Witam, uzywał ktoś ceramizatora? http://allegro.pl/ceramizator-regene...50464631.html?
Warto czy lepiej nie?
Jakie macie opinie ;)
Wersja do druku
Witam, uzywał ktoś ceramizatora? http://allegro.pl/ceramizator-regene...50464631.html?
Warto czy lepiej nie?
Jakie macie opinie ;)
Nie wiem jak z tym ale pewnie podobnie jak dodatki czyszczące wtryski w benzyniaku nie zaszkodziło ale dizlu rozpuściło mi uszczelniacze pompy wtryskowej, i nie tylko mi. To sa produkty magiczne ciężko stwierdzić czy ten ceramizator zaszkodzi czy też nie pomożę.
Jak już to kup Ceramizer i nie z allegro tylko z ich strony (a nie żadnych ceramizatorów,ceragryzerów,motogryzerów) bedziesz miał pewność że kupujesz dokadnie to co chcesz ?
http://www.ceramizer.pl/
Ja kupiłem ceramizer ale jeszcze nie wlewałem .
Z tego co czytałem to same pozytywne opinie ( oczywiście tych co stosowali bo innych nie bralem pod uwagę).
Warto by zadać pytanie czemu chcesz to zastosować :crushed:
Na TVN TURBO widziałem program z tym produktem i chciałem sie dowiedziec czy warto wzbogacać silnik tami preparatami ;)
Ja używam Ceratec'a z Liqui Moly od lat. Zawsze mniejsze zużycie paliwa. W tamtym tygodniu hamowaliśmy Imprezę po wymianie oleju I płukance. Potem po zalaniu Cerateca wyszło niecałe 5% mocy więcej.
Innych marek zawsze się bałem, więć nie sotsowałem.
ttrol Też słyszałem od zmajomego o tym Ceratec'a z Liqui Moly że to dobry srodek ale on jest w pojemniku 300 mil i troszke sie boje wlewać tak dużej ilości do oleju ? A ten ceramizer co kupiłem to ma tylko 4 mil, zobaczymy co to daje jak zaleje ( u mnie profilaktycznie).
Co do tej imprezy to odrazu po zalaniu tego Ceratec'a hamowajiście i wyszło 5% wiecej mocy ??? czy po jakimś czasie ? Z nim musisz troszke pojezdzić żeby były jakieś efekty ???
Impreza jeździła tydzień na Ceratecu, zrobiła jakieś 500km. Ja się bałem wynalazków, ale jak LM coś wypuszcza to musi być dobre I jest. Innych się boję.
Generalnie efekt jest od razu od zalania, przynajmniej w moim odczuciu, choc moja druga połowa, która jest ignorantem motoryzacyjnym też poczuła różnicę w Lancii Yplsilon.
Ja jak tylko kupiłem ostatnie auto, wymieniłem olej na Liqui Moly i dolałem Ceratec'a, bo ktoś tu na forum bardzo chwalił (chyba ttrol właśnie) i chciałem spróbować, na zasadzie "nie zaszkodzi, a może pomoże utrzymać silnik w idealnej kondycji". Teraz mój trzylitrowy dieselek na wolnych obrotach pracuje po rozgrzaniu ciszej niż większość benzyn M62TU ;) Wlałem już do kilku aut i zawsze jest różnica w kulturze pracy, ale zmian na hamowni nigdy nie sprawdzałem. Szczerze polecam.
JA tez robiłem nie raz płukanke i zalewałem cerateka z intercarsu.Napewno to nie szkodzi na silnik,a chyba nawet ładniej pracuje motorek.Starcza go coś na 40-50tyś.km w silniku.
Na stronie liqui-moly przy opisie Cera Tec'u znalazłem taki zapis: "Nie stosować w silnikach oraz przekładniach wyposażonych w mokre sprzęgło!" Jak to się ma do naszych silników (np. M60B40 z 5HP30)?
do silnika w takim razie można bez żadnych przeciwwskazań i naszych skrzyń manualnych również, natomiast w automacie występują kosze z tarczami i przekładkami i to by wykluczało zastosowanie tego preparatu. Zapewne jest niebezpieczeństwo ślizgania się jeżeli ma on zmniejszać tarcie i pokryć wszystko powłoką ceramiczną
do silnika w takim razie można bez żadnych przeciwwskazań i naszych skrzyń manualnych również, natomiast w automacie występują kosze z tarczami i przekładkami i to by wykluczało zastosowanie tego preparatu. Zapewne jest niebezpieczeństwo ślizgania się jeżeli ma on zmniejszać tarcie i pokryć wszystko powłoką ceramiczną
Witam wczoraj na TVN turbo widziałem w Nowym gadzecie taki jakby test tego wynalazku . I jestem w szoku na hamowni z auta 101km po zastosowaniu wyszło 106km a najlepsze ze wypompowali olej z auta i po 30 min pracy bez oleju kompletnie nic się nie stało. Więc zastanawiam się czy ktoś stosował ten wynalazek w e65 3 litrowym dieslu?
