-
e32 730 V8
Co prawda mozna to dac do dzialu na kazdy temat ,ale tu tez sie niby nadaje.Ktos znal ten samochod na tyle zeby sie wypowiedziec lub wlasciciela? bo podobno byl z forum, przymierzalem sie znowu do 7,ale za dlugo jak zwykle sie zastanawialem, teraz nie wiem czy mam ubolewac czy dobrze ze kupilem inny pojazd
http://olx.pl/oferta/bmw-e32-730ia-3...tml#bdd9dfa3af
-
-
hehe nie moge powiedz bo ludzie sie smieja ale przyspiesza tak samo jak 750 a tylko v6
-
A dlaczego mają się śmiać...moje V70 jest tylko 2.3 i R5 a 750 nie ma szans...ani na przyspieszeniu ani w trasie...Zatem podawaj śmiało :) ...nawet jesli jest to Daewo Tico z motorem od Hondy Legend :))))
-
poczatkowo kupilem fso i zamierzalem przylozyc sie do wrzucenia v8 m60 ktore posiadam,ale niech sobie inni kombinuja, wiec zakupilem na,,szybko,, poszalec calibere 2.5v6 i musze przyznac ze mimo ze auto nazwane bylo wiesniackim to z tym motorem daje rade
-
jakiś czas temu widziałem ogłoszenie, na sprzedaż było bordowy polonez i silnik od bmw v8, czy to Twoje ogłoszenie ;)
-
hehe tak, dalej widnieje, polonez jest niezniszczalny
-
sory ale Calibra wygrywa z 750??? cxhyba takim co ma 250KM..... podobnie z volvo z miejsca lepsze w przedziale 100-200 stawiam także na 750
-
jezeli chodzi o mnie napisalem ze tak samo sie zbiera,przerabialem juz 3szt 750 mimo ze jestem tu na forum od lat ,mialem i v8 m60 2szt ,i duzej roznicy nie odczuwam, bmw sie zbieralo w ok 6.5 do 7 a to tez sie zbiera w 7 sek, kiedy obejrzalem filmik jak koles na starcie poniza 5.4 e38 vs audi 2.2 turbo gdzie ma 220 KM zrobilo mi sie glupio,taka jest smutna prawda.Tak czy inaczej dalej jestem zwolennikiem bmw
-
Bo mimo to, ze V12 to jest bardzo słabe.Szkoda, ze taka pojemnosc a tylko 300 koni.
-
Może i słabe ale calibre 2,5 przerobi. Duzy czas do setki to nie wszystko po setce calibra zostanie wciągnieta przez 750 a że odczucia mówią co innego to wiadomo nie te segmenty. A porównanie do audi z quattro z manual z miejsca to bezsens. Mowa o cali nie o audi. A że v12 szału nie robi to wiem wada 2 zaworów na garnku
-
Zdzira850I...V70 T5 od 0-200 daje radę w 20 sek...750 27 sek...tak że nie ma szans...A od 100 do 200 T5 zbiera się błyskawicznie...jak będziesz miał szansę sprawdzić to na jakimś zdrowym egzemplarzu to polecam...Pozdrawiam.
-
Dla kogoś kto nie jeździł 750 a wcześniej miał pojazdy o hp max 60km to kalibra daje rade mialem ople i te konie są tylko w danych technicznych.
A co do volvo posiadam obecnie, niezniszczalny wóz a te konie które deklarowane sa rzeczywiście łyka nawet te mocniejsze teoretycznie auta.
z 2.3 turbo r5 750 może wąchać spaliny, z tymi koniami jest rożnie niektóre są a niektóre są tylko na papierze a fizycznie pod machą całkiem inne konie. T5 ma super dźwięk i równie super osiągi. Opel no cóż miałęm i wiem że to kupa rdzy branie oleju i kupa błędów w kompie pokładowym który i tak jest nieczytelny przez wypalone pixe.
