Witam czy mamy speca od Logic7 ???? jesli tak prosze o info kto to lub zaoferowanie swojej usługi problem polega na tym ze nalezy zdiagnozowac czy to koncowka we wzmcniaczu czy cos innego i to ogarnac:)
Wersja do druku
Witam czy mamy speca od Logic7 ???? jesli tak prosze o info kto to lub zaoferowanie swojej usługi problem polega na tym ze nalezy zdiagnozowac czy to koncowka we wzmcniaczu czy cos innego i to ogarnac:)
Mój spec:790627514
Ok super ale cos o nim skad itp
U mnie dziś się pojawił jakiś problem. jest strzał z głośników (coś jakby trzask, iskra) i się na sekundę-dwie wycisza i potem leci muzyka dalej ale o wiele ciszej, podgłaszam, słychać wszystko normalnie i za kilkanaście - kilkadziesiąt sekund to samo....
ten cały logic to fajny jak gra i sie nie pitoli... Ja nie mam basów i co chwile mi zanika dzwięk, oddawałem wzmaka do naprawy a oni że wzmak jest dobry :D masakra, lepiej muza z komóry leci jak z głośników...
Szukam kogoś ze Śląska kto mógłby podmienić na dosłownie minutkę się wzmakami czy radiem w e65...
Wzmacniacz od L7 to jest ten pod nawigacją po lewej stronie w bagażniku? Jeśli tak to nie był ciepły
wzmak jest koło nawigacji ale po prawej stronie , schowany praktycznie za obiciem bagażnika
Jak jutro nadal będą te trzaski to zobaczę czy się nie nagrzewa. Mam rozumieć ze trzeba te obicia zdejmować bo łapy pewnie nie wsadzę?
wsadzisz, ale to czy się grzeje czy nie to bez różnicy :) on ma tam taki wentylatorek więc ciepło mu nie straszne... Padają w nim końcówki mocy...
Ale kurde było wszystko cacy do tej pory i nagle by umarło. I jest tylko pstryk, przycisza, ale gra wszystko
No to albo wzmacniacz albo procesor dzwieku wiec trzeba naprawic a i warto bo nie ma lepszego dzwieku u mnie gra czasami tylko cos sie dzieje wiadomo z czasem mocniej bedzie ale wole naprawic i sie cieszyc naprawde czystym dzwiekiem seria tak nie gra i nikt mi nie powie ze duzej roznicy nie ma bo jest
To ze znika na chwilkę dzwięk nie musi być winą wzmacniacza a radia w konsoli. One niestety psuły się częściej niż L7.
Jeżeli nie macie basów ale wszystko gra ( wszystkie głośniki ) to padły końcówki mocy! Wysyłacie mi swój wzmacniacz lub koledze do którego podałem tel i po naprawie otrzymujecie naprawiony wzmacniacz
Resztę spraw pod podanym telefonem;)
Twój kolega co poleciles aktualnie nie ma końcówek do montażu brak części :-/
Czyli jaka rada na mój problem? Mam trzask i ściszenie a niekiedy po trzasku jest jeszcze sekunda - dwie - trzy ciszy
prawdopodobnie to co u mnie, czyli radio ASK do naprawy...
Duże to są koszta? I jak się w ogóle do tego zabrać?
Naprawa 300pln.drugie ask ok 500. Gdyby cos mam ask do sprzedania. Końcówki można kupić na allegro!
Też mi się wydaje ze z końcówkami nie powinno być problemu. I tak wsadza się nieoryginał który jest wtopiony na stałe .
Co do tego wentylatorka można BY sprawdzić czy działa hmm. Przegrzanie może powodować trzaski hmm chyba :)
rozszerzę swoje pytanie, bo pojawiły się kolejne objawy. raz zdarzyło mi się po strzale że działały przez kilka sekund tylko 2 głośniki z przodu w drzwiach - kilka sekund, kolejny trzask i wróciło do normy, druga kwestia dziś trzasnęło i z tyłu w półce było tylko harczenie i po kilku sekundach znów trzask i znów normalnie. Zauważyłem też że po każdym strzale resetują mi się wszystkie ustawienia - treble, bas, fader, logic7 itd. wszystko w tych zakładach, co ciekawe najczęściej po resecie logic7 jest na poziomie 7, auto podgłaszanie na 6(max) a treble i bas na 7, niekiedy jednak zdarzy się że po resecie ustawienia wskakują na połowę czyli na 5 wszystko.
Jakieś pomysły co mogło nawalić w moim logic'u?
podpinałeś kompa?
Nie podpinałem, a jaki program coś w ogóle wykryje, bo nie wiem czy w moim mieście znajdę takiego czarodzieja co umiałby to ogarnąć - Płock
Wszystko sprawdzisz INPA (interfejs na allegro za około 90zł) Posprawdzasz każdy moduł który krąży w pętli i będziesz wiedział gdzie jest problem i jaki.
A podpowiesz mi który ten moduł kupić żeby to działało? Jakiś sprawdzony producent? Bo na allegro widzę ze jest tego w cholerę a ceny startują nawet od 40 zł żebym nie kupił bezużytecznego śmiecia po prostu... i skąd wezmę program do tego sprzętu?
Edit.
Kupiłem kabel inpa. Macie jakiś sprawdzony soft do tego?
http://dodane.pl/folder/151334/Bmw_Inpa tutaj masz 2 programy oraz inpe ktora takze nalezy poprac ze strony zapisanej w notatce
Dzięki wielkie. Zaraz posiagam sobie wszystko
Logic mi padl juz dawno temu. Postanowilem wymontowac wzmacniacz . Biore go do reki a tam w nim coś lata!!!!!! Jakies male gowienko sie odczepilo
Panowie, podpinam się pod temat trzasków i resetowania ustawień- mam to samo- co może być przyczyną? Moje domysły, że może na pętli światłowodu może być uszkodzony inny moduł, np DVD od navi albo zmieniarka i to powoduje zakłocenia itp. Ja mam ASK i L7 z bagaja po naprawie (wymiana końcówek) i gra świetnie, ale co perę minut jest trzask i reset ustawień- equalizer i bass treble na połowę. Ktoś z Was rozwiązał ten problem?
Odczytaj błędy, może coś się tam znajdzie, a jak nie, to jest sposób na piechotę: wypinasz po kolei moduły z pętli, a wtyczkę zapętlasz (musisz mieć złączkę, albo zarobioną pętlę jak >>TU<<) i patrzysz czy efekt znika. Nawigacja Ci działa poprawnie?
To może być wina nawigacji. Mi pod koniec jak miałem E65 też się coś podobnego zaczęło dziać. Losowo nawigacja potrafiła się zrestartować, a w głośnikach było takie "pyknięcie" + radio na chwilę milkło.
Ok, u mnie problem rozwiązany- w czytniku navi w bagażniku zacięta była płyta, której nie czytało a co chwilę wzbudzało czytnik. Jakoś ją wydobyłem podważając drugą płytą i od tej pory nie mam strzałów w głośnikach i nie resetuje mi ustawień- a Logic gra tak jak powinien :D