Witam Panowie!
Odebrałem auto od lakiernika i w kartonie znalazłem takie ustrojstwo jak na zdjęciach.
Moje pytanie co to jest, gdzie to powinno być i do czego powinno być podłączone?
Z góry dzięki
Łukasz
Wersja do druku
Witam Panowie!
Odebrałem auto od lakiernika i w kartonie znalazłem takie ustrojstwo jak na zdjęciach.
Moje pytanie co to jest, gdzie to powinno być i do czego powinno być podłączone?
Z góry dzięki
Łukasz
zamek drzwi
Sory za Offtop, ale jeśli auto jeździ, skręca, hamuje i części zostało to tylko pogratulować lakiernikowi :RpS_laugh:
heh dwa kartony części mi dał i nie wiadomo co do czego ;) ale auto śmiga. Raczej to nie zamek drzwi
To jest część zamka drzwi, która jest na słupku. Potrzebujesz jeszcze numeru oryginału żebym Ci znalazł?
51218101126 no faktycznie jakby to było to, tylko dziw że drzwi działają prawidłowo. Dzięki ttrol!
panowie wszystko spoko ale to nie od e32 ? czy chodzi o to że inne auto było u lakiernika? to dokładnie rygiel na słupek na który zamyka sie zamek ( czujnik od zamknięcia jest tam i od oświetlenia przy otwieraniu drzwi )
na pewno toto jest od bmw bo jest znaczek ;) możliwe że zostało od innej furki i mi wrzucił do kartonu :deadhorse: dzięki wszystkim za zainteresowanie i szybką odpowiedź.
Pozdrawiam
To jest zamek od e32 przed liftem. Po lifcie były inne.
kolego ja nie wiem jakie masz u siebie rygle ale ja mam takie jak w aukcji ( przypadkowy link ) i wątpię żeby były inne w przed fl i po fl , mam przed fl i te z postu num. 1 widzę pierwszy raz w zyciu
http://allegro.pl/rygiel-zamka-bmw-e32-i4987324900.html
Damian, mało jeszcze widziałeś. Jest tak jak napisał Bartek.
to kiedy był lift w e32 zatem ? skoro miałem rocznik '90 a teraz '92 i rygle mam takie jak z linku ? to żartowniś w dwóch moich samochodach powymieniał rygle ? czy fabryka pomyliła się z rocznikami ? kiedy zmieniały się te rygle ? kiedy był lift ?
Takie zamki stosowano do 09/88.
Dokładnie takie:http://www.junk.se/en/everything/614...w-e34-e32.html
Damian, nie denerwuj się ;) Jeszcze nie raz przekonasz się, że lift przedlift to nie było cięcie nożem, ale proces rozłożony w czasie i nie odnosi się tylko do szerokiej maski, drewna z paskiem i silników V8. Ja również kilkakrotnie rozbiłem się na tych skałach, ale przecież to nie powód do wstydu. Powodem takim na pewno będzie nie wyciągnięcie wniosków na przyszłość.
TAki przykład na szybko z pamięci:
E32 730 M60 z kluczykiem scyzorykiem i odbiornikiem IR w pokrywie silniczka szyberdachu to:
a) polskie druciarstwo-cebulactwo
b) nie ma takiego połączenia
c) wyjątek doskonale opisujący, że nie można generalizować
;)
A jaki piękny dźwięk on wydaje!!! Poezja!!! Coś jak Zippo :)
spoko spoko :) człowiek uczy się całe życie :) a to wtedy zamki w drzwiach są inne ?
Skoro mowa o zamku w drzwiach to i ja się podepnę ze swoim problemem ( żeby drugiego tematu nie zakładać ).
Nie działa mi centranly TAA-DAAA ! a tak na powaznie to nie działa mi cenralny zamek ale :
a) wszystkie bezpieczniki sprawne moduł zamka spod kanapy też sprawny.
b) przy głośniku w nogach kierowny nie znalazłem niczego poza dużą ilością kabli i jakąś śmieszną kostką z napisem "pilot centralnego zamka" polska drukowana naklejka ( chyba dokładane ) moduł wygląda na sprawny jednak ,że pilot też nie działa.
c) zamki w drzwiach zamykają się i otwierają tylko mechanicznie. Kazdy z osobna moge zamknąć kluczykiem ale nie zamkną się wszyskie na raz. Tak samo szyber też się nie domknie.
Gdzie moge szukać problemu ?
Problemu trzeba szukać w spartolonej instalacji polskiego elektryka.
sprawdź połączenia do tego czegoś , albo to wywal całkiem i kup np. na alledrogo jakiś inny sterownik, połącz i sprawdź czy działa :)