-
przecież 750i to królowa autobahnów a nie sprintów 0-100km/h
tam gdzie kalibra czy inny plastik osiąga swój v-max, tam siódema dopiero się dobrze rozpędza, w niektórych przypadkach pewnie jeszcze na trzecim przełożeniu skrzyni :attention:
-
ale Panowie Panowie to ze kupilem sobie taki wynalazek po swapie nie znaczy ze niemilo wspominam 750, bo jakby byla ladniotka w wersji highliner to bym sie nie zastanawiam, takze ten temat to tylko wymiana zdan i porownan, nie siegajcie po noze:)
-
tu masz dane V70 w wersji T5 250KM
http://www.zeperfs.com/fiche1975-volvo-v70-t5.htm
27s 0-200 kontra 28s w 750 szałowej różnicy nie widze
sorka ale 20s to chyba po liczniku z górki na nie takich kołach jak należy
I nie uraź się po prostu 250KM w takim aucie to sporawo za mało na 20s dla porównania M5 e39 które miażdży V70 T5 ma 18s 0-200 jakbyś miał 20 jechałbys tylko minimalnie słabiej
ja mam 24s 0-200 także musielibyśmy porównać wtedy by sie wyjaśniło ile masz a ja mierzyłem na RL dokładniejszego wyznacznika zbytnio nie ma.
Także peace ale ani jedno ani drugie nie miażdży zdrowego 750 i tyle a że zdrowych 750 na palcach jednej reki.......
-
Co np moze znacząco obnizac osiagi silnika V12? Mowie o sprawnym, ktory chodzi równo i dziala te 12 cylindrow.
-
-
to co w każdym świece kable przepływki awaria komputera awarie eml itp itd
-
No to wszystko jest ok-wychodzi na to, ze jest po prostu takie slabe i juz.
-
czy ja wiem czy słabe nie wiem do czego sie odnosisz aktualnie choć wg mnie "królewskie" v12 było w e32 i potem e65 a dlaczego bo w e32 było to pierwsze v12 a w e65 distało odpowiednią moc w końcu natomiast w e38 to taki wg mnie nieudany etap przejściowy
-
Lepsze wrazenie zrobilo na mnie Audi S8 D2.Ogolnie jak to auto przyspiesza od 0-140 to jakos szału wg mnie nie robi.Myslalem, ze bedzie lepiej, a sie troche zawiodłem.
-
-
Bez urazy filmikami z Youtube przestałem się sugerować dawno temu. To nie jest odnośnik ja ci mogę nagrać jak moje 740 robi tak samo. Po drugie praw fizyki nie oszukasz auto o masie 1650kg i mocy 250km to za mało na 20s do 200 dla porównania BMW e39 540i 6gang o mocy 286km potrzebuje 22s do 200 a ma 36km więcej przy tej samej masie. Także sorry nie uwierzę że volvo mając mniej koni przy tej samej masie jest szybsze. Do tego wychodzi na to że volvo zaniża dane o 7sekund??? Bez jajc chyba że ma być nowy mit jeden na temat BMW 328 jest na sporcie a tu co volvo t5 szybkie jak m5??? Z chęcią bym stanął z takim t5 no chyba że mowa o volvo po tuningu.
-
W podpisie filmiku napisane jest, ze samochód jest po modyfikacjach, więc pewnie przynajmniej jakiś chip.
-
No właśnie i to jest możliwe silnik turbo ma duże możliwości rozwoju także ma pewnie z 300km ten z filmu do tego on jedzie na nieznanych kołach jedzie do 200 licznikowych a nie realnych ( około 207-208) uwzględniając to wyszłoby z 22 s na Rl. Ja na filmie też mam 22s a na Rl 23,5-24.
Także t5 w serii jedzie jak 750 i na pewno lepiej od calibry 170KM podobnie jak i 750 jedzie od niej lepiej
-
No niech będzie Zdzira...tak czy inaczej T5 daje frajdę...jedyne co mnie totalnie boli w tym aucie to przedni napęd...nie jestem fanem.Pozdrawiam.
-
a to, że daje frajdę to ja rozumiem to zrozumiałe nie neguję tego tylko w serii nie robi 200 w 20s :)
a po drugie po kij my w ogóle piękne e32 z silnikiem v12 porównujemy do calibry czyli astry z innym nadwoziem?????? to i tak barachło bez urazy i tyle