-
Wielka Prośba
Witam,
Jako ,że robiłem przekładke w swojej Buni , wymianie uległa również nagrzewnica. Po wymianie w aucie nadmuchu praktycznie nie ma. Szyby parują a Mechanik twierdzi ,że tak powinno być i że mam na włączonej klimie jeździć to nie będzie parować, i chce żebym mu udowodnił ,że w BMW 7 nadmuch dmucha mocniej niż w chwili obecnej u mnie. Czy jest ktoś z Krakowa kto posiada BMW 7 /E65/E66 i byłby w stanie (oczywiście koszty dojazdu zwróce) podjechać do Warsztatu na Prądniku żeby udownić mechanikowi ,że jego nagrzewnica nie działa prawidłowo ? Za pomoc byłbym dozgonnie wdzięczny. Kontakt telefoniczny 531 813 430 Marcin
-
Ja nie mam przekladki i auto w srodku suche a szyby podczas deszczowej pogody tez paruja. Moze tak ma byc?
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
-
Mi tez czasem paruja jak popada,nie zawsze, filtry weglowe, nowe... Kiedys mnie to irytowalo ale juz przestalo
-
Wystarczy ze wejdziesz do auta w wilgotnym ubraniu lub wilgotność na zewnątrz jest bardzo wysoka do tego różnica temperatur i szyby w środku będą parować.
Klimatyzacja osusza powietrze i po problemie.
Nawiew w e65 w porównaniu do e38 i e32 może wydawać się bardzo slaby.
-
W passacie woda mi sie lala do środka aż chlapalo w dywaniku kierowcy i szyby nie parowaly a tu suchutko i paruja widocznie taki urok tego auta.
Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
-
Bardzo ważny jest filtr kabinowy - jeśli pracuje OK nie powinno być parowania,
choć u mnie podczas deszczu jest para na dole szyb tylnych na przedniej i bocznych nic nie dzieje się, oczywiście nawiew na szyby a nie na auto
-
Filtry mam Mann węglowe wymienione 6 miesięcy temu ale paruja szyby podczas deszczu. Nic poważnego delikatnie.
-
u mnie raz podczas deszczu zaparowało auto tak że musiałem stanąć bo nic totalnie nie było wdać, ale spowodowane tez to było bardzo gwałtowną zmianą warunków atmosferycznych !
-
Chodzi o to ,że nadmuch był , a teraz go nie ma zupełnie nie ma. Dlatego chce żeby ktoś mi pomógł i podjechał , albo ja podjade żeby gościowi udowodnić ,że ten nawiew nie działa tak jak powinien.
-
Może sprawdź tak: włącz opcje nadmuchu ciepłego na przednia szybę (tak zwane ogrzewanie przedniej szyby), nawiew powinien kręcić na max obrotach tak ze jest wyraźnie słyszalny.
-
Czyli chodzi o co? Ze przekrecasz potencjometr i nie dmucha?
-
szatann :
Wlasnie tak bylo wczesniej ,ze mi radio zagluszal wentylator jak smigał na maksymalnych obrotach a teraz dmucha jakby przekrecic o jeden obrot od minimum....na szybe dmucha troche mocniej , ale do kabiny nawiewy środkowe nie dmuchaja prawie wcale
-
Może spróbuj w Idrive w pozycji Climate pozmieniać siłę nawiewów.
-
Moze klapki nie przesterowuja na srodkowe wyloty. A na nogi?
-
juz zostalo udowodnione ,ze ma dmuchac jak w kieleckim i koles ze łzami w oczach ale zdejmuje pulpit jeszcze raz. dzieki
-
A jednak nie . Dalej musze gościowi udowodnić ,że nadmuch ma dmuchać mocniej jak dmucha , bo auto ktore ogladalismy bylo przedliftem , no gościu cyrk uskutecznia teraz . Wiec ponawiam prośbe/pytanie , czy jest ktoś z Krakowa/okolic z poliftowym Bmw E65/66 w wersji poliftowej , który udostępniłby mi swoje auto do udowodnienia mechanikowi ,że nadmuch powinien działać mocno ?
-
Sorry za off topa ale nie rozumiem jakim cudem opłacało ci się zrobić przekladke bo tu w angli e65 jest w tej samej cenie a nawet droższe niż w pl a w dodatku tu są same golasy.
-
Jak moze byc w tej samej cenie skoro moj kolega targa je na potege na srubki. Czesto na allegro byly wystawiane angole w cenie od 15 tys. Nie wiem jak jest teraz bo nie zagladalem na te tematy... U nas tez duzo golasów a raczej fullów
-
Mówimy o aucie dla siebie a nie na śrubki
-
Ale te na srubki niczym sie nie roznia, tak samo jezdza i kopca na niebiesko. Nie mowie o powypadkowych kolego
-
No ok sam mówisz 15tys plus przekladka min 15tys to w Polsce kupisz za tą kasę to samo a może i w lepszym stanie. Zadałem pytanie z ciekawości.
-
Nie mowie w ogole o przekladce ale o tym co napisane jest, ze w angli kosztuje tyle samo co u nas.
-
Kupowałem auto w zeszłym roku i za 2008r z przebiegiem udokumentowanym 160tys km zapłaciŁem po kursie wtedy około 55000zl . Widziałem z 20 aut i do tej kwoty nie było nic ciekawego. W Polsce pewnie w podobnych pieniądzach bym kupił . Podejrzewam że jest tak jak mówisz ale przedlifty z początku produkcji i dużym nalotem gdzieś po aukcjach można dostać ale pytanie czy ktokolwiek kupił by e65 w takim stanie przecież to skarbonka.
Ale to nie o tym temat
-
To nie temat o przekładkach.
Koniec OT