mam 730i dotej pory jezdiła super tera wode mi gotuje co moze byc pomuzcie dzienki ;)
Wersja do druku
mam 730i dotej pory jezdiła super tera wode mi gotuje co moze byc pomuzcie dzienki ;)
Tos pan wyskoczył w dziale przedstawmy się...
Wisko trzeba sprawdzić, termostat, ilosc płynu, pompe wody. pzdr
zrób dokładnie to co napisał Jeztop
Witam, a ja się podepnę pod temacik. Wisko mam walnięte, ale w korkach nie stoję, termostat wyjąłem żeby sprawdzić czy to rzeczywiście przez niego i ostatnio zagotowała mi się woda na stacji benzynowej zaczęło lecieć korkiem.
Mechanik krzyczy - USZCZELKA, USZCZELKA... a ja bym sprawdził pompę wody. Wydaje mi się, że jej żywot się kończy. Czasami skrzeczy. Jak mogę sprawdzić czy jest sprawna, lub nie ? Jest jakaś manualna metoda czy tylko warsztat się kłania ?
Pozdrawiam,
Marcin
pamiętajmy, że dla mechanika dochodzić do przegrzewania się wody najlepiej pasuje stwierdzenie "uszczelka pod głowicą" :D
Zawsze trzeba zacząć od najprostszych spraw:
- sprawdzić czy nie ubywa wody w układzie chłodzenia (jeżeli ubywa to trzeba szukać "odpływu" przez który auto może się również zapowietrzać)
- nie lać do układu chłodzenia wody która ma temperaturę wrzesnia 100 stopni i dzięki niej wzrasta ciśnienie w układzie przy 100 stopniach;
- prosta sprawa to termostat gdyż każdy może sobie go sam sprawdzić;
- następnie pompa wody (orginał przewiduje max 250.000 , a zamiennik ma już plastikowe łopatki i starcza na 25.000);
- wisko (odpowiedzialne jest za stanie w korkach a przede wszystkim o czym się mało mówi przy ruszaniu z korków);
- sprawdzić czy ciepłe powietrze leci z każdego otworu wentylacyjnego żeby wyeliminować zapowietrzenie się (jeżeli auto się zapowietrza to coś jest nie tak - ale pamiętajmy że odpowietrzenie bmw to nie takie hola hola )
Tak jak napisałem wyżej, termostat chwilowo odpada, szczelność jest bo sprawdzałem na bieżąco i nic nie ubywało, po przejechaniu ponad 1k km sytuacja mi sie powtórzyła i woda poszła korkiem - na razie woda bo szkoda mi było lać płyny jeśli miał mi za chwile ulecieć :-/
Dla mnie ewidentnie pompa na dojściu, przebieg mam 242000... mogę to jakoś sam sprawdzić ? :-)
Pozdrawiam,
Marcin
jak wyciągniesz pompę to będziesz widział pewnie pomałane łopatki (jedna możliwość awari pompy) albo awaria mechaniczna nie widoczna ale wyczuwalna w czasie kręcenia łopatkami ze zatarta.
jak odkręcisz korek od wlewu płynu do chłodnicy to będziesz widział czy idzie strumien w czasie wkręcenia auta na obroty na 2500 jeżeli strumien bedzie przerywany to łopatki jeżeli strumienia wogóle nie będzie to znaczy ze mechanicznie pompa padła
Dzięki wielkie, zaraz posunę do autka sprawdzić co tam się z nim dzieje i dam znać czy zdiagnozowano czy nie ... :-)
Hm, byłem zrobiłem jak pisałeś i nic mi tam nie widać, żadnego strumienia ? :(
Nie wiem to jest na 100% sprawdzona metoda ? Na nie do końca zagrzanym silniku bedzie to samo ? Nie mam termostatu aktualnie wiec woda sobie pływa jak chce :-)
Zamawiać już pompę ? :-((
Pozdrawiam,
Marcin
Jeżeli nie ma termostatu to obieg jest otwarty non stop a to własnie pompa ma za zadanie robić ruch wody w układzie chłodzenia. Jeżeli nie ma ruchu wody to nie ma szans żeby układ chłodzenia działał tak jak powinien.
Najpierw wyciągnij sobie tą pomp wody bo i tak musisz to zrobić.
Ok. Mniej więcej pogodziłem się już z tym, że czeka mnie kolejna wymianka. Teraz mam w związku z tym pytanie: czy da się regenerować taką pompę ? Jeśli tak to gdzie i za ile ? Znacie jakies dobre zamienniki ? Jeśli tak to gdzie i za ile :-)
Pozdrawiam,
Marcin
Moim zdaniem to wina wisca, miałem taki sam przypadek, nie trzeba było korków zeby sie podniosła temp., wystarczyła mała gorka i powolna jazda w upał i wskazówka leciała w góre, po zmianie wisca nie miałem najmniejszych problemów z temperaturą. :D
Bubu, ja mam kopnięte wisko od dłuższego czasu i wiem, że to nie jest jego wina. Albo pompa albo zapchane przewody - to moje diagnozy. Zdejmę pompę to powiem coś więcej. Ale do wymiany wiskozy też się przymierzam - no ale są priorytety i prioryteciki. Chciałoby się żeby auto wyglądało super, a jednocześnie, żeby równie dobrze jeździło - dla mnie na razie ważne, żeby było zdrowe, śliczne będzie później.
Pozdrawiam,
Marcin
Dzisiaj w warsztacie powiedział mi mechanior, ze to moze byc wina zwyklego korka od zbiorniczka wyrównawczego ? Czy są tam jakies zaworki które moga sie zacinac przez co panuje wzrost cisnienia i plyn wyrzucany jest na zewnatrz ???????!!!!?????????
