Witam Kolegów i Koleżanki,
co sądzicie o autku z linku:http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-7...-ID6ydWAR.html
Warto się interesować czy odpuścić? Wyposażenie całkiem przyzwoite z wyjątkiem radia. Każda pomocna uwaga mile widziana,
pozdrawiam
Wersja do druku
Witam Kolegów i Koleżanki,
co sądzicie o autku z linku:http://otomoto.pl/oferta/bmw-seria-7...-ID6ydWAR.html
Warto się interesować czy odpuścić? Wyposażenie całkiem przyzwoite z wyjątkiem radia. Każda pomocna uwaga mile widziana,
pozdrawiam
Przebieg na pewno + 200 000 popatrz na kierownice :) a tak ogólnie to wygląda ok
I to jest wyznacznikiem? Nie rozsmieszaj mnie....
Wygląda na zdrowy egzemplarz,tzn nie zla baza żeby zrobić z tego auto
Ciekawe jaki błąd pokazuje komputer? Tego już na zdjęciu nie ma :)
kierownica niepierwszej świeżości, aczkolwiek nie musi to świadczyć że zrobiono nią pół bańki :) słońce, pierścionki, pot przez 20 lat zrobiły na pewno swoje :D
Nie porównój jakiegoś toledo do limuzyny bmw..
Wiecie co moje auto ma 334 000 przebiegu a kierownica nie jest tak zjechana, chyba że faktycznie jakieś sygnety czy inne takie gady..
Inaczej mówiąć kierownica nie przystaje do reszty auta, które wygląda przyzwoicie.. To mnie zastanawia
w sumie sprzedający mógłby wymienić ster przed wystawienie auta, a tego nie zrobił i mimo to nawet dodał zdjęcie z bliska. No cóż skoro tylko kierownica wygląda podejrzanie to mogę wybrać się obejrzeć
A mnie się autko podoba :)
Zacny silnik
nie najgorszy kolor
umiarkowany wypas
A braki to niuanse
Wg mnie dobra baza na fajnego YT :)
kierownica jest jaka jest i to nie jest wyznacznik przebiegu , pozatym fotel nawet ladny nie bardzo zniszczony . Ja mam 313 przebiegu pewniaka i kiera wygłada podobnie i tak mi się wydaje ze ja mocno tą kiere zniszczyłem małymi przebiegami sygnetem i obrączką i jazdą po mieście . Jak ktoś patrzy na kiere i wróży przebieg to daje tylko powody dla handlarzy aby pastować fotele i ową kiere kręcić przebiegi .. Znam auta które mają przebiegi 4 i 5 z przodu i lepiej wygłądają i jeżdzą niż te z 2 z przodu
Ostatni wpis w marcu 2012 - 211 tys. To niedługo 4 lata miną. Jakieś propozycje - ile można zrobić km w 4 lata po niemieckich autobanach? 50tys.? :)))
oczywiście mogło to być 2-3 auto w rodzienie które stało i mało jeżdziło swoje 7 kupiłem od wdowy po zmarłym małżonku i po smierci w ciągu 2 lat było zrobione 8 tys mam wydruki TUV .. z twojego wpisu wynika ze raczej 200 - 300 tys z niej nie ściagneli co najwzyej mała korekta o 100 tys aby być trendy i uniknąć trudności sprzedaży przy 3 z przodu
Jak Kolega chce 100% ori przebieg to polecam zakup na forum :) tutaj kazda ma ori z tym ze kosztuje nie malo...
Co to za roznica ile ma ta sztuka z 95roku przebiegu? A ile ma miec?
Wyglada ladnie. Do odratowania. Kolega ze szczecina a auto z gryfina. Przeciez to chwila drogi.
Jak samochod bedzie prosty i mechanika oki to nie dociekal bym nawet ile ma nalotu.
Pzdr.
A nie lepiej poszukać i wydać więcej na egzemplarz bez wad i z pewnym przebiegiem? Są takie, wiem, bo sam taki mam. Sprawdzony do ostatniej śrubki. Kupić za grosze to nie problem, a w serwisie płacz, bo za byle g...o 1000 zł i więcej. Za głupi przegląd pozakupowy + sprawdzenie zbieżności + wymiana płynu hamulcowego, zapłaciłem 1300 zł.
w weekend jadę obejrzeć. nie pali mi się - podchodzę na zimno do tematu. Z BMW mam styczność odkąd posiadam prawo jazdy. Jestem świadom kosztów eksploatacji. Dodałem posta abyście ewentualnie wyłapali jakies niespójności. ostatni wpis 211 tys w 2012, aktualnie ma na blacie 260 tys. Może prawdziwy, a może nie - w 20letnim aucie to rzecz 2goplanowa, choć miłoby było jakby był autentyczny :)
@ VIN : DG40913
To jest auto z 95r! Nie bierz za wyznacznik książki serwisowej bo one są w większości podrabiane przez handlarzy. Nie zdziwił bym się jak by auto miała 400 tys km. Tylko to nie problem i te przebiegi nie robią wrażenia na tym aucie. Ostatnio była opisywana z Dani skręcona z 650 tys km na ponad 300 tys km! Też nie wyglądała na swój przebieg. Przede wszystkim patrz na stan jak wszystko będzie sprawne to się nie zastanawiaj. Sprawdź dobrze auto i nie nastawiaj się na zakup. Auto całkiem ładne, ale zdjęcia często są mylące.
