Czy ktoś może orientuje się jak wygląda kwestia wymiany przednich postojówek w E65, bo niestety jedna u mnie przestała świecić.
Wersja do druku
Czy ktoś może orientuje się jak wygląda kwestia wymiany przednich postojówek w E65, bo niestety jedna u mnie przestała świecić.
A zaglądałeś do "Instrukcji obsługi" ?
Tak jest, tam to co zazwyczaj: skontaktuj się z najbliższym serwisem BMW, więc pomyślałem że może ktoś z forum już to robił.
Jeżeli auto przed liftem to wystarczy odkręcić lampę i ją kawałek wysunąć, a jeżeli po lifcie to niestety bez zdjęcia zderzaka sie nie obejdzie.
No nie mów że do wymiany żarówki trzeba ściągać zderzak :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: Nieźle :faint: :faint: To ja nie chcę e65 po lifcie :D :D :D
Niestety w wersji po lifcie żarówka w lampie jest od dołu i nie ma możliwości wymiany bez zdjęcia zderzaka, więc dobrze wymienić dwie sztuki.Cytat:
Zamieszczone przez Damias
Czy kogos powaliłio - przecież to chore, no a coraz więcej aut w których trzeba coś rozbierać aby głupią żarówke zmienić, paranoja! W E38 też trzeba wyjąc lampe aby wymienić zarówkę w kierunkach, chyba ze da sie to jakoś od dołu..
To jest wersja przed liftem, rok 2005 więc może obejdzie się bez ściągania tego zderzaka... :)
JAk w E38 ?? ;) Wykrecasz sam kierunek na jedna śrubkę od góry (otwór w błotniku) :DCytat:
Zamieszczone przez Aldik
Ale kierunek w e38 to jeszcze pół biedy. Jedna śruba i po robocie ale żeby zderzak :shock: Wymiana żarówki na szybko na stacji benzynowej odpada chyba ze ktoś ma baaaardzo dużo czasu :) Chociaż z drugiej strony bez postojówki można jechać. Nie zmienia to faktu, że jest to co najmniej dziwne rozwiązanie konstrukcyjne ;D Ciekawe jak jest z innymi żarówkami bez których jazda może być co najmniej utrudniona :)
No tak bez postoju można jechać tyle że nieładnie wygląda bez prawych oczu, ale w przypadku ksenona już nie jest tak ciekawie.
A może wystarczy odkręcić jedną jedną śrubkę i zderzak wysuwa się do przodu ? 8/
Niezłe jajo...ale z tego co pamiętam to już Opel Tigra zasłynął z tego patentu ze zdejmowaniem zderzaka w celu wymiany żarówek... no ale w BMW ? :shock:
No to szok mnie też spaliła się żarówka postojowa z prawej strony widzę że również będę miał ten sam problem. 8/
Przykro mi ale tez się z tym spotkałem i ponoć na serio ściągasz cały zderzak , wyciągasz lampę i zmieniasz żarowki ...
Przy e65 ,wymiana żarówek = weekendowe spotkanie w gronie właścicieli :hah: :hah: :hah:
Jeżeli tak lubimy serię 7 to niestety to nas czeka w przyszłości. :) :) :)
A ja widziałem jak Anatol zdjął zderzak (co prawda tylny) w jakieś 17,5 sek (co prawda nie e65). ;D
To może i z tym problemem uporałby się w jakieś 5 min.
Cytat:
Zamieszczone przez wojtekd
:cool:
na stronie 256 w instrukcji obslugi jest opisanejak wymienic postojowke w e65...i z tego co widze to zderzaka nie trzeba sciagac :)
Niestety jest tak jak AdamBMW pisze.
Przed liftem - 4 srubki i lampa 10 cm do przodu, a po lifce zderzak. Na szczescie na ma tragedii - trzeba zdjac m.in. listwe na zderzaku a pod nia sa ukryte srubki ;)
Niestety w mojej instrukcji na tej stronie pisze jedź na serwis;) Dzięki za pomoc będę musiał to sprawdzić jak to jest...
sprawa prosta. Przed liftem dasz rade, po - bedzie ciezko..
Coś mi się widzi, że jak trzeba ściągać listwę, to ze 3-4 takie operacje i listwa zacznie krzywo siedzieć :/ Oj nie postarały się inżyniery z BMW...Cytat:
Zamieszczone przez sylwek7
No wreszcie siódema świeci tak jak powinna, ale niestety bez zdejmowania zderzaka się nie obeszło. Boję się pomyśleć co trzeba zrobić w F01 żeby to wymienić :)
Oddzielić podwozie od karoserii ;D ;D ;D ;D ....
Albo lakier od podkładu :)Cytat:
Zamieszczone przez Anatol
Co Wy Panowie takie rzeczy opowiadacie. Czy to jakiś Trabant (bez urazy). W F01 z całą pewnością są montowane żarówki bezobsługowe i niezniszczalne !!! ;D ;D
Niestety, w poczciwym e34 z motorem M60, trzeba ściągać zderzak, grill, maskownice etc. żeby wymienić żarówkę kierunkowskazu.....
czasem się cieszę ,że mam e38 ;)