witam mam problem z bmw.jechalem autem nagle obroty zaczyly falowac po czym weszly na max na jakies 15sek i zgasl,na bank to nie wina turba,oleju w silniku bylo sporo za duzo,blad tylko 4b90,pompa w zbiorniku chodzi jak ktos chce mam filmik
Wersja do druku
witam mam problem z bmw.jechalem autem nagle obroty zaczyly falowac po czym weszly na max na jakies 15sek i zgasl,na bank to nie wina turba,oleju w silniku bylo sporo za duzo,blad tylko 4b90,pompa w zbiorniku chodzi jak ktos chce mam filmik
oleje w slniku było sporo za dużo...........????
tak jakies 4 litry ponad stan,domyslam sie ze ropa,czy mozliwe aby wtryski tak laly i do tego dpf?
No to po silniku chyba, dostał pewnie samozapłonu
to nie wina turbiny,silnik zgasł i nie wyciagnal oleju z misy,silnik chodził na max obrotach jakieś może 10sek,auto ma dpf nie wyjechało na trasę przez ostatnie pól roku,teraz odpala i chodzi tylko na samostarcie noi blad jak pisalem 4b90 ciśnienie przy rozruchu to okolo 250
możliwe ze przez wtryski?lały ropę do oleju nad stan wyssało odmą?
możliwe , generalnie cały układ wtryskowy do sprawdzenia. Zmiana oleju i filtra to oczywistość.
posiada dpf i tak jak pisałem ostanie pół roku tylko miasto około 10km dziennie,olej zmieniony,zawór odmy wymieniony,swiece tez bo 2 byly spalone, turbina jak pisałem wcześniej jest sprawna,auto odpala i chodzi tylko i wyłącznie na Plaku czy samostarcie
noi dpf nie ma nic do nie odpalania,chyba ze byłby zapchany a ze go sprawdzałem i płukałem wiec jest ok
wysnułem pewna teorie myślę ze trafna,a mianowicie puscil uszczelniacz pompy wysokiego ciśnienia,ropa lała się do oleju do takiego stanu ze odmą szło do turba nastąpiła mała pętla.Teraz pytanie czemu nie odpala wtryski czy pompa?
winne były wtryski,auto odpala silnik chodzi równo lecz cos drży,czy rezonuje w okolicach kolektora kolektora ssacego