Mysle, ze to jest super okazja.Niepozorne E38 z silnikiem mocniejszym od alpiny.Gratis grzana kierownica.
http://olx.pl/oferta/bmw-e38-750i-40...tml#b738f2208e
Wersja do druku
Mysle, ze to jest super okazja.Niepozorne E38 z silnikiem mocniejszym od alpiny.Gratis grzana kierownica.
http://olx.pl/oferta/bmw-e38-750i-40...tml#b738f2208e
Strach jeździć takim szatanem :scared:
W końcu się pojawiło E38 z V12 z odpowiednią ilością koni mechanicznych :)
Nie jeden z was by przygarnął tego "lalytasa" i pochwalił się na forum jaką okazję wyrwał. A nie daj boże aby ktoś napisał ze złom!
czyli że co zrobione? luzy skasowane?Cytat:
niemiec sprzedajac powiedział że ze autko jest maxymalnie skręcone jak sie dało
Opis maxymalnie 'skręcony' i to chyba tyle ;)
No to teraz wszyscy narzekający na braki w mocy E38 mogą zaspokoić swoje żądze ;)
Mimo ze poskrecany maksymalnie to I tak wyglada jak kupa gówna... grzana kierownica na zime buahaha ja pierdziele jaki kmiot... i cieple kapcie jeszcze w komplecie
a ja chętne bym się przejechał i zobaczył czy to ma te 400koniów :D
No 400KM to juz nie ma zartow :) i ta zimowa kiera kuszaca :)
Troche zle spasowana blenda us ale to nic bo auto poskrecane maksymalnie przez niemca dlubacza :)
Co za ludzie...
Jechac z jegomosciem na hamownie i za kazdy KM ponizej 400 cena o kafla w dól
400 to może i ona ma ale niutonometrów.....
Nawet nie umył do zdjęć?
Gdyby nie było tak daleko to bym pojechał obejrzeć, pomijam te 400KM bo to żart. Założyć jej oryginalne lampy, poludzkie kierunki, umyć i fajna taksówka.A pacjent na pewno opuścił by cene w dół jeśli zobaczy walute. Nie chciał by ktoś z wielkopolski sie przejechać zobaczyc ile to jest warte na żywo?
Data for vehicle identification number: WBAGG21080DG21029 Model description: 750i Market: Europa Type: GG21 E-Code: E38 Chassis: Limousine Steering: links Doors: 4 Engine: M73B54 - 5,40l (240kW) Drive: Heckantrieb Transmission: automatisch Body Color: Orientblau Metallic (317) Upholstery: Softleder/grau (P1TT) Production date: 12.01.1995 Assembled in: Dingolfing
Code Sonderausstattung Optional Equipment S223A Elektronische Dämpfer Control (EDC) Electronic Damper Control (EDC) S296A BMW LM Rad Classic BMW LA wheel, Classic S352A Isolierdoppelverglasung Insulating double-glazing S354A Frontscheibe grün Grünkeil Green windscreen, green shade band S401A Schiebehebedach elektrisch Lift-up-and-slide-back sunroof, electric S423A Fussmatten Velours Floor mats, velours S428A Warndreieck und Verbandstasche Warning triangle and first aid kit S430A Innen-/Aussensp. mit Abblendautomatik Interior/outside mirror with auto dip S441A Raucherpaket Smoker package S464A Skisack Ski bag S494A Sitzheizung Fahrer/Beifahrer Seat heating driver/passenger S496A Sitzheizung hinten Seat heating, rear S499A Kopfstützen im Fond elektrisch S508A Park Distance Control (PDC) Park Distance Control (PDC) S522A Xenon-Licht Xenon Light S536A Standheizung Auxiliary heating S609A Navigationssystem Professional Navigation system Professional S629A Autotelefon D-Netz mit Kartenleser vorne Car telephone (GSM) w card reader, front S672A CD-Wechsler 6-fach CD changer for 6 CDs S677A HiFi System Professional DSP HiFi System Professional DSP S683A Telefonantenne D-Netz Telephone antenna D-network S690A Cassettenhalterung Cassette holder L801A Länderausführung Deutschland National Version Germany
Swojska sceneria do zdjęć ;)
Pomijając opis, to VIN ciekawie wygląda jak na 95r. Webasto, skórki nappa, navi i DSP. Może faktycznie po umyciu zmianie świateł będzie to ciekawe propozycja.
Nie zapominajcie o grzanej kierownicy+cieple kapcie.
Nie...no skreślać auta nie ma co...pojechać i obejrzeć a może faktycznie byłoby z tej 7er jeszcze fajne wozidełko...te 400 koni to żart bo aby podnieść 70 koni w wolnossaku to nie wiem co by tam musiało być wymodzone...po prostu Niemiec powiedział,że jest no to musi być :) ...hehe...no z tymi kapciami to pojechaliście a i ta kiera to może też nagrzewa się...ale od dłoni :)))) ...Pozdrawiam.
