Może ktoś coś wie o tym egzemplarzu?
http://otomoto.pl/bmw-740-d-nawi-16-...C35661525.html
Pozdrawiam
Wersja do druku
Może ktoś coś wie o tym egzemplarzu?
http://otomoto.pl/bmw-740-d-nawi-16-...C35661525.html
Pozdrawiam
Do Bolca mam 30km, miałem E65 740d więc co nieco się znam. Jak chcesz mogę w któryś dzień podlecieć i obejrzeć :)
Byłoby super miłe z Twojej strony, ale nie chciałbym naciągać. Nie mam ciśnienia na zakup, po prostu rozważam 3 samochód w rodzinie. Jednak, jeżeli taką akcję traktujesz hobbystycznie i dla BMfanu (ja bym tak zrobił w okolicach Wwy) to chętnie, albowiem aktualnie jest to jedyna sztuka na Allegro jaką biorę pod uwagę (740d, czarna/czarna, bezwypad, zadbana, MK4, takie siedzenia, szyber no i to co wywnioskowałem z rozmowy z oferentem). Nawiasem mówiąc w całej Europie są aktualnie jeszcze może 2, 3 interesujące mnie sztuki, więc mega podaży nie ma. Napisz jak miałbym się odwdzięczyć:cool:
Foto zrobione obok warsztatu mpowera od nas z forum. Na pewno zna to auto.
Dzięki popytam
Cena sroga, chociaż jeżeli skrzynia po remoncie to może warto, ale tak czy inaczej trzeba sprawdzić:
- wtryski
- turbiny
- przepływki
- czujniki ciśnienia
- orurowanie turbo intercooler itd.
Jeżeli mówi że nic nie robił bo wszystko działa ok, to znaczy że w przeciągu roku ty będziesz musiał coś z tego robić więć warto mieć dodatkowe 5-10k zł w zanadrzu
Pozdrawiam
Dzięki, tak też ewentualnie zamierzam.
Czy cena sroga? Znam sroższe, np.
http://www.autoscout24.pl/Details.as...000000&asrc=st
Gościu dodatkowo twierdzi że jego 740:
nie ma grama rdzy
lakier w 30 punktach nie grubiej niż 160
total bezwypadek
jest gotów spotkać się we Wrocławiu w Stando żeby to wszystko i inne zweryfikować...
Ale ja mimo to nie napaliłem się maksymalnie a swoją drogą wiem że kupując taką, nawet idealną wersję, trzeba doliczyć minimum 5 tys.
A jak Ci się swoją drogą użytkuje 740d, nie wolałbyś (gdyby cofnąć czas) mieć np 735 albo 740i ?
Pozdrawiam
Nie koniecznie musi się sypnąć na 5 lub 10 tysięcy. 740d nie jest takie straszne jak je malują :)
Ja miałem 740d i też przy silniku nic nie robiłem - sprzedałem to miała 270tyś i chodziłą super. Zawiecho, hamulece itd itp to tak, ale najważniejsze rzeczy jak w/w silnik czy skrzynia to ekstra.
Mi się użytkowało miło 740d ale przy obecnej cenie gazu nie pchałbym się w żadnego diesla, miałem też 740i - byla szybsza i lepiej brzmiała.
Co to znaczy że nie trzeba 5 czy 10k ?
Jak sprawdzisz wszystko co wypisałem i będzie ok to bardzo dobrze, jak nie to powiedzcie mi ile kosztują :
- dwie nowe turbiny ? są tak zrobione że zazwyczaj pada jedna za drugą niestety ( i jak je wymienić bez tachania silnika? )
- 8 nowych wtrysków boscha
- dwie nowe przepływki
- regulator cisnienia
takie przykładowe rzeczy, konkretnie, PLN link czy cos...
Ja miałem i przerabiałem to wiec piszę na podstawie doświadczenia, nie opinia w stylu "miałem było super nic sie nie psuło" bo takie opinie są nic nie warte.
Koledzy pisza ze mieli 740d i z wlasnego doswiadczenia mowia ze sie nic nie dzialo wiec ich opinia jest warta dokladnie tyle samo co Twoja.
Koledze prezE32s chodzilo o to ze nie jest powiedziane ze zaraz trzeba bedzie robic wszystkie klamoty ktore wymieniles.
Natomiast jesli by tak bylo to koszty faktycznie nie sa male ale nie jest powiedziane ze ich wymiana bedzie konieczna.
Pzdr.
Jasne, dlatego czytać ze zrozumieniem wystarczy.
Najpierw sprawdzić dobrze auto, bo jak nie to będzie trzeba mieć x $ na naprawy. Dokładnie to napisałem.
Co do sensowności tego zakupu z mojej perspektywy dodam, że jeżeli byłoby 10k zł tańsze to można myśleć, powyżej 20k zł nie znam racjonalnego powodu wyboru akurat 740d względem 740i
Pozdrawiam
Rocjonalnym powodem moze byc spalanie. Ja tez wole benzyne i taka posiadam ale jesli myslalbym bardziej ekonomocznie to diesel bylby wskazany. Nie mowie o kuchence bo ich nie lubie i nie zaloze do siebie natomiast jesli ktos chce zalozyc lpg to diesel sie nie oplaca.
silnik 4.0d ma tez momentu duzo wiec jak ktos lubi jazde z dolu to napewno diesel bedzie wlasciwszy niz benzyniak.
Tak czy inaczej ogladac sprawdzac i decydowac.
Pzdr.
No moment w dieslu spowodował iż w jeden sezon z nowych opon zostały 2mm :D BEZ PALENIA GUMY ! Tak od po prostu :D
Co to napraw, hmm falt w dieslu większa szansa na naprawy, nie wiem czy juz bym sie odważył na V8 diesla, ale z 2giej strony w benzynie tez mogą paść głowice i nagle trzeba bedzie motor rozbierać co też nie bedzie tanie