Hehehe, 2 strony debaty o tym, ile przebiegu ma auto oceniajac oczywiście po zdjęciach. Czy Wy normalni jesteście? xD Auto ma 20 lat, a Wy się zastanawiacie czy przebieg ori? Ja mówię wam: pewnie nie. I co, odrzucisz takie auto? Ja miałbym w dupie przebieg i pojechał obejrzeć, szczególnie, że kolega ma do tego auta 40km i oceni na żywo jak to wygląda.
Moje 8letnie BMW ma większy przebieg i - nie uwierzycie - jeździ i ma się dobrze O_o
To czy przebieg jest prawdziwy jest istotne np. jeśli chodzi o skrzynie.. bo jak ktoś nie wymienia oleju przez 400 000 km czy pół miliona to może być potem różnie..
Po za tym absolutnie nie nalezy sie kierować przebiegiem tylko stanem. Ja bez mrugniecia kupiłem e38 bo było w zadowalającym mnie stanie
Zerkanie na pedały, kiere i lewarek - typowe rady rodem z tvn turbo :D
Po za tym jeden c..j jaki ma przebieg nastoletnie auto. STAN sie liczy. Eh powtarzam sie. wiem. Ale k..a jak dzieci niektórzy :)
A co do autka to mi sie podoba. Ja bym sie wybrał zobaczyć/
Kierownica jest wyznacznikiem przebiegu!
Pisanie głupot o sygnetach, pocie, kłopotach z wątrobą, brudnych rekach czy innych bzdur świadczy tylko i wylacznie o głupocie i ciemnocie ośób to piszących, auto ma spokojnie 500tys. A to czy jest w dobrym stanie czy nie i nadaje sie na kolejne 500tys to inna para kaloszy.
To jest kierownica w moim e38 przy przebiegu 259tys! Ludzie otrząśnijcie się!
http://s1.tufotki.pl/2015/11/07/pEgNK-raMjQt.jpeg
To taka dygresyja a'propos przebiegu do negocjacji.
Diagnosta opowiadał mojemu ojcu, że jeden jegomość zakupił sprowadzone auto, jakąś renówkę.
Wszystko śmigało jak ta lala, do czasu kiedy ktoś w niego wydzwonił.
Przyszły eksperty od ubezpieczenia wyceniać szkodę, posprawdzali, pospisywali i stwierdzili, że licznik cofnięty.
Nie tylko ubezpieczyciel odmówił wypłaty odszkodowania, ale skierował sprawę do sądu o próbę jego wyłudzenia.
Podstawą był właśnie kręcony licznik, którego wskazanie miało na celu podwyższyć wartość pojazdu.
Facet podobno nieźle się napocił, żeby to wszystko odkręcić i udowodnić, że on o niczym nie wiedział.
Do tego auto mu chyba zatrzymali jako dowód w sprawie.
Hehe całe forum:-) sami znawcy:-) wszyscy zakładają ze że od nowości ktoś tylko jeździł tym samochodem i nic przy nim nie robił. Jeżeli się dba i pilnuje wszystkiego na bieżąco to przebieg nie ma żadnego znaczenia. Zwłaszcza w tak trwałym samochodzie jak bmw e38.
Wysłane z mojego C5303 przy użyciu Tapatalka
Ale co to za bzdury, że przebieg nie ma znaczenia? Ile wytrzyma najtrwalszy, zadbany samochód? 500, 600, 700 tys,? I choćbyś się zes...ł, to w końcu padnie na amen.
Staszek - mało widziałeś :)
Zdziwiłbyś się. Paroma autami jeździłem też od "nowości" głupia Skoda Octavia (materiały użyte w Skodach są teoretycznie dużo gorsze niż BMW Mercedres czy Audi) przy 380tys. miała kierownice bez zmatowień! Więc o czym my tu mówimy, przestańcie pieprzyć kocopoły - to że ktoś kupił wytyrane auto i teraz na siłe próbuje przekonać że pot, wątroba sygnety, cyganie i Bog wie co jeszcze - jest totalną bzdurą - cudów nie ma, chyba że w Watykanie. macie poprostu auta po dużych przebiegach. dla typowego Niemce paliwo jest tanie jak barszcz - jak woda, jezdza wszedzie i pokonuja duze dystanse z pracy, w pracy po pracy, średnio trzeba liczyc 20-30tys rocznie! Jeśli auto stoi Niemiec je sprzedaje bo jest bezużyteczne i traci wartość! czyli takie 20sto letnie BMW ma min 400-600tys najechane. Dziekuje dobranoc.
