Panowie mam problem
radyjko mi grało płyty też a teraz zonk
płyty jak grały tak grają a radyjko przestało
fale widać na monitorze a w głośnikach cisza
przełącze na płyty to gra normalnie
co o tym sądzicie ?
Wersja do druku
Panowie mam problem
radyjko mi grało płyty też a teraz zonk
płyty jak grały tak grają a radyjko przestało
fale widać na monitorze a w głośnikach cisza
przełącze na płyty to gra normalnie
co o tym sądzicie ?
http://7er.pl/showthread.php/10126-B...-końcówki-mocy
Jeśli masz DSP, to dźwięk ze zmieniarki idzie cyfrowo prosto do wzmacniacza. Dźwięk z navi, tunera czy kasety idzie przez BM24
Na moje oko to tuner fm ( słupek tył), sam niedawno wymieniałem.
Dokładnie tak jak napisał Jakub, stawiam na tuner fm, bardzo często pada i dokładnie takie są tego objawy, znajduje się w tylnym lewym słupku.
Na samym początku znajduje jeszcze stacje ale dźwięku już nie ma , potem juz nawet nic nie wyłapie... Można powiedzieć że tuner 'siada' stopniowo.
wszystko super ale teraz w te pierwsze mrozy radio znowu zaczeło grać przez trzy dni :)
a dziś wsiadam i juz nie gra tylko płyty grają :)
zimne luty w radiu BM24. Sprawa do opanowania, jak się potrafi lutować.
Cześć
Mi od czasu do czasu jak radio sobie gra - słyszę pyknięcie - radio przestaje grać i po 2 sekundach dalej gra.
- czy to też będzie tuner ten w bagażniku po lewej ??
Ja mam to samo, podmieniałem dzisiaj radia i nic to nie dało. Trzeba sprawdzić wszystkie urządzenia połączone w pętli, któreś robi zwarcie i dlatego tak się dzieje. Jakiś kolega na forum tutaj napisał że Nawigacja robi takie problemy. Będę sprawdzał to w Sobotę. Ps, jak coś to mam do sprzedania radio ASK do E65
Byłem ostatnio na serwisie i diagnoza jaką mi przekazali była taka
- wie Pan :
- w radiu jest wentylator
- ten wentylator nie chłodzi już radia jak trzeba
- radio się bardzo nagrzewa i wtedy właśnie przestaje grać na 2 sekundy
- wentylator nie występuje osobno
Proponujemy wymianę na nowe - cena - KOSMOS -
Dodam jeszcze że sprawdzali ( NIBY ) wszystko łącznie z tym czytnikiem z tyłu z lewej strony - NAVI - DVD
w radiu nie ma żadnego wentylatora, wentylator jest w wzmacniaczu logic7. Podmieniałem radia i dalej jest to samo. Jak napisałem wcześniej z któregoś urządzenia połączonego w pętli nie powraca sygnał. Więc u Ciebie podmiana radia też nie pomoże...
ile dokładnie urządzeń trzeba sprawdzić i w jaki sposób to zrobić ?
Jest opcja ogarnąć to samemu ?
najczęściej sypały się czytniki nawigacji i moduł telefonu. Jedno jak i drugie masz w bagażniku po lewej stronie. Najprościej jest , wypiąć wtyczkę światłowodu, rozebrać ją, i połączyć ze sobą np. koszulka termokurczliwą.
Znalazłem coś takiego -
https://www.youtube.com/watch?v=o9bwr9otNNw
właśnie u siebie zaślepiłem pętlę przy czytniku nawigacji i radio gra już bez przerw... także polecam takie rozwiązanie zanim zakupi się sprawny czytnik. Pozdrawiam
zmieniłem czytnik nawigacji na inny i dupa dalej tam samo
radio fale łapie ale nie gra
a płyty grają jaktalala
o co chodzi koledzy ?
u Ciebie nie jest winny czytnik nawigacji a tuner radia ....
tak myślałem :(
dziś znowu radio grało a jak jest ciepło to ni cholerki nie gra radio tylko płyt musze słuchać :(
a mam takie pytanie jak wsadze zwykłe nieoryginalne radio na cd i mp3 pionera czy jakies inne to będzie grało bezproblemowo ?
Widziałem raz w życiu e65 ze zwykłym radiem i nie mam pojęcia jak to był podłączone... W Twoim wypadku to najlepiej wymienić tuner ze słupka i po problemie.
mam ten sam problem prosze napisz mi jak go rozwiazales