Według mnie cena, jak na polskie warunki kosmiczna, ale może ktoś się skusi... :-)
http://otomoto.pl/bmw-750-il-unikat-C35614329.html
Wersja do druku
Według mnie cena, jak na polskie warunki kosmiczna, ale może ktoś się skusi... :-)
http://otomoto.pl/bmw-750-il-unikat-C35614329.html
kojarze to auto, było już kiedyś w ogloszeniach ( dużo tańsze i nowy właściciel chyba dużo w nie włożył ) :) ciekawe jak z przebiegiem ...., dla mnie w tej cenie nawet HL w nienajlepszym wyposażeniu musiałby być naprawdę bez skazy , całkowicie żadnej
Na ich stronie jest jeszcze e38 740 i 728, też wyglądają nieźle i ceny trochę niższe ;-)
Jedna e38 jest dosc tansza, ale nie uwierze w przebieg 95 tys, zwlaszcza przy wysiedzianym fotelu.
Ten samochód był robiony u typa w autoKLINIKA w Przasnyszu. Mogę zadzwonić i podpytać czy jest wart tej kasy.
Czy to nie jest ten highline z japonii ?
http://www.gieldaklasykow.pl/bmw-e32...0-pln-chorzow/
TAK
http://7er.pl/showthread.php/34451-Japoński-Highline
Detaling i cena + 40koła urosła :stung:
Za te pięniądze nikt w PL nie kupi, chociaz może i znajdzie się jakis zapaleniec, ale wątpie.
Tamta z Japonii miała opony Fuldy bodajże ?
Mnie to rozp... takie ceny :jaw:
No mógł napisać równie dobrze 2,9769843 i tez by był taki sam skutek,
To auto miało gruby serwis w klinice BMW w Opocznie. Miało poważne problemy z elektryką z tego co wiem. Znając ceny kliniki na doprowadzenie tego auta mogło pójść kilknaście tysięcy. Mówię o aucie z Japoni, jeżeli to jest to samo.
Do tego powłoka kwarcowa z pełnym detailingiem w Wawie to 2k+. Plus serwis mechaniczny, jeżeli był zrobiony rzetelnie to też 10k+.
Fakt drogo, ale na mobile.de sprzeda się bez problemu. Nie takie kosmiczne ceny tam widywałem.
no ok
czyli tak
- klinika załóżmy 15 tys (choć za tyle to by ze 3 takie złożył) ale niech tam
- detaling 3 tys
- serwis mechaniczny 10 tys zł
Auto bazowo kosztowało 30 tys plus 15 plus 3 plus 10 = 58 tys zł
A pacjent chce prawie 80 więc jakoś nie jest to realne i wg mnie cena z d.... wzięta
Czy na mobilu się sprzeda? może tak ale w PL watpie
30% to jest normalny narzut wszystkich handlarzy. A to, że auto drogie, co zrobić, czy ktoś tutaj może się wylegitymować e32 z przebiegiem 56tyś km. Myślę, że e65/66 z takim przebiegiem kosztowałaby dwa razy tyle i to też byłaby zdrowa cena na mobile.de
Ludzie kupują W124 za 50kPLN i to nie E500, a nie ma co tych aut porównywać nawet do e32 750 highline.
To auto było na grubym serwisie u mojego przyjaciela w Klinice BMW w Opocznie stąd wiem co nieco o tym egzemplarzu. Nie było wcale tak różowo jak wyglądało w ogłoszeniu. Były problemy z elektryką, nie wiedzieć czemu silnik jest poklejony na silikon.
Widziałem to auto na żywo w komisie Auto Staszowski w Warszawie (stało tam jakiś czas temu) oraz na pikniku lotniczym w Sobieniach-Jeziorach gdzie sprzedająca je firma miała swoje stoisko.
Powiem tylko tyle - nie mam kompletnie żadnych kompleksów porównując moje auto do tej niebieskiej sztuki - jeśli chodzi o stan. Przebieg i wyposażenie niebieska ma oczywiście bardziej atrakcyjne. W każdym razie ja bym się*nie zamienił. Jeżeli się sprzeda za dużą kwotę (mimo wszystko ja widzę szansę) to taka informacja będzie dla mnie bardzo budująca. Chociaż, jeżeli w ogóle, to klienta znajdzie szybciej poza granicami naszego kraju.
Oczywiście nie można powiedzieć, że to złom bo jest bardzo piękna i z pewnością jest to jedna z najlepszych E32 w kraju, ale w aucie jest/było kilka zagadek.
Autko zakupi na 100% ktoś kto ma ogrom kasy i nawet jeśli silnik poklejony sylikonem to co za problem dla kogoś tak majętnego zrobić silnik na cacy... Wtedy będzie lalka na całego.
ja równie z przypadkiem natknałem sie na to auto w komisie Auto Staszowski - ale też pozostałe auta, które widnieją na stronie www.classiccars.com.pl.
Wyglądał na mega zadbaną sztukę. Skóra i lakier jak wprost z salonu...ale jak wyzej piszecie pozostaje jeszcze mechanika...
Ta E38 też pięknie wyglądała z zewnątrz.
@qba...a czy ta z komisu z Wawy to ta sztuka z Japonii z wodzislawa?
To te same sztuki.
Co do mechaniki to wszystko można naprawić i wymienić, ale rozważając taki poziom cenowy za E32 750 ma się prawo oczekiwać wszystkiego na tip top mimo wieku auta.
Też przyjrzałem się tym autom z Japonii stojącym u Staszowskiego i o ile stojące tam MB i Audi rzeczywiście mnie powaliły przy pobieżnych oględzinach, to np ta E31 już niekoniecznie.
http://otomoto.pl/bmw-850-v-12-300km...C33796256.html
Co do tego, że ktoś chce zarobić na tym E32 grubą kasę jakoś mnie nie dziwi. Po pierwsze to handlarz a po drugie proszę mi pokazać drugiego takiego Highline'a z takim przebiegiem do sprzedania.
Na tym polega przecież handel. Ktoś zobaczył w niej potencjał na zarobiek, zaryzykował i wyłożył niemałą gotówkę, potem władował kolejną dużą sumkę, więc dlaczego się dziwisz że nie sprzedaje tego "po kosztach"? Dla mnie normalna sprawa. Nienormalną byłaby sytuacja, gdyby w tym aucie nic się od wyjazdu z Chorzowa nie zmieniło, a cena wzrosłaby dwukrotnie ;)
Nie ma się czego czepiać, jeżeli ktoś tyle za nią zapłaci tzn że była tego warta. A gość niech sobie zarobi ile chce, ważne że w auto poszedł jakiś wkład, a nie tak jak Tuczi mówi "cena x2, zrobione nic"
problemy z elektryką , silikon żeby była z USA to bym powiedział że wypadła z promu.:rain: