Może pytanie banalne i ośmieszające ale czy jest różnica między zestawami HID dostępnymi wszędzie a xenonami np. fabrycznymi kiedyś o tym czytałem ale wydało mi się mało istotne i nie dokończyłem a teraz nie mogę tego znaleźć
Wersja do druku
Może pytanie banalne i ośmieszające ale czy jest różnica między zestawami HID dostępnymi wszędzie a xenonami np. fabrycznymi kiedyś o tym czytałem ale wydało mi się mało istotne i nie dokończyłem a teraz nie mogę tego znaleźć
różnica jest taka jak miedzy 7 er a matizem i prosze o [shadow=darkred:52caeeecde][/shadow:52caeeecde][shadow=darkred:52caeeecde]poprawną polszczyzne!!!!![/shadow:52caeeecde]
no tak nie da się ukryć, ale tak konkretnie (nie wiem barwą??)Cytat:
różnica jest taka jak miedzy 7 er a matizem
fabryczne mają oczyszczanie i samopoziomowanie co dopuszcza je do ruchu, zaś hidy montuje sie w miejsce normalnych żarówek, gdy nie ma ww. są nie legalnie zamontowane i często oślepiają kierowców z naprzeciwka, czy, przez lusterka, tych z przodu.
barwą sie różnią też, z reguły fabrycznie mają 4300 stopni, a hidy można kupić i 12000 stopni.
Oryginalna barwa to 4300 nie bierz większej jak 6k i jeżeli chcesz kupić kup zestaw z najwyższej półki albo sobie daruj :) reszta to typowe WT pamiętaj o 3 rzeczach
1. klosze przestaw na jazdę lewostronną (xenon ma inny kont świecenia)
2. jedź ustaw prawidłowo światła
3. pamiętaj, że jak ktoś wsiada do tyłu lub masz coś w bagażniku o regulacji aby nie razić
I jeszcze jedna kwestia musisz mieć soczewkę!!! Jak masz zwykłe lampy to zapomnij to chyba, że chcesz stracić dowód rejestracyjny lub w gorszym przypadku dostać w łeb od wściekłego kierowcy :D
to w jakich firmach najlepiej wybieraćCytat:
jeżeli chcesz kupić kup zestaw z najwyższej półki albo sobie daruj
Prawie z całą wypowiedzą należy się zgodzić z zastrzeżeniem punktu 1. Poprawnie przygotowany żarnik HID do konwersji będzie ogniskował tak samo jak zwykła żarówka. Przestawienie na ruch lewostronny spowoduje, że zamiast standardowego układu świateł _/_/ będzie ____ czyli innymi słowy słabo oświetlone pobocze.Cytat:
Zamieszczone przez coboss
Należy też pamiętać, że pomimo zastosowania soczewek we wszystkich typach lamp e38 kształt samego odbłyśnika jest trochę inny w autach na zwykłą żarówkę od tych na xenon. Efekt będzie taki, że hid zamontowany w zwykłą oprawę pomimo soczewki będzie raził (ale to i tak nic przy zamontowaniu hida do zwykłej lampy).
Cytat:
Zamieszczone przez borrad
przetwornice i dlawiki Hella,Bosh,Valeo
a zarniki philips i osram 6000k,najlepszy efekt
Sprzedaję żarniki Philipsa ... Na 10 opakowań Philipsy znalazłem 3 .. reszta miała orginalne znaczki Merca , VW ... Mój xenon był z jakiejś aukcji za 179zł ... Ustawiłem lampy i jest bajka. Zestaw lepszy - gorszy (chyba ,że jakaś naprawdę "marka") i tak to wszystko robi ten sam maly chińczyk tylko opakowania ma różne ... Porównywałem kilka zestawów z różnych aukcji organoleptycznie a nie po opisach i to jest jedna chwała ... Moje działają już ponad 6 miechów i nie zdażył mi się ani jeden problem.
moze lekko wejde w polemike.. ale wyraze swoje zdanie :)
wczesniej mialem ori ksenon, a pozniej kupilem jakis tani zestaw z alledrogo cos kolo 200zl.
pierwsze roznice? ten HID swiecil o niebo mocniej :) mam je zalozone rok i (odpukac) nic sie z nimi nie dzieje :) wiec nie wiem czy trzeba sie pchac w jakies drogie zestawy :)
jesli chodzi o zarniki, bo widze komentarze zeby nie kupowac wiecej niz 6000K - ja mam 8000K i super to wyglada na aucie. widocznosc mam dobra - ale nie robie dlugich tras zbyt czesto :)
kwestia gustu. 8000K swieci pieknym niebieskim swiatlem, budzi zachwyt :) za to 4300 daje po prostu super widocznosc.
rozne gusta, rozne potrzeby, rozne zestawy.. HIDow:P
Wiesz te barwy z zestawów za max 200 zl to mozna w cudzyslowiu pisac :-) ogolnie mialem i tani i drogi zestaw i różnice sa niewiarygodne w szczegolnosci w świetle jakie daja. Drogie zestawy to przede wszystkim hid w wersji mini gdzie przetwornice sa bardzo male. Zestawy takie robią tez producenci którzy produkują przetwornice dla fabrycznych zestawów xenon. Ktos wspomnial o rażeniu. Dla tego nakłaniałem do przestawienia lamp na anglika ewentualnie przymknąć przeslone o 2/3 w tedy tak nie raza a i wydaje mi sie ze światło jest lepsze. Przerabial ten temat przy poprzednim aucie. Jedno co powiem to ten prawie xenon nigdy nie bedzie taki jak mszyginalne światła. Zakładając zestaw należy wyczyścić lampy oraz soczewkę aby światła byly faktycznie lepsze. Ps. Przepraszam za pismo ale pisze z telefonu :-D