Witam, mam pytanie, ile trzeba dac za angola aby oplacilo sie go rozebrac i spieniezyc. Robil to ktos? Chodzi oczywiscie o sprawne e65 z pierwszych lat produkcji.
Wersja do druku
Witam, mam pytanie, ile trzeba dac za angola aby oplacilo sie go rozebrac i spieniezyc. Robil to ktos? Chodzi oczywiscie o sprawne e65 z pierwszych lat produkcji.
Myślę że maks 10 tys zł
Szukaj longa z:
- czarną podsufitką i szyber dach
- lodówka
- CA
to będziesz miał 1 klienta :)
Klika pierdołek też wezmę ;)
Szukam cos na klamoty tylko po przywozce nie chce mi wyjsc mniej jak 13-15 tysi, ale nie powiedziane ze nie znajde.
Za 15 to raczej nie warto chyba że trafisz na naprawdę dobrze wyposażoną.
do 10 tys max cena zakupu bo potem sie nie opłaca, przy dobrych wiatrach bedzie sie zwracac 3 mies gdy wydasz 10 tys.
najtaniej jak mi sie udalo kupic to dałem 4,5 tys za 4.0d
Kupiłem 4.4 dobrze wyposażoną europę za 13tys. i od pół roku nie może się zwrócić .
Chłopaki a powiedzcie mi czy takie 750 367koni się opłaca i czy to dobry silnik czy ten awaryjny co leci jak mucha?
Jaki silnik benzynowy jest najmniej problemowy w e65 i jaki dizel?
Silniki w e65 dzielą się na kilka grup
PB
- 3,0i/li - M54 - bardzo mało znany wręcz unikat
- 3,0i/li - N52 - mało znany
- 735i, 745i, 735Li, 745Li, 745LiS, B7 ALPINA - N62 chyba najbardziej znany i najbardziej znane usterki (rurka,uszczelniacze itd) to czego na forum najwięcej
- 740i, 740Li, 750i, 750Li - N62N - poliftowe jednostki
- 760i, 760Li, 760LiS - N73 - bardzo skomplikowany i drogi w utrzymaniu ale pytał właścicieli ( np IMPEX)
ON
- 730d - M57N - chhyba najbardziej znany i lubiany diselek
- 730d, 730Ld - M57N2
- 740d - M67 - chyba najbardziej straszny dla większości
- 745d - M67N - też straszny dla ogółu ze względu na koszta napraw i serwis
Wg mnie optymalnie do e65/66 jest silnik N62 a jednostkowo 745i/li lub 750i/li - mimo że tyle złego o nim się mówi ale jednak jest optymalny i serwisowo i jeśli idzie o moc do tego auta
Jeśli zaś miał bym kupować ON to albo 730d albo 745d ale to już niech się "specjalisty" od kopciuchów wypowiedzą
Kaczy, ADASIO się postarał i wypisał co i jak,jak tylko umiał ale przecież na forum wałkowane było to wszystko tyle razy ;).
Kaczy bierz 740d, mówiłeś kiedyś, że chciałbyś tego diesla. Nie jest taki straszny :)
Kpl.worek na narty moge zakupić
Widze jednak ze nie bardzo oplaci sie kupic, inwestycja dlugoterminowa i robotna. Musialbym sie tym zajmowac zarobkowo, miec tylko to na uwadze i to w kilku egzemplarzach jak moj kolezka.
Myślałem o 750 z uwagi na duże i mocne V8 lub diesla 740 bo też fajnie brzmi a jest ekonomiczny ale boje sie turbin w nich.
Zobacze co jest dostepne bo powiem szczerze po co mi to. Mogę mieć tanie dojście a od jakiegoś czasu myślę nad mocniejszym silnikiem dla E32 a reszta prócz silnika i skrzyni była by na sprzedaż ; ) :D
Wiesz ile byłoby roboty, żeby zamontować nowoczesne V8 w e32?
Chyba wolał bym zrobić w 2 mańkę czyli sprzedać e32 dołożyć i kupić e65 z początkowych lat produkcji niż sam silnik wpychać w e32
Albo robić swapa na coś z palety silnikowej E38 :)
Kaczy Ty się chcesz z e32 rozstać? Gdzie to napisać ;)!?
Jakub nie doczytałeś, Kaczy chce kupić E65 z mocnym motorem, przełożyć motor do swojej E32, a pozostałości E65 sprzedać :D
Czytałem ten post ale nie przerobiłem go widocznie na tyle aby coś takiego wydedukować ;)
"Czas aby chyba tu ktoś posprzątał bo temat zszedł na manowce ;)"
Wiem że to dużo roboty ale wrzucić motor ze skrzynią mając pod ręką auto dawcę to nie problem a czas i wysiłek.
Tylko ten automat w manetce mógł by być problem z wybierakiem.
Swoją drogą taki swap zagmatwany na forum już mamy czy to był marecki z 4.4 i steptronikiem w e32 przestałem średzić temat i nie wiem jak postępy?
Oj dziecko dziecko.... to nie swap w motorowerze z 50cm na 80cm. Nawet nie wiesz co mówisz o swapie na n62. Przypominasz mi takiego gościa (ok 20lat ma) i nie widzi rzeczy nie możliwych. Ostatnio miał wizje szyberdachu w omedze i po zakończonych pracach bacharskich auto trafiło na złom.
To nie m30 ze wsadzisz go nawet do poloneza...
A co z idrivem? Bez niego auto też nie odpali :)
Prościej było by dopasować blachy z e32 na szkielet e65 ;). Z e32 zrobiono e65 ;). Kaczy do dzieła, będę Ci kibicował.
Tu zepsuli chlopaki bmw http://otomoto.pl/C35703607.html
Fazi wstaw go do nas na warsztat... Za dwa miesiące bedzie jak nowy :)
zrobili mu mega lifting
tylko za co chcą 13,500 koła? nie wiem czy bym 5 dał bo nie ma co wyjąc z tego
Silnik, skrzynia, komputery, kluczyk, tabliczka znamionowa, dokumenty, dyfer, navi itd.
Pewnie za 10-11 jest do wyrwania.
Dokumenty niestety nie kakda, "kraj aktualnej rejestracji- niemcy" więc troszkę siana odpada :|
Teoretyzuje nie zagłębiałem się w to myślę że wystarczy świnia jak nie to być może tak jest zbyt wiele sprzężonych ze sobą rzeczy, ale S62 już jest jak najbardziej możliwe.
Cała E39 M5 to lepszy wybór.