jeszcze jeden problem..
nie funguje mi roleta tylnej szyby. podobno silniczki sa ok, natomiast kompletnie nie mam bladego pojecia, gdzie moge zacząć szukać. przyczyny
Spotkalo was takie nieszczęscie?
Jak sie tam dostać
Wersja do druku
jeszcze jeden problem..
nie funguje mi roleta tylnej szyby. podobno silniczki sa ok, natomiast kompletnie nie mam bladego pojecia, gdzie moge zacząć szukać. przyczyny
Spotkalo was takie nieszczęscie?
Jak sie tam dostać
Sprawdź przycisk na pulpicie-on też czasem pada. A jeśli działa przycisk i słyszysz że silniczek pracuje to może być zębatka w silniczku.
że silniczek pracuje to wiem od poprzedniego własciciela:))
ogolnie nie ma reakcji na wciśnięcie guzika:(
Wyjmij przycisk i sprawdż miernikiem czy dochodzi do niego prąd i czy wychodzi. Powinno Ci to dać odpowiedź na Twój problem ;)Cytat:
Zamieszczone przez ariusz
Witam
Ja miałem problem z roleta było źle ramie zrobione ktoś źle dorobił. bardzo często pęka ramie rolety a ze sam się wyłącza przy obciążeniu żeby się silniczek nie spalił to się nie wysuwa. Najlepiej zdjąć półkę jak nie działa i zobaczyć ci się dzieję trochę roboty jest no ale cos za coś. Ja musiałem odnowa ramie dorobić. :cool:
Ja też proponuje demontaż :) Jest to sporo roboty i na początek proponuje, po zdemontowaniu oparć siedzeń, wyjąc te cztery kołeczki, trzymające połkę od strony zagłówków (są ich 4 szt.) i unosząc troszkę półkę sprawdzić czy ramię gdzieś nie haczy. Od razu można też namierzyć przewody biegnące do silniczka. Gdy wizualnie wszystko będzie OK to trzeba przyłożyć 12V bezpośrednio przewodów silniczka do rolety (powinna byc jakaś kostka umożliwiająca demontaż rolety bez cięcia kabli) i sprawdzic czy ten silniczek chodzi (w zależności od kierunku przyłożenia napięcia silniczek bedzie chował lub wysuwał roletę). Jak nie zadzaila to obstawiam zębatkę w mechaniźmie podnoszącym ;) Wtedy calkowity demontaż i czynności wielokrotnie już opisywane na tym forum :D Życzę powodzenia :)
Ale kolega Ariusz pisze, że nie ma reakcji na wcisniecie przycisku. Jesli poszła by zebatka albo ramie było połamane to silniczek dawał by jakies odgłosy. Tak jak pisałe- najpierw przycisk potem rozkręcanie auta.
Niby masz rację, ale dostając, przy okazji, do kostki od roletki można sprawdzic czy przycisk jest winny. I myslę, że prościej odkręcic dwie śruby trzymające oparcie niż niewprawionemu demontować panel z przyciskiem :PCytat:
Zamieszczone przez EVAN
Kostka będzie najprawdopodobniej gdzieś na nadkolu, w rynience z przewodami pod prawym oparciem :)
Radoshb przycisk w wersji przed liftem to jest 5 sekund ;D
Ja nie mówię, że nie, ale można sobie również pokiereszować :PCytat:
Zamieszczone przez EVAN
Nie kłóćmy się :x
;D ;D
Przecież to przyjacielska rozmowa ;D ja nie jestem z tych co się denerwują i obrażają ;)
Ale jestem zdania, żeby zaczynac od najprostrzych rzeczy a nie od rozkręcania auta ;) :papa:
Z tym kłóceniem to był żarcik :hihi:Cytat:
Zamieszczone przez EVAN
:hug:
Też jestem tego zdania , ale plasticzki przy tej temp. mogą sprawić sporo problemu!! :)
Kolega zrobi jak będzie uważał ....
