Co o tej sądzicie ?
http://otomoto.pl/bmw-740-4-4i-serwi...C35677892.html
Wersja do druku
Co o tej sądzicie ?
http://otomoto.pl/bmw-740-4-4i-serwi...C35677892.html
Calkiem fajnie wyglada jak na ta cene ktora moim zdaniem jest niska. Stolki z niezlym wypasem. Przebieg moze byc ori...
Cosik na blotniku widac ale raczej nie jest to nic groznego.
Ogladac.
Auto do oplat wiec akcyza do oplacenia.
Pzdr.
Akcyza,recykling, tłumaczenia, przegląd,ubezpieczenie. Do tego jakiś pakiet startowy i robi się kwotą 2x większą. Jak by chcieć kolo i LPG to lekko 23tys. I wtedy robi się średnio okazyjna cena za przedlifta
No niestety zabijają nas powoli tymi wszystkimi opłatami... Szkoda gadać . Autko ciekawe , sam już je oglądałem na aukcji wcześniej ;)
Tak jak wyzej koledzy wspomnieli, nie daj sie zwiesc niska cena startowa, jak chcesz ją zagazować to musisz liczyc te auto na gotowo ubezpieczone i zarejestrowane u Ciebie pod domkiem za co najmniej 20k zł
Nie wiem co trzeba mieć w głowie żeby kupować 7er za 8.000pln :/
Handlarz ją kupił za 800eur, rusz umysł i pomyśl co to auto musi być warte.
Przecież e38 w de. to już jak u nas polonez czy duży fiat więc o co chodzi? Pomijam pasjonatów itp. bo od takich ludzi to i u nas polonez będzie słono kosztował.
"CENA PLUS OPŁATY, KTÓRE ZAŁATWIAMY NA MIEJSCU OK. 1400 zł (akcyza, opłata skarbowa i tłumaczenie
dokumentów).
KUPUJĄCEMU POZOSTAJE OPŁATA RECYKLING-OWA 500zŁ. I OPŁATA ZA TABLICE REJESTRACYJNE.
UBEZPIECZENIE NA DOJAZD ZAŁATWIAMY NA MIEJSCU."
Rozmawialem z typkiem i przez fona zejdzie 500zl. Co po oplatach daje nam niewiele ponad 10500 zl.
Moim zdaniem naprawde warto.
A pakiet startowy bedzie podobny do pakietu autka za 15tys. Bo to zaden wyznacznik.
Nie ma gazu i bardzo dobze. Z czasem uzbierasz i sam zalozysz taki jaki bedziesz chcial.
Ogladac jak najbardziej.
Dokładnie, jechać , oglądać i kupować jak pasuje.
OK niechaj kolega kupuje. Ja idę po okulary, popcorn i zaraz zaczynam seans na forum technicznym ;)
To ze cena jest niska nie znaczy ze auto jest jakims smietnikiem Czasami ludzie niewiedza co sprzedają
podobnie jest w innych tematach . . . . . . nie raz sie kupowało np. koła BBS RS za 500zł i to legal na allegro . . .. :P
Wydaje mi się ze jak handlarz ciągnie auto z de to dokładnie zna rynek zbytu danego modelu.
Oczywiście jedz i oglądaj.
Ja znam bdb rynek aut w de i patrząc jak to auto wygląda po praniu to lekko tam nie mialo. Zdjęcia to nie wszystko ale takie szczgoly jak niedoprane dywany dały by mi do myślenia.
No ale jak nie pojedziesz to się nie dowiesz...
No tak, jasne, bo ludzie nie mają internetów i nie są w stanie sprawdzić ile kosztuje dany model z danego rocznika. Albo lubią sprawiać obcym prezenty i dobre auta oddają za 1/3 wartości rynkowej. Dawać mi namiary do tych "Owsiaków", podstawiam od razu 2 lohry po te rodzyny. Skoro są to auta w stanie co najmniej do jazdy to zrobię złoty interes: ja będę sprzedawał szkopom te diamenciki kolekcjonerskie po 5,000eur. Dziwi mnie tylko że DOBRE* e38 w niemczech zaczyna się od 20.000zł a w kraju kwitnącej cebuli kończy się na tej kwocie :D Ludzie, czym wy myślicie!!!