Pierwszy slysze o czyms takim, ale poczekam na pomoc ekspertów - licze na Was :-)
Pozdrawiam,
Marcin
Pewnie, że w korku jest zaworek: pod lub nadciśnieniowy - różnie na to mówią. Kup nowy i wymień, zobaczysz co się będzie działo w układzie chłodzenia. Korek ten ma za zadanie regulację ciśnienia - jeżeli jest za duże to wyrównuje poprzez upuszczenie nadmiaru w powietrze. Kup nowy - nie baw się w używki.
Dzieki ArtHurO... a mam pytanie w związku z tym, gdzie i za ile ? :DCytat:
Zamieszczone przez ArtHurO
ASO - Autoryzowana Stacja Obsługi BMW. Możesz spróbować w sklepie motoryzacyjnym, ale kupuj tylko oryginał. Widzę, że jesteś w Anglii więc bliżej ci nie podam miejsca zakupu w/w korka... Może ktoś w Polsce by go dla Ciebie zakupił i wysłał do Angli... warto spróbowac.
Hehe, nie... nie jestem w Angli, mieszkam, pracuje i studiuje w Polsce, a nazwa miejscowości to pochodzi od niemca, było też Landstrasse, było Landsberg... jest Górowo Iławeckie, małe miasteczko w Natangii niopodal Warmii :-)Cytat:
Zamieszczone przez ArtHurO
Tak myslalem, że w ASO ale myslalem, ze moze gdzies przez internet mógłbym przynajmniej zerknąć jaka jest cena takiego korka, troche boje się jeździć po mieście bo nie daj Bóg znowu mi wystrzeli tym razem nie na postoju a w korku i będzie ciepło :-)
Dzieki mimo wszystko za podpowiedzi :-)
Pozdrawiam
WITAM ja miałem ten problem i stwierdziłe,że jak korek jest za lekko dokręcony to wywalało mi płyn musi być mocno dokręcony nie wiem dlaczego ale jest dobrze pozdrowienia
WITAM w mojej BECIE był o dziwo za słabo dokręcony korek zbiorniczka płynu i wywalało płyn trzeba mocno dokręcic przynajmniej u mnie tak było pozdrowienia
A czy koszt około 100 PLN jest warty owej ,,regenereacji'' ? Kup nówkę sztukę i spokój - są również dobre zamienniki z metalowymi wirnikami - u sebie dwa lata wstecz zmieniałem z 4MAX (taka była w momencie kupienia) na HEPU i ta różniła się łopatkami - na korzyść chodznei silnika.Cytat:
Zamieszczone przez Marcin-e32
Pozdrawiam
ja też założyłem HEPU - dość dobrze wykonana , metalowy wirnik - na razie chodzi bez problemów ( jakieś 2 lata ) - i nie była droga
Do m30 - Hepu w IC po zniżce to ok 140zł ! RUVILLE podobnie.
We wcześniejszych postach była mowa o strumieniu w zbiorniczku wyrównawczym. Otóż strumień ten powinien być widoczny nie tylko przy wkręcaniu na obroty. Być może jest to przyczyna problemu - układ nie potrafi się sam odpowietrzyć (do tego służy ten strumień).
Powinno być tak - uruchamiamy zimny silnik z otwartym zbiornikiem wyrównawczym - po kilku minutach stania na wolnych obrotach pojawi się strumień w zbiorniczku - nie trzeba wkręcać auta na obroty. Jeśli uruchomimy ciepłe auto to strumień powinien być od razu.
W przypadku zapchania się wężyka objaw przy tym teście jest taki, że zaczyna nam dość gwałtownie rosnąć poziom płynu w zbiorniczku aż do przelewania.
Strumień ten widoczny jest tu:
http://www.nmia.com/~dgnrg/page_19.htm
na zdjęciu numer 3. Pochodzi on z wężka opisanego jako Return Hose. Na zdjęciu drugim pokazano gdzie jest drugi koniec tego węża przy chłodnicy.
U mnie auto zachowywało się dziwnie - a to nie było ogrzewania, a to się przegrzewał w korku, a to węże mi wywalało po kolei. Aż któregoś razu wyczytałem w internecie o tym strumieniu. Stwierdziłem jego brak. Odczepiłem wężyk od chłodnicy i dmuchając stwierdziłem jego niedrożność. Dmuchnąłem mocniej i się przetkało. Od tego czasu strumień jest a jaja z układem chłodzenia zniknęły jak ręką odjął.
Jeśli pompa jest walnięta auto będzie się gotować mimo że chłodnica nie będzie gorąca.
Objawy przed padem pompy: piszczy pasek który ślizga się bo pompa której urwał się wirnik stawia duży opór. Nie miałeś czegoś takiego?
Pozdrawiam
Może ktoś jeszcze przegląda ten tamat, chciał bym się podłonczyć.Cytat:
Zamieszczone przez olejus
U mnie z środkowego nawiewu od strony kierowcy wieje tylko chłodem, czy to może być objaw zapowietrzenia układu. Dodam, że tak się dzieje już od dawna a auto jest właśnie po wymianie płynu i żadnych zmian.
Typowy objaw uszkodzonej klapy regulacji nawiewu / urwanego lub uszkodzonego silnika od sterowani tą klapą .Cytat:
Zamieszczone przez sokół
Silnik od tej regulacji znajduje się pod deską - widać go jak wyjmiesz radio - jest po jego lewej stronie - zobacz czy jest na swoim miejscu i czy działa .
Aż mnie skręca jak pomyślę, że muszę wyjąć coś co od nowości nie było ruszane (radio). poczekam jeszcze kilka dni, jak nie będzie poprawy to młotek i do roboty :hihi:
Dzięki! xsilver