hej, troche sie sytuacja zmienila. Wygrzebalem z kolega przycisk od sterowania roleta i byla nawet realcja - roleta zadziałała...... raz:/ Ale teraz przynajmniej przy przełączaniu stacyjki sa dwa pykniecia przy rolecie, natomiast przy wciskaniu przycisku jest reakcja w postaci cykniecia.. ale toi tylko tyle
W takim razie moim zdaniem stoi właśnie trybiki w rolecie! Trzeba zdemontowac półkę (poszukaj na forum) - było juz omawianeCytat:
Zamieszczone przez ariusz
Dla ułatwienia:
Po dwie śruby w każdym oparciu (lewym i prawym) u dołu po wyjęciu siedziska - klucz 10
Cztery koleczki na wysokości zagłówków - po dwa na stronę
Demontaż tylnych lampek i odkręcenie trzech śrub na stronę - chyba klucz 8
Wyjęcie obicia tylnych słupków
W bagażniku trzy śruby mocujące mechanizm rolety - klucz 10
Wyjecie kratek wentylacyjnych - choc nie koniecznie, ale łatwiej podnieść wtedy półkę
Zdemontować mechanizm wraz z silnikiem i do dzieła.
Poszukaj na forum - był nawet link do fotorelacji :P
Np ta http://www.bimmerboard.com/forums/posts/1627 tylko bez instrukcji demontażu.
a jest jakas roznica w demontazu elektrycznych i zwykłych foteli z tyłu? Słyszałem ze elektryczne duzo trudniej zdjąć
Z tego co sie orientuję mechanizm unoszący zagłówek jest przykręcony do tylnej ściany grodziowej. Co do siedziska to nie wiem. Niech wypowiedzą sie Ci co posiadają el. fikolki z tyłu :)
No to w weekendzik bede grzebac. Pogoda powinna byc juz zdaje sie ladniejsza
Obejrze dziś wszystko i sie mentalnie przygotuje;)
Moze akurat ktos bedzie mial wolne i mi pomoze?;))
Co prawda nie zdjałem tylnej półki, ale udało mi sie na tyle dogrzebac, ze zobaczyłem, ze jedno ramie jest pekniete.
Jakie sa koszty takiego ramienia?
Mam na mysli to ramie wycodzace z silnika. Zdaje sie jest aluminiowe, choc na 100% nie wiem, bo sie mu nie przyjrzałem.
Aj, no i chyba jednak będę prosić o pomoc w demontazu tylnej półki.
Nie chce nic uszkodzic, ani połamać, a chciałbym to wykonac w miare sprawnie i bez strat.
Poświeciłby mi ktoś troche czasu?
Z tego co mi wiadomo to samo ramię nie jest dostępne. Chyba że trafisz z rozbiórki. Możesz kupić używkę na części. Długo leżała na alegro (może jeszcze jest) roleta właśnie z pękniętym jednym ramieniem. Jeśli to drugie które było całe by do Ciebie pasowało to mógłbyś spróbować je podmienić. Całe rolety (z półką lub bez) chodzą po ok 300-400zł - oczywiście używki :)
Mam pytanko.Chciałbym zamontować u siebie w aucie rolete fabrycznie jej nie ma,co powinienem kupic:rolete,przycisk,czy potrzebny jest jakiś moduł sterujący roletą....?
1. Roleta z półką (półka z dodatkowym stopem albo bez)
2. Przełącznik z modułem sterującym (w jednej obudowie)
Chyba, że masz auto po lifcie. Wtedy musisz znaleźć odpowiedni, długi panel z opcjami, jaki są Ci potrzebne.
Półke z roletą już kupiłem:)Czeka na obróbke tapicera pod kolor wnętrza:) Przycisk do konsoli też mam ale wtyczki aby podłączyć ten przycisk nie .Jest tam pięć pinów.Jak wygląda ten moduł może jakieś foto bo nie mam pojęcia czego szukać...?(auto jest z 97roku)
zależy, jaki masz klawisz (taki "gibany" na boki czy zwykły długi (7-8 cm)). Jak "gibany", to jest starszy typ i musisz kupić moduł. Jeśli działający podobnie do ASC, to tylko wtyczka. Raczej wrzuć foto tego co masz, wtedy Ci powiem, co jeszcze jest potrzebne.
Jeśli przycisk ma zieloną obudowę to juz jest z modułem i wpinasz tylko przewody i wszystko chodzi. Nie musisz mieć wtyczki. Ja łączyłem to normalnymi końcówkami i było OK.
(wrzucił bym jakies foty ale jest problem limit forum)Przycisk ma zieloną obudowę.Tylko półka wróci od tapicera zabieram się do składania tego wszystkiego dzięki za pomoc.