*oczywiście każdy ma inne pojęcie znaczenia tego słowa ;)
Rozumiem że Twoje auto kosztowało 30 tys. tak? Super... bo znajomy ma 3.0d e38 za 15 tys. i śmiga długo bez żadnych problemów.
Moje auto w 2002r kosztowało 311.000 polskich nowych złotych. I od tego czasu nim jeżdżę. Dziękuję, dobranoc.
Kupiłeś e38 w salonie bmw?To dziwne bo 4lata temu szukałeś e38 do 20tys... http://7er.pl/showthread.php/11383-a...e38-kupi%C4%99
YBSA ja z ciekawości, masz swoją E38 od nowości kupioną w salonie? Ja bym nigdy po tylu latach takiego auta nie sprzedał i myślę że Tobie też to nie przyjdzie do głowy:)
Sorry za offtop, ale odkąd YBSA pojawił się na forum, to odnoszę wrażenie, że to po prostu internetowy troll - wszędzie smrodzi smrodem. Od jego postów, to się już na rzyganie zbiera.
No własnie, a ilu jest starych wyjadaczy co piszą aby tylko pisać.. ;) Zupełnie nie na temat....
impex domyślam się do czego się odnosisz tylko jest różnica w pisaniu nieprawdy albo typowych 'pierdołek' a sprzeczkami odnośnie spalania, silnika itp.
Nie róbmy tutaj burdelu.Osobiscie ja do Ciebie nic nie mam ani do nikogo z forumowiczow bo nikogo nie znam tutaj osobiscie.Tylko nie lubie jak mnie ktoś oczernia, a na forum pisze tutaj tylko o swoich doswiadczeniach z danymi autami.Wiem, ze poprzednią wypowiedzią do mnie piłes...
No to się zaczęło.Znowu udry.Panowie luzu troche
Mnie w aucie zastanowiło- z zewnątrz przedlift, drewno na konsoli polift? niby szczegół. rocznik 1998 może jakoś w okolicach wrześniowego lifta bo moja z 98 jest już po lifcie.
Pracuję w MSWiA. Od 10lat pracowałem w Holandii w Konsulacie RP. Jako kierowca. Tą e38 o którą macie ból dupy, "pilotuję" od 2002r. czyli od dnia odebrania z salonu. Tak, ja odebrałem ten samochód od koncesjonera, ja przyjechałem nim do NL, ja pielęgnowałem nie rzadko z własnej kieszeni itp. itd. Po 10 latach jazdy i nakręceniu baaardzo niewielkiego przebiegu (dlatego auto jest w dziewiczym stanie), modele e38 i e39 zastąpiły nowe Audi A6 oraz A8. Jako jedyny kierowca tego auta, miałem prawo pierwokupu co też uczyniłem. W trakcie swojej pracy oczywiście miałem prywatne samochody. Były to głównie BMW (min. 740d, M5 e39, M3 e46) oraz kilka Polonezów (bardzo fajnie mi się jeździ tymi samochodami). Obecnie mam: Poloneza ;) Seicento, M3 e30, 320d e91 oraz wspomniane e38.
P.S: Moja ironia i sarkazm pozwalają mi funkcjonować w świecie pełnym idiotów. Poczytajcie swoje niektóre posty, min. podłożenie gumy pod spręzyne (LOOOL!) No k*rwa, naprawa jak na posiadacza 7er przystało! Na miejscu diagnosty pogoniłbym takiego ownera długim kijem. Potem dziwić się że tyle śmietników jeździ po naszych drogach. Pozdrawiam.
