Co myślicie o czymś takim ? Czy to wada czy awaria czy co ?
http://images66.fotosik.pl/901/6bce6bfa80237acbm.jpg
Wersja do druku
Co myślicie o czymś takim ? Czy to wada czy awaria czy co ?
http://images66.fotosik.pl/901/6bce6bfa80237acbm.jpg
Aldik widzialem kilka razy takie uszkodzenia w ciezarowkach. Bylo to uszkodzenie mechaniczne. Kierowca najechal na cos.
Jesli nie bylo tego przy zakaldaniu opon to stawiam wlasnie na uszkodzenie podczas jazdy/manewrowania.
Moim zdaniem nie jest to wada opony.
Pozdrawiam.
Pytam bo kupiłem je może 5 dni temu i się zastanawiam czy reklamować ma w ogóle sens. To jest na obu przednich oponach
Niesadze zeby reklamacja sie powiodla. Powiekszylem sobie fotke i widac ze jest to uszkodzenie mechaniczne.
Wyglada na hamowanie na czyms albo najechanie.
Moze niech sie jeszcze ktos wypowie ale w wypadku takich uszkodzen mi osobiscie nigdy nie udalo sie pozytywnie reklamowac opon.
Aldik Tobie to strach cokolwiek sprzedać :)
jak nie 3 pary tarcz wymieniasz w ciagu roku to teraz opony :) po czym i gdzie Ty jeździsz? mówiłem nie jeźdź na panienki na 3 Garby? mówiłem że tam gwoździe i różne badziewie leży?
To masz teraz :)
haha śmiej się Adasio ale właśnie ja jeżdżę spokojnie i taki niefart. Zła karma wrr
Jakieś jeszcze może pomysły ? Czy jeździć aż sie to zetrze - jedeno mnie wnerwia że w okolicach 120 troszkę drga kiera a na tył nie mogę ich dać bo rozmiar inny. Myślicie, ze to przejdzie jak sie zetrą?
Jeśli to się stało na twoim aucie, to zabierz koła do serwisu felg. Przy uderzeniu koło mogło się rozważyć lub skrzywić, choć wibracje mogą oczywiście być winą samej opony. Jeśli chodzi o karmę, to zmień na Purinę. Mój kot używa i nie dzieją mu się takie rzeczy:)
Eh niewierni jesteście i tyle :D
Powiedz czy te opony kupiłeś nowe ??? No i jaka firma opon...To istotne.
Nowe - dunlop
Powiem ci tak.Kupiłem raz do mojej 745 właśnie Dunlop SP01 w 19 calach.Nowe ze sklepu.Myślałem że będzie fajnie,nowe,miękkie.Ale musze cie zmartwić,bo po jednym sezonie zdarły się przody od zewnątrz i opony zaczęły huczeć.MASAKRA.Reklamacja w Focie.....zapomnij.Jak się zagłębiłem w temat opon to właśnie przody z tego modelu są do bani.Nie jedna osoba miała problem właśnie z przodami.Tył ok.Po 10tyś km. opony wyglądały jak stare,wyząbkowane.Miałem je z gwiazdką,niby chomologacja bmw,porsche,na 1 montaż itp. itp.To najgorsze opony jakie miałem.Sprzedałem je jako roczne.Potem kupiłem w sklepie michałki ps3.Mam je 2 sezon,a wyglądają jak nowe.Jeszcze cycki mają na bokach.Trakcja też o niebo lepsza w każdej temperaturze i pogodzie.Moja rada,oddaj,reklamuj albo co innego.Ta twoja wygląda na przychamowana albo krecona na postoju z 8 godzin non stop.To nie realne,ale one maja miekki skład gumy i się zdzierają szybko.pozdr
Kiedyś miałem dunlopy w e38 i były super. Fakt znikneły tylne w jeden sezon ale to było 740d i wtedy szybko jeździłem no i moment obrotowy. O reklamacji pewnie mogę zapomnieć, więc pozostaje mi chyba zjeździć i tyle.
Ogólnie trzymanie dobre, byłem w niemczech na nich i jedziesz ponad 200 i super tylko przy 120 delikatnie drga kiera, dzisiaj jechałem i juz jakby mniej, BARDZO powoli ale te "zniszczenie" też powoli znika. Mam tylko nadzieje, ze ustąpią te drgania jak to zejdzie, gdyż to mnie wnerwia. hmm
O Dunlopach też niestety słyszałem mało pochlebne opinie :(
Ja obecnie mam Hankooki niby chińszczyzna ale dają rade bezbłędnie :)
Poprzednio miałem micheliny i Pirelli i byłem też zadowolony
Jak nic poza delikatnymi drganiami się nie dzieje to jeździć do upadłego, ale z drugiej strony jak taka opona wystrzeli przy 150 załóżmy to lipa :(
Jak najbardziej opona wygląda na "przyhamowaną". Kiedyś miałem podobnie w Scirocco na Continentalach i też myślałem, że się to zetrze ale niestety... Po paru tyś km odpuściłem sobie bo strasznie mnie denerwowały drgania i zmieniłem oponki na Falkeny, bardzo dobra opona i stosunkowo niedroga. Co do reklamacji to jak mi się Conti zząbkowały po paru tyś km od zakupu nowego auta i pojechałem z reklamacją do VW to powiedzieli, że w 99 proc producenci opon reklamacji nie uwzględniają, zawsze coś tam sobie znajdą żeby się wymigać.
To wygląda, jakbyś zaparkował na jakiejś linie i tę linę Ci bokiem spod auta wyciągnęli.
To wina braku ABSu w Twojej e65 , zablokowało koła i tyle , nie trzeba było kupować golasa :highly_amused:
załóż na tyl i przypal gumę ;)
Elvis dziękuję - na Ciebie i Adasio zawsze można liczyć :D
A na tył nie założę bo mam inny rozmiar :D Ogólnie prawie 3 tyś wydałem więc jeźdżę i zdzieram i zobaczymy co będzie jak to zniknie, no bo w końcu zniknie. Myśle że za pare tyś km, zrobiłem na nich na razie 1800 i juz mniej widać. Staram si ebyć optymistą :D Na szczęście jadąc nawet 2,5 nic nie bije więc nie ma źle :D
Drga tylko w granicach 120 i przed i potem idealnie - mogę jechać nawet 250