Jednego fana mniej :
KLIK
Wersja do druku
Jednego fana mniej :
KLIK
Teraz to pewnie jakiegoś Navigatora, albo co :D
Oby sie opamiętał i kupil sobie znowu SIEDEM. Niech juz bedzie nawet E65/66. A co..?!
;D ;D ;D
No wiecie chłopaki to chyba godna pochwały postawa:)
Ja i mój BmwClubKalisz:) choć dopiero raczkujemy też będziemy mieli swój wkład w WOSP w Kaliszu...
Licytowana będzie jazda nowym M5 kolegi i parę innych gadżetów.
A do tego zagwarantowaliśmy transport do Wawy członkom WOSP oczywiście na nasz koszt :)
Może to niewiele ale swój wkład mamy i dzieciom pomożemy jak tylko będzie możliwe to.
Ponadto ja będę robić zdjęcia oczywiście też gratis dla WOŚP :)
Serdecznie pozdrawiam :papa:
Szczęśliwego Nowego Roku
Toxi
Uważam że każdy wkład jest dobry w słuszną sprawę :)
Ależ oczywiście :)
Zapraszam do Kalisza:)
Będziemy mieli też swoje 5min w TVP:)
No to gratuluję postawy i wkładu.
A swoją drogą byłem jakiś czas temu służbowo w Kaliszu i mi się podobało miasto.
Panowie z Kalisza ukłony dla Was i szacunek. Oby więcej takich pomysłów.
dziękuje:) Panowie i Panie:)
Kobietką jestem :P
http://www.infomuzyka.pl/Muzyka/1,92...W_na_WOSP.html
Uważam, że postąpił bardzo racjonalnie
"będę musiał ponieść dodatkowe koszty związane z obowiązkiem zapłaty podatku dochodowego od tej (oczywiście niemożliwej do oszacowania dziś), wylicytowanej za samochód kwoty"
a niby dlaczego WOSP nie moze po sprzedazy auta odlozyc na bok kwoty na rzecz podatku, a potem go oplacic? wychodzi lenistwo fundacji, ktorej przeciez powinno zalezec na kazdej uzyskanej zlotowce.
poza tym jak mozna obciazac tym podatkiem darczynce??? skoro to WOSP sie wzbogaca o jakies mienie, wiec to wlasnie na nich ciazy obowiazek podatkowy!!! przeciez nie moga kazac placic podatku darczyncy. to jakas paranoja...
W/g Urzędu Skarbowego wzbogaca się ten kto wszedł w posiadanie (zwiększył mu się majątek) a zbiedniał ten który wziął kasę (zmniejszył mu się majątek). Tak więc podatek od wzbogacenia płaci kupujący. :D :D :D
placi go kupujacy? czy raczej otrzymujacy darownizne? a darownzne otrzymuje WOSP.Cytat:
Zamieszczone przez wojtekd
;D ;D ;D
Chory kraj ehh
"Tede będzie musiał przeprowadzić licytację „na własne ryzyko i rachunek" i po przekazaniu pieniędzy uzyskanych ze sprzedaży zapłacić podatek dochodowy od tej kwoty, która jest oczywiście niewiadomą do czasu zakończenia licytacji."Cytat:
Zamieszczone przez Mięsny730 e38
Nie, no to jest jakas bzdura. Przeciez Tede ma to auto dluzej niz pol roku, wiec jak je sprzeda (czy to na aukcji czy w jakikolwiek inny sposob) nie musi placic dochodowego.
O co tu k**wa chodzi???
Brak słów!!! :razz:
A tu jeszcze oświadczenie Tedego : http://www.infomuzyka.pl/Muzyka/1,92...W_na_WOSP.html
Cos mi sie widzi ze tu chodzi o podatek od darowizny...Cytat:
Zamieszczone przez pan.boczek
ktory dla obcej instytucji bedzie dosc duzy- zalozmy ze ta pobielona beemka poszlaby za 500tys zl- to Ted musialby wyskoczyc z tej kasy dla WOSP + chyba 25% (jesli sie myle to mnie poprawcie) dla US.
