witam mam taki problem ciezko mi zatrzasnac drzwi poprostu jak wsiadam albo wysiadam i chce zamknac drzwi one odbijaja sie i tylko zaskakuje na jeden raz zamek co mam wymienic czaly zamek czy to wina czegos innego z gory dziekuje za pomoc
Wersja do druku
witam mam taki problem ciezko mi zatrzasnac drzwi poprostu jak wsiadam albo wysiadam i chce zamknac drzwi one odbijaja sie i tylko zaskakuje na jeden raz zamek co mam wymienic czaly zamek czy to wina czegos innego z gory dziekuje za pomoc
Najpierw się przyjrzyj dlaczego tak jest. Mogły się opu¶cić drzwi, przesun±ć klamra zamka na słupku, albo uszkodzić mechanizm w drzwiach. Wszystko łatwo sprawdzić.
wlasnie o to chodzi ze wszystko jest ok jak wpuszcze wd40 to pare dni jest spokouj ale pozniej znowu jest problem i widze ze na zapatce zamka nie ma juz tej plastikowej powłoki czy to moze byc problem
No moze byc , mialem tak wlasnie gdy kupilem auto , poprostu zamek nie lapal na drugi zatrzask przez to i niby byly zamkniete ale podczas szybkiej jazdy slychac bylo jakby byly nie domkniete, wina tego plastiku ruchomego w zamku poprostu byl za cienki i nie domykal no i swiatlo w kabinie nie chcialo gasnac
mam tak samo z drzwiami kierowcy, muszę porz±dnie trzasn±ć żeby się dobrze domknęły co doprowadza mnie do szału...
A u mnie znowu jest tak ze odbijaja sie od uszczelki jak trzasne ale jak lelekko zamkne dopiero zaskakuja. I jeszcze nie zawsze zamyka mi centralny drzwi kierowcy
Chłopaki, wszystko jest do ustawienia, sam przez to przechodziłem, a teraz dzwi zamykaj± się niemalże jednym palcem.
Mialem ten sam problem z lewymi tylnymi drzwiami. WD40 pomogło i już długi czas mam spokój. Natomiast prawe drzwi z przodu nadal ciężko zamkn±ć. Ogolnie wszystkie drzwi u mnie w beemce ciężko się otwiera i zamyka, smarowałem prowadnice i zawiasy ale to nic nie daje, nie wiem czy trzeba tam cos rozebrać w boczku i przesmarować też...
Musz± być drzwi idealnie spasowane, bo jak nie to wtedy nie zgrywaj± się na prowadnicy. Wtedy jeżeli je unosi lub opuszcza to to jest ta dodaktowa siła, jak± trzeba użyć, żeby je wbić na ten klin zamka. U mnie drzwi kierowcy były delikatnie opuszczone, pozostałe były ok. Regulacja na zawiasach.
I dodam jeszcze ze podczas jazdy drzwi potrafia się otworzyć na pierwsza zapadka
Dzi¶ zastanawiałem się co wy macie z tymi Drzwiami bo ja nigdy nie miałem w 2 e32 z tym problemu i co? Moje drzwi od kierowcy różnież dzi¶ opętał szatan i się nie zatrzaskuj± wygl±da ok ale jak się je pchnie to otwiera się na drug± pozycję i lata. Ciężko je domkn±ć : / Wogóle dzi¶ starucha sobie wybrała dzień psucia kilka rzeczy poleciało na raz jestem bardzo zły.
heh one tak maj± , ja przymierzam się do wymiany zamka w drzwiach bo mimo że wygl±da ok ( nasmarowany itd ) to palcem zamykajac go na otwartych drzwiach ma problem z zapięciem drugiej pozycji , robi to wybiórczo a na ryglu wogóle , tylko pozycja pierwsza ....