W takim razie pozostaje Ci tylko przeciągnąć kable i roleta będzie działać ;)Cytat:
Zamieszczone przez artas270
Powodzenia :papa:
Widze że kolego działasz z tym samym co ja ;) Moja półka też już czeka na nowy materiał pod kolor wnętrza :D A co do kabli to przeciągasz kable od tylnej półki do przycisku na konsoli i tyle. A żeby było juz wogóle full service to jeszcze podłączasz odpowiedni bezpiecznik w skrzynce pod maską. U mnie nie było przewodu do tego bezpiecznika więc i to trzeba było podłączyć ;)
Ja jeszcze mam chrapkę na roletki boczne,ale wyboru na allegro zbytnio nie ma.Jak na razie czekam na twórczość tapicera :)
a były jakiesz boczne ale elektryczne do e38?
Raczej nie.Cytat:
Zamieszczone przez muzzy_kancik
no ciekawe... to już byłby chyba przejaw mega looksusu... ;) hehe
Pewien góral mi opowiadał baśń w której były boczne elektryczne w e38 ale jakoś nie mogę w to uwierzyć :P
Wracając do niedziałającej rolety... :faint:
Właśnie się dogrzebałem do niej i... wszystko w jak najlepszym porządku, nic nie połamane, tryby całe, a jednak nie działa :/
Wyciągnąłem tryby, oczywiście sprężyna poszybowała do sąsiadów :roll: podłączyłem i silniczek działa. Poskładałem wszystko do kupy, podłączyłem jeszcze raz i ruszyło. Mechanizm zatrzymał się w pozycji opuszczonej rolety i dalej ani drgnie. Słychać cyknięcie w środku w czasie naciskania guzika, ale silniczek nie rusza w drugą stronę :/
Bez trybów silniczek w jedną stronę zapierdziela jak dziki osiołek, a w drugą słabiutko, kręci się powoli i ciężko startuje. W czym jest problem?
Jakieś wskazówki? Może źle składam ten mechanizm, bo jak się domyślam ta sprężyna ma pomóc w podniesieniu rolety, ale może się mylę :?
EDIT: ustawiłem sprężynę, tryby i silniczek jak na otwartej rolecie, roletę rozłożyłem i poskładałem wszystko do kupy. Podłączyłem i wcisnąłem przycisk. Roleta się złożyła, na końcu było słychać kliknięcie i już nie ruszyła :( nie wiem co jest grane :/ na razie zostawiam i idę wyciągać przednie fotele ;)
prawdopodobnie masz starte ząbki w tym kółku wewnątrz rolety.Jest z aluminium i czesto lubi się ścierać dlatego w jedną strone idzie a w drugą przeskakuje
Troche z innej beczk iale dotyczy też tylniej rolety. Czy jeśli mam zamontowaną roletę ale nie jest to fabrycznie montowana elektryczna roleta, chociaż mam do niej guzik nie wiem dlaczego, to czy mogę zamontować silniczki tak żeby była elektryczna?
kurcze, ząbki nie wyglądają na starte, da się kupić te kółka oddzielnie?Cytat:
Zamieszczone przez artas270
To zależy co to za roleta. Bo jak to jakaś zwykła zwijana to elektrycznej raczej z niej nie zrobisz. Ale nie róbmy tu OT, jak masz jakiś pomysł, plan itp to zrób fotki, załóż temat i będziemy kombinować :)Cytat:
Zamieszczone przez bitek-bitek
Wracając do zepsutej rolety...
Już działa, ale tylko gdy przykładam do niej zasilanie zewnętrzne, więc problem jest z elektryką.
Próbowałem zarówno przycisk z przodu w panelu jak i z tyłu w podłokietniku. Słychać tylko cyknięcie, ale roleta nie idzie w górę.
Jakiś przekaźnik?
Wydaje mi się, że to cyknięcie bierze się stąd, że biegunowość nie zostaje zmieniona i dostaje sygnał 'w dół' zamiast 'w górę'.
Przekaźnik jest zintegrowany z przyciskiem. Tylko w pierwszych rocznikach e38 był osobno. Jeśłi przykładając napięcie bezpośrednio na kabel rolety działa ok to problem musi być w dalszej części instalacji. A dalsza część instalacji to jedynie przycisk z przekaźnikiem lub po lifcie cały panel z pozostałymi przyciskami (pdc itp) oraz bezpiecznik w skrzynce pod maską. Ale jeśli jest słyszalne cyknięcie przy rolecie to obstawiam tak jak piszesz błędne podawanie biegunów do rolety. A może masz jakieś zwarcie na przewodach między przyciskiem a roletą.
Damias, nie rozpędzaj się... Po lifcie był duży kodowany panel....