Moja siostra też ma Skode Octavie.
Uzywaja ja praktycznie od nowosci bo wykupiona z firmy.Przegieg cos koło 360tyś-kierownica wyglada jak pogryziona przez psa.
uwielbiam słowo "praktycznie", takie przy stole przechwalanie sie:
"Wiesz ja mam auto z niemiec - od piwewszego wlasciciala - i gdzie po nie byłes? A u handlarza w Radomiu"
Szczerze mowiac gowno mnie to obchodzi co ty uwielbiasz, a czego nie.Kazdy ma tutaj racje tak naprawde.
Jak auto jezdzilo na trasach i było uzytkowane przez normalnego człowieka to bedzie fajnie wygladać, a jak było wołem roboczym to bedzie całe zjechane w srodku.
Tak na marginesie, kupiłem teraz s-klase.Na siedzisku fotela nie było zadnego uszkodzenia.Teraz kilka osob wsiadło zeby zobaczyc jak jest w srodku i są juz zauwazalne slady po klipsach na jeansach.Wejdzie kilka razy taki cham do srodka i fotel bedzie cały porysowany.
Staszek zluzuj trochę gacie... To, że masz rączki jak dziewczynka i traktujesz auta pedantycznie nie oznacza, że wszyscy wokół tak robią. Poniżej zdjęcie steru z urzędowo potwierdzonym przebiegiem 180tys :
http://images77.fotosik.pl/149/308a2f40cfaf4134gen.jpg
Dla przykładu - miałem 320d jezdzilem kiera stan db, dałem ojcu i zaorał ją strasznie w bardzo krótkim odcinku czasu ( jazda po mieście plus robocze dłonie).
Żeby było jasne - nie twierdzę, że auto z linku nie ma skręconej szafy, ale porównywanie kierownicy przy podobnych przebiegach nie ma sensu. Liczy się indywidualna eksploatacja ( miasto, trasa i inne czynniki) i poszanowanie wobec samochodu.
Przy oględzinach zrobię zdjęcia pięczatek z ksiazki serwisowej i skontaktuje się z serwisem widniejącym w książce. Jeżeli potwierdzą przebieg z 2012 roku to i tak będzie miare dobrze ;)
A niech kolega wierzy w co chce - to jemy utrudni życie nie nam :) Jak ktoś jest zablokowany na wiedzę, to na siłe nic sie nie wbije ;)
hehe dobre, ale taka prawda z tymi autami z niemiec
Jak kupiles auto z malowanymi skorami wypicowane to tak jest!
hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha 180 tys. hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha hahahahahahahahahahahaha
melisa i do łożka
Masz pewność ze nikt nie wymieniał tej kierownicy ? fakt masz ładną kiere , tylko za bardzo się spinasz ... moja kiera była ladna prawie jak twoja teraz po 3 latach moejj jazdy wygłąda gorzej wiec co cyganie mi ją podmieni czy imigranci ??
ja osobiście swoja trochę zmeczyłem jazdą po miescie sporo auto było tak uzytkowane .
ale oczywiscie ty masz piekne auto a my szroty i nikt niema pewnego przebiegu ....
a akurat sygnet sciera kierę widzę to w jednynym miejscu na którym lezy reka na kierze ...
wszyscy się myła a ty masz racje
Ja jestem spokojny, jedynie rozbawiony, Polacy robacy zawsze będą dawali się robić w ch***a, bo co sąsiad powie... 500tys na blacie ale ruina!
Ja nie pisalem ze przebieg to szrot, wrecz odwrotnie - auto dbane zrobi kolejne pol miliona, tylko nie wmawiajcie sobie ze jest inaczej i nie rozbawiajcie mnie tym samym.
Staszek... masz i na prawdę uspokój się...
to tak odnośnie wybuchu Twojego śmiechu:
http://selvbetjening.trafikstyrelsen...de51030br90965
Nikt CI nic nie wmawia, ja próbuję CI tylko uzmysłowić, że auto może mieć 300tys i wyglądać jak nowe i może mieć 300tys i wyglądać na zajechane jak koń po westernie :)
Reasumując - jak dbasz tak masz, a to że kręcą to wiem - kręcą i kręcic bedą,
pozdrawiam i otwórz się trochę na opinię innych
Nie takie rzeczy ze szwagrem w PKSie żeśmy wypisywali...