sam jestem ciekaw jak to działa i czy jest jaka kolwiek zauważalna różnica , kiedyś do terenówki którą miałem ( a że ciężko pracowała w terenie , rajdy , spoty itd ) dolałem specyfik z tygrysem na etykiecie zakupiony w sieci sklepów Fota , niekoniecznie coś się zmieniło .... co przwda troszkę inny preparat niż te ceramizery ale działanie miał mieć podobne .... także jestem sceptyczny , natomiast czytając wypowiedzi znowu sie zastanawiam czy warto
No dobra, ale jak to się dolewa do oleju, to potem taka powłoka ceramiczna tworzy się wszędzie, w tym np. na wałkach rozrządu, wałkach mimośrodowych, VANOSach itd, czy im to nie zaszkodzi bardziej, niż pomoże?
do silnika możesz, to info o mokrych sprzęgłach dotyczy raczej moto gdzie tarcze pracują w oleju, czasem jest to ten sam olej co w silniku wiec zalanie układu tym specyfikiem powodowałoby ślizganie się sprzęgła i palenie tarczek.
dzwoniłem do znajomego który ma sklep z częściami i olejami już kilka dobrych lat , ma bardzo dobrą opinię a poza tym znam go osobiście i nigdy kitu mi nie wciskał , zawsze polecał pewne rzeczy a inne odradzał ( jeśli chodzi o części itd ) , zapytałem go o tego cerateca LM , potwierdził że jest ok , że sam używa i na pewno zauważył cichszą pracę silnika oraz " płynniejszą " pracę .... już kazałem odłożyć mi jeden na próbę ;)
A można go stosowac w 3 litrowym dieslu?
Z tego, co wiem, do m60b40 wchodzi 7.5, czyli powinienem wlać 450ml. Ktoś ze stolcy chce się zrzucić na trzy flaszki? Będę zamawiał.
Jest jeszcze ceramizer ktorego sie wlewa 10ml przepieg do 200000km. I to jest ten preparat testowany w tvn turbo.
Właśnie nad tym sie zastanawiam.
temat ceramizatorów itd był juz poruszany na forum http://7er.pl/showthread.php/35245-C...nie-stosowanie
Xado EX120 do automatow wlalem przejechane z 5 tys i nic sie nie slizga.
Opini odnosnie tych specyfikow na amazonie jest sporo.
Ja tego produktu nie kojarzę, w swoim starym aucie dolewałem ceramizer,
Witam a dolewal ktos ceramizer do układu wspomagania? Czy auta z dynamic drive nie używają tego samego oleju co wspomaganie? Czy można to lać bez obaw?
Po co chcesz lac do wspomagania :)
Bo niby coś tam regenerację a skoro nie zaszkodzi, a może uklad zregenerować i zabezpieczyć przed zużyciem to czemu nie . Do silnika jutro chyba zaleje.
Przepraszam nie widziałem że zdaje egzamin z języka polskiego. Następnym razem przed wystawieniem posta skontaktuje się z prof Miodkiem.
lukassolski, a tobie jest obojętne???
http://kaczoland.pl/fotki/1258/6283e...50c06f0845.jpg
~źródło: demotywatory.pl
Na firmowym komputerze nie mam polskich znakow bo jestem za granica. Ale ok zapomnialem ze to forum 7er czyli samych wyksztalconych ludzi dla ktorych zwrocenie uwagi na taka blachostke jest ważniejsze od odpowiedzi na pytanie. To forum sie skonczylo z dniem kiedy greg przestal sie udzielac bo dzieki niemu kilku ludzi zdobylo wiedze ktora zachowali dla siebie i zamiast probowac przekazac ja dalej chca zeby im placic za wszystko placic.
Niby mod a zasmieca temat jak ciebie razi moje pytanie to je popraw albo usun. A nie zasniecasz temat ktory jest o ceramizatorze a nie poprawnej polszczyznie.
Tu masz "kwiatuszek" do swojej wypowiedzi.Zastanów się dwa razy co komentujesz.
http://7er.pl/showthread.php/42124-e...579#post474579
Akurat tamto to belkot...
Sam nie stawiasz spacji po "," "." wiec idealnym polskim nie piszesz.