Jakie błedy są dla żółtego autka a jakie dla czerwonego?
Jak sprawdzić co dany błąd oznacza jak swieci autko żółte lub czerwone????
Nigdzie nic nie umiem znaleźć :(
Czy tylko INPA powie co jest przyczyną swiecenia autka?
Wersja do druku
Jakie błedy są dla żółtego autka a jakie dla czerwonego?
Jak sprawdzić co dany błąd oznacza jak swieci autko żółte lub czerwone????
Nigdzie nic nie umiem znaleźć :(
Czy tylko INPA powie co jest przyczyną swiecenia autka?
Możesz wejść idrivem w check i tam też masz listę błędów. Przykładowo zbliżająca się wymiana oleju - żółte autko. Jak już przekroczysz kilometry zapala się czerwone. Mi np świeci się nieraz żółte bo coś mi nie łączy prawa lampa i nieraz nie świeci się postojówka (prawe ringi)
Miro autko może znaczyć mnóstwo rzeczy np: brak płynu od spryskiwaczy, koniec klocków, przekroczony termin przeglądu i wiele tego typu drobiazgów bądź i poważnych spraw......tak jak pisał Mixon w cheku jest lista różnych elementów eksploatacyjnych i tam też da się sprawdzić dlaczego pali się samochodzik ;-)
Tak dla potomnych listę check masz po przesunięciu idrivem w prawy górny róg ;) później przechodzisz tylko do konkretnej zakładki. Powinno być tam czysto.
Żółty samochodzik jest ostrzegawczy i może sie świecić z błahego powodu np temperatura poniżej +3st C i już będzie się świecić żeby uważać bo może być ślisko :))
u mnie jest tak samo Adasio jak u Ciebie ze nie pali sie zolte autko :D wiec powinno byc wszystko ok:) jedynie co to wyskakuje komunikat
u mnie też jest gong. W cheku z idrive mam wtedy jedyna pozycje informująca o temp poniżej 3st i święci się żółte autko... Nic nie zmienialem , tak mam.
To u mnie jest tak ale bez żółtego autka na BC
Musial bym sprawdzic jak jest u ojca czy sie check zapala przy nizszej temp ale mam tak samo jak Ty wersje US i jest tylko informacja bez zółtego samochodzika :)
Sprawdziłem dzisiaj:
Załącznik 7501
U mnie jak widać świeci na żółto nawet niską temperaturą :)
Ja też dzisiaj sprawdzałem i jest tylko gong, że +3"C i taka śnieżynka w trójkącie na zegarach i wszystko. Po chwili znika i nie ma nic więcej :)
U mnie dokładnie jest tak jak pisałem wcześniej i pisze prezE32s
Ale widze że masz chyba oprogramowanie po lifcie więc możliwe że dla tego sa różnice
Może i tak, mnie osobiście żółte autko by drażniło :)
No dokładnie to najbardziej "drażliwa" dla mnie ikona w całym aucie :eyebrows:
Ja w polifcie nie miałem żółtego autka przy spadku temperatury.
Dzięki chłopaki wielkie !
Szatann a to dziwnie masz z tą temperaturą......hmm no ja nie mam żółtego autka od temperatury, tylko czerwone od klocków ha ha