Faktycznie niezły z Ciebie typek kolego... Miałeś kiedyś coś takiego w ręku o czym pisałem, widziałeś coś takiego i pod jaką sprężynę!? czy pie..lisz aby pier..lić!? Jeśli auto które ma z jednej strony mniej prześwitu o 1cm to śmietnik to proponuję pomierzyć Twoje wynalazki i zobaczysz że wszystkie Twoje pojazdy to śmietniki. Dla mnie koniec tematu jak Ci sie na forum nie podoba to zapraszam na inne : np. ''Pierd..ol o byle gów..ie i nabijaj posty''....Myślisz że jak ktoś ma 7er to musi po wszystko do ASO śmigać i jest np. lepszy od innych ...buhahaha Ty na 100% TAK ;). Koleżko ogarnij się bo od dłuższego czasu już Ci się zbiera... Zanim zaczniesz nazywać kogoś IDIOTA to przemyśl to dwa razy bo nigdy nie wiesz na kogo trafisz, zresztą po tym widać Twoja kulturę osobistą. Proponuję , zabierz swoją motorynkę z pokoju i jedź na miasto się przewietrzyć.... to chyba jedyny pojazd do którego pasujesz, no może jeszcze seicento by się załapało... Wybaczcie ale koleś widzę że na forum naprawdę robi ostatnio niepotrzebne zamieszanie...
1)Faktycznie niezły z Ciebie typek kolego... Miałeś kiedyś coś takiego w ręku o czym pisałem, widziałeś coś takiego i pod jaką sprężynę!? czy pie..lisz aby pier..lić!?
Ano widziałem. I się przeżegnałem. Nigdy nie odważyłbym się zrobić takiego druta któremukolwiek ze swoich aut. Natomiast widziałem jak zakładają to rolnicy przeważnie do Astr Kombi aby przewozić więcej worków z ziemniakami na targ. Jakiś wewnętrzny głos podpowiada mi żeś typowy polaczek- kupiłeś za kredyt i ostatnie grosze auto, na śniadanie jesz chleb z margaryną żeby tylko mieć e65 a na serwis to już nie stać wać pana. No ale sąsiad zazdrości ;)
2)Jeśli auto które ma z jednej strony mniej prześwitu o 1cm to śmietnik to proponuję pomierzyć
Śmietnik kolego to robisz ty ze swojego banana. Właśnie po przez naprawy jakimiś gumami. Naucz się czytać ze zrozumieniem bo to było chyba w II klasie podstawówki. No ale jak ktoś skończył tylko gimnazjum i to zaocznie to wybaczam. Ja i normalni ownerzy BMW różnicę prześwitu naprawiamy po przez wymianę tulei tylnego wózka a nie podkładanie gum pod sprężynę!
3)Twoje wynalazki i zobaczysz że wszystkie Twoje pojazdy to śmietniki.
(sic!)
4)jak Ci sie na forum nie podoba to zapraszam na inne
Podoba mi się tu, jest wesoło, dzięki takim błaznom i Januszom jak ty ;) Na szczęście jest tu też grupa normalnych ludzi którzy nie sieją motoryzacyjnej patologii tak jak ma to miejsce u ciebie.
5)Myślisz że jak ktoś ma 7er to musi po wszystko do ASO śmigać i jest np. lepszy od innych .
Myślę że jak ktoś ma 7er to i stać go na utrzymanie tego samochodu a nie drutowanie gumami w sprężynach. Prezerwatywę po stosunku myjesz i na następny wieczór przekładasz na lewą stronę. Bo taniej.
6)Koleżko ogarnij się
A ty zluzuj zwieracz bo robisz się żałosny.
7)Zanim zaczniesz nazywać kogoś IDIOTA to przemyśl to dwa razy bo nigdy nie wiesz na kogo trafisz
Tak, po ostatnim twoim poście uważam że jesteś typowym polskim IDIOTĄ. I to do kwadratu.
8)Proponuję , zabierz swoją motorynkę z pokoju i jedź na miasto się przewietrzyć....
Zabieraj trytytki, kłębek drutu, olej z Tesco w promo i oczywiście swoje magiczne GUMY i leć serwisować auto. Żony szukałeś w "Chłopakach do wzięcia"?
Żal mi już ciebie koleżko. Na prawdę.
