-
wymiana skrzyni w e65
Witam mam E 65 4.4 z 2001 roku i niestety skrzynia padła. Moje pytanie; moja skrzynia to 6hp26 i posiada stueckl nr. 1068010034, znalazłem skrzynie 6hp26 z e65 735 z oznaczeniem 1068010035 i czy bedzie ona pasowała?
i inne pytanie czy majac e 65 745 musze kupic skrzynie z silnika 745 czy moze byc tez z 735?
pozdrawiam !
-
A co dokładnie stało się z Twoją skrzynią??
-
1 diagnoza to sterownik skrzyni w mechatroniku a druga ze sam mechatronik nie za bardzo sie znam na samochodach ale mam znalezc skrzynie zeby byl tewn komputer i podmienic cala ..
-
Nie rozumiem...po takiej diagnozie chcesz wymieniać całą skrzynię??? Ja bym zmienił warsztat w którym takie rozwiązanie zaproponowali.
-
pierwszy warsztat powiedzial ze trzeba regenerowac mechatronik pojechalem do innego z wieksza ranoma i powiedzieli mi ze to elektronika mechatronika czyli sterownik skrzyni, nie da sie znalezc samego sterownika dlatego chce kupic slrzynie zeby przelozyc
-
Jakie masz objawy uszkodzenia...? skrzynia jest w trybie awaryjnym , były jakieś objawy wcześniej??? Piszesz bardzo ogólnikowo , płyty mechatronika się regeneruje, same sterowniki tez są dostępne... Na allegro nawet po wpisaniu to są dostępne jakieś..
-
pierwszy objaw to nie mogłem wrzucic ani R ani D ani N z pozycji P, zapalał sie blad na czerwono takie wyzabkowane koło, po zgaszeniu i odpaleniu było wszystko ok
dalej podczas jazdy było wszystko ok do momentu jak stane na światłach wtedy wywalal czerwony blad i samochod ruszał na awaryjnym tzn chyba z 3 biegu...po zgaszeniu szilnika na swiatlach było znow ok i ruszal normalnie do nastepnego zatrzymania, pozniej znow to samo, potrafi tez na swiatlach po wrzuceniu D zrzucic na N i nie chciec wrzucic zadnego biegu, czasem błąd jest na zolto czasem na czerwono a czasem jakis wykrzyknik na ekranie, podczas ruszania potrafil tez chwile mulic ostro szarpnac i jechac dalej normalnie, teraz natomiasto jest chyba ciagle na awaryjnym bo nie da sie nim ruszyc tzn do 10 na godz i dalej sie męczy, problem tez z wrzuceniem wstecznego czesto wogole nie chcial wejsc.
Dodam ze jak auto było zimne dopiero odpalone to zadnych bledow nie było ruszal i zmienial biegi normalnie, wsteczny normalnie wchodzil auto nie szarpalo, dopiero po nagrzaniu auto zaczynalo wariowac
-
odczytywales kody bledow ? na jakiej podstawie stwierdzono ze to sterownik hydrauliczny lub komputer ? podlacz auto i napisz jakie masz bledy w skrzyni
-
Hmmm.... nie rozumiem dlaczego nie wezmą się za czyszczenie mechatronica, regeneracji bo wszystko wskazuje że coś ze sterowaniem... Wklej nam jakie masz błędy.
-
Jeżeli chcesz porządny warsztat od skrzyń to napisz do Sebka da Ci namiary :)
-
Gdybys mial pytania mozesz zadzwonic - 690 215 855.
-
Odgrzeje kotleta. Posiadam 745i 2002r, skrzynia zdechła. Czy wymiana na skrzynię z modelu 750i odbędzie się p&p czy jednak czymś się różnią? Dawca był z 2008 roku
-
Sterownik mechatroniki się naprawia i nie są to kosmiczne pieniądze