ do zakatowania prawie zamontowanych monroe ...
moim zdaniem niema zlych czesci a za drogie jak na swojajakos, gdyby byly opony nowe po 80zl w rozmierze 17 cali i starczaly na 1 sezon to bym se je kupil, a powaznie to tez bym stawiaj za monroe bo w tej cenie ma sie naprawde dobry produkt, niezapomnij o nowych oslonach i odbojach bo nieuznaja reklamacji, jak bedziesz zmienial to daj znac, pomoge ci, juz to robilem w swojej i na tym sprzecie co tam mamy to troszke trzeba pokombinowac, zaraz ktos powie ze monroe to szajs a moim zdaniem to moza i powiedziec ze ohlins to gow...o lub zimmerman o ile kogos na to stac, przy moich zarobkach zaloze monroe i dziekuje za dogryzki, ciekawi mnie ile osob przetestowalo juz z 5 kompletow tarcz, 10 kompletow klockow i z 3 przynajmniej komplety amorkow, wiadomo ze kazdy bedzie chwalil to co ma i to co kupil,
pozdro
niebêde w pracy zmienia³ amorków bo zaraz bed± sie krzywiæ i jak co¶ pojdzie nie tak to nie chcê blokowaæ podno¶nika pewnie we wtorek u kumpla bede to robiæ jak chcesz to podam adres to pozwolimy popatrzyæ ... tylko ze pewnie niebêde mia³ aparatu na relacjê z operacji (os³ony i odboje mam nowe i nawet piecz±tke serwisu sobie juz za³atwi³em :) )
a co do czê¶ci to fakt ka¿dy chwali to co ma
wiesz mam o gdzies ze beda sie krzywo patrzec, najwyzej ci nasi ruscy kierownicy, reszta OK
To jest cena rozumiem za 2 amortyzatory, czy za cztery?Cytat:
Zamieszczone przez 7ka