Zaczyna byc interesujaco :pop2:
mswia... grubo :D czak noris się trafił :D
YBSA na szczęście mam więcej rozumu od Ciebie... Ty widocznie odpuściłeś naukę przed 2 klasa bo pisać nawet nie umiesz ;)....Język polski - ciężki język ;) Z czytaniem ze zrozumieniem też ciężko u Ciebie ... strasznie ciężko ale mi to obojętne... Za takie obrażanie myślę że 1 tydz. spokoju na forum Ci wystarczy co??. Dobry jesteś , uśmiałem się aż miło ;). Myślę że z Ciebie typek- 'piz..a w świecie kozak w necie '' ;).. w sumie gdzieś ułomności musisz nadrobić.Ja na szczęście nie jedne studia ukończyłem w porównaniu do Ciebie ;) -- może dlatego mi tak do śmiechu z Twoich wypocin ;). Widzę w Twoich wypowiedziach że gdzieś musisz wyładować swoja flustrację, złość ale proszę Cię nie rób tego tam gdzie większość użytkowników ma Ciebie po prostu już dość.... PS. co do serwisowania swoich wszystkich BMW to ciesze się strasznie że większość części mogę zastąpić z fiata 126p czy Poloneza, do e66 to z Wołgi albo Kamaza biorę ;).
YBSA-mistrz ciętej riposty ;)
Ja tam w Grand Cherokee polibusze 3 calowe podkładam pod sprężyny i na forum jeepa jeszcze Cie pochwalą, że dobry lift i głębiej wjedziesz :D
Tak poza tym, chłopek jakich w bmw wielu - mam to, mam sro, mam bmw i jestem zajebisty, a wy jesteście zwykłe polskie biedaki z 7er.
Do sedna, ktoś oglądał to auto? Bo też od jakiegoś czasu je obserwuje, ktoś macał, oglądał, jeździł?
Ty podkładasz polibusze pod całość, lub chociaż oś, a tu było, aby z jednej opuszczonej strony włożyć gumę miedzy zwoje sprężyny, co z kolei równa się zmianie charakterystyki spręzyny z jednej strony.
Tym tokiem rozumowania - z racji ruchu prawostronnego i rond kręcocych się w lewo na prawo możemy wkładać KW variant, a na lewo TA-Technic.
Dobrze wiem o co Ci chodzi.. Nigdy nie usztywnił bym 1 strony na tyle aby sprężyna nie pracowała albo tak twardą gumą aby zwoje w których siedzi też nie pracowały !Guma jest na tyle elastyczna że nie obawiam się o negatywny skutek, takich gumek weszło by z 5 w taką sprężynkę...Autem porusza się tylko 1 osoba bez ładunku i do pracy. Tył compacta to nie ciężka doopa 7er-a... Dodam ze autko z taką gumą śmiga przeszło 6 lat.= około 60 tys. zrobione. Każdy robi jak uważa a że inni nie umieją tego zaakceptować to już inna bajka. Tyle w temacie, teraz trzeba poczekać aby go posprzątać ;)
Wniosę trochę treści merytorycznych do wątku. Może nie na temat E38 ale na pewno na temat sporu.
W zestawach zawieszeń które montowałem i montuję w pudełku wraz z amortyzatorem i sprężyną znajduje się również podkładka pod sprężynę o grubości około 1 cm. Podkładkę tą wkłada się pod przednią sprężynę od strony kierowcy czyli prawą lub lewą do wyboru w zależności od umieszczenia kierownicy w samochodzie. A na cóż jest ta podkładka ?? A właśnie po to aby zniwelować wpływ stałego obciążenia samochodu kierowcą.
W zestawach innych firmy natomiast często wybieramy inne sety dla aut LHD i inne dla RHD ponieważ przednia sprężyna od strony kierowcy jest około 1 cm dłuższa.
Wprawdzie mowa tu nie o autach osobowych tylko 4x4 ale zasada działania jest taka sama.
http://www.trspares.com.au/pics/anr2...r%20disco2.JPG
Martynka . Ty to jesteś druciarz ... ;)
Ba i to nawet szkolony, autoryzowany i z homologacją :)