Ta sceneria może budzić obawy, ciekawe czy użytkował go facet z głową który mieszka na wsi, czy chłop co woził widły i gumofilce w bagażniku i przy okazji oszczędzał na aucie.
Z całą pewnością użytkował, go facet z głową, dbający, a teraz sprzedaje w cenie dwóch przepływek, uszczelek kolektora dolotowego, przepustnic, układu zapłonowego i nowych opon. To są rzeczy, które siadają w M73. Niech jakiś użytkownik podsumuje, ile są warte, to przestaniecie sobie robić nadzieje.
Juz nie wazne kto uzytkowal to auto.Ogloszenie nieaktualne.
Podejrzewam, ze kupil to jakis kolekcjoner z niemiec.
ja mysle ze handlarz mirek to łyknoł ;)
Mowię wam przecież że ktoś z forum to wziął. Teraz czekamy na rozkodowany VIN, porcję zdjęć i fapanie ogółu do tego rodzyna.
A teraz na poważnie: z V12 wyciągnięcie dodatkowych 70KM nie powinno stanowić problemu. Oczywiście uważam że w ogłoszeniu to wielke fake i fantazja sprzedającego ale zakładam hipotetycznie- 24 gniazda zaworowe do obróbki wraz z 24 kanałami dolot-wydech, luźniejsze filtry powietrza. Do tego jakiś remap ECU pod mody. W typowym r4 1.6 taki zabieg podnosi moc o ok 20KM. Jeżeli jeszcze ktoś by się pokusił o mocniejsze doprężenie silnika oraz ostre wałki to już zupełnie luźny stolec.
Dlaczego zakładasz że V12 nie trzymają parametrów? Ja spotkałem się nawet z jednostkami które wypluwały "w gratisie" do 10PS więcej niż pokazują dane fabryczne.
Z moich doświadczeń 740tki są nie wiele wolniejsze niż 750tki. Między innymi właśnie dlatego E32 740i dostała limiter na 240km/h - marketing panie! Weż sprzedaj V12, które jedzie tak samo, jak półtora razy tańsze V8? Ja znam wiele V8ek (nie moja jakby co), które właśnie coś tam ekstra wypluły. Chociażby z tego forum 740tka Zdzirka. Domeną 750tek jest mega dół. One są stworzone do majestatycznej jazdy, ale wyścigówkami nie były i nie będą, bynajmniej do póty nie zaczniemy optymalnie napełniać cylindrów, co w technice 2V jest nie do osiągnięcia powyżej ~4krpm. No i w końcu nie twierdzę, że nie trzymają parametrów - one są nie rozwojowe i wyciągnięto z nich już wszystko. BTW zalety V12 leżą gdzieś indziej, tu nie chodzi o 0-200 :)
moj tds po 19 latach użytkowania wypluł 139.4km z 143km wiec wierze e że to jest możliwe aby zadbane m73 też wypluło dużych i zdrowych koników. ;)
V12 ludzie kupują z dwóch powodów:
1) aby miec V12
2) bo nie ma Vanosów
Jakoś niemcowi udało się "skręcić" ten silnik na 400KM więc: tu je polska, my się nie znać ;)
M60 i M62 też nie mają wanosów, więc pozostaje ad1. I to jest kwintesencja tematu.
A czy udało, czy nie to tylko hłit martetindowy, trzeba zweryfikować na miejscu. Ale skoro auto sprzedane, wątek zamykam i przenoszę do x-files.
Owszem, M60 i M62 są bez Vanosów ale chyba tylko w e38 <99 a nie każdy chce przedlifta.
Jednak nadal jest na sprzedaz http://allegro.pl/bmw-e38-750i-400ko...027717278.html
Wlasciciel tego bmw jest chyba na forum skoro skasowal na tablicy
nivo robione i tak dupą szoruje ?
Nivo się reguluje, "robienie" go nie ma nic do rzeczy. Zacznie wyć i lać olejem ale dupa będzie stała. Te lampy o ile nie są pomalowane na srebrno mogą być oryginalne - wychodziły takie w jakimśtam chrome pakiecie.
Jestem za to bardzo ciekaw co wychodzi do króćca od kolektora w tym M73 zaraz po lewej stronie zdjęcia przy przepustnicy:
http://img11.allegroimg.pl/photos/or...2/5027717278_7
Zle sie moze wyraziłem, ktos "robił" nivo i "niewyregulował" go tak żeby stała normalnie ? kibel i tyle, w tle stodoły, o czym w ogole ta rozmowa :)