Co innego jest jak kupisz sobie serduszko za 5Mln zl ktore warte jest 50gr- tu juz nikogo nie obchodzi, ze to tez w sumie jest darowzna, bo jednak dokonales zakupu towaru- serdusza a ze taka kwota ci pasowala i zaplaciles, twoja sprawa.
Może ktoś chce kupić?
http://allegro.pl/show_item.php?item=546207614
trzeba czytac ze zrozumieniem :DCytat:
Uwaga: Aukcja dotyczy samochodu bez sprzętu audio. Na aukcji oferujemy na dedykowanych do BMW aluminiowych felgach średnicy 18cali. Reszta modyfikacji bez zmian. Zachęcamy do licytacji!
Ciekawy jestem czy auto zostanie zaplacone i odebrane bo sumka juz sie robi spora jak na 95r z podrabianymi lampami przod :D
Penwie połowa z licytujących to "trzecie" konta dzieci NEO ;D ;D ;D
Dla mnie to auto to pełna wieś i warte tyle ile wazy :) - o wycene w skupie złomu prosze pytać...
... za taką kase kupił bym 2x E38 na pogode i na niepogode i to w młodszym roczniku ! :cool:
K... 100tysięcy? Chyba tu kogoś poje..ało zdrowo ;D za 25tyś bym się wahał. Ładną alpinkę można wyrwać...
EDIT: Jeszcze audio i felgi wymontował ;D Żenada
Cytat:
Zamieszczone przez tristeza
Wymontowal bo nie byly jego, tylko na pokaz do TVN Turbo ;D
Cos mi sie wydaje ze on te 100tys zobaczy jak swinia gwiazdy :D
Sciema jakas i nic wiecej, dzieciaki sie w licytowaniu przescigaja. Gorzej bedzie jak sprawa do sadu trafi z powodu waznej umowy kupna/sprzedazy. Rodzice beda ta 7er do konca zycia splacac.Cytat:
Zamieszczone przez BOSS
Olusia_Cycusia (8)
wygra te aukcjie ;D ;D ;D ;D
Bez żaluzji, ale bez całego sprzętu to tylko zwykłe 7er - przemalowane i z zdewastowaną instalacją elektryczną ;)
Haha, 150tyś. Za 50 kupuję piękne 750iL z końca produkcja na max opcji i jeszcze za ładnym E66 się można rozglądnąć. Powaliło kogoś. Ja bym 10tyś za tego pachruścia nie dał...
Panowie to miała być licytacja na WOŚP także tutaj nie ma co mówic o wysokości wylicytowanej kwoty bo ma to znaczenie symboliczne :) Aczkowiek jak tak czytałem tą aukcję to chyba nie było w końcu o orkiestrze ani słowa. Chyba że przeoczyłem :/
Ja też nic takiego nie zauważyłem, więc chyba zamierza najzwyczajniej w świecie pozbyć się tego obciachowego wozidła.
Może i tak ale jak tak dalej pójdzie i się wszystko uda to pozbędzie się za rozsądne pieniądze :D
... jak dla mnie to KOSMICZNE pieniądze i zdziwie się jak licytujący z 3 komentarzami wypłaci ponad 150 tysiecy złotych. :hah: Biedne te dzieci NEO :shock: a rodzice EECCHHHHHH
Szkoda, ze nie nazywam sie Tede,
bo pewnie szybciej bym sprzedal swoja fure.
I w dodatku za jaka kase!!!
do końca aukcji 12 dni jeszcze!!!! za 1 bańke pójdzie jak tak dalej będą licytować
Ja bym na jego miejscu zakończył teraz aukcje odwołując 3 ostatnie oferty - wygrywa wtedy kamaz99 za 100tyś. Koleś ma konto od 2005roku i 200 komentarzy także by się nie wykręcił, a tede by dostał konkretną kasę. Wiadomo, że teraz to juz tylko dzieci podbijają - chyba nikt normalny nie da za to 150tys :what: