Czy ktos wie co oznacza ten komunikat?
TRANS. FAILSAFE PROG
Wersja do druku
Czy ktos wie co oznacza ten komunikat?
TRANS. FAILSAFE PROG
Że skrzynia chodzi w trybie awaryjnym pewnie :)
Chodzi na jednym biegu do przodu (tak jak by trzecim) a przy przełączaniu na wstecznym troche szarpnie autem, kiedyś wyswietlił sie taki sam komunikat i przełączył sie w stan awaryjny ale po zgaszeniu silnika i odpaleniu na nowo wszystko wróciło do normy, teraz po zgaszeniu silnika trzeba odczekać ok 5 min by go odpalić bo inaczej nie przekręci. Czy ktoś wie co może być powodem przełączenia w tryb awaryjny?
Obawiam sie ze zbliza sie remont/wymiana skrzyni...
u mnie kiedyś taki komunikat wyskoczył - na szczescie tylko raz pół roku temu :D
No właśnie, z takimi komunikatami różnie bywa. Czasem zawiesi się jakiś czujnik (wystarczy mróz czy coś w tym stylu) i więcej komunikat się nie pojawia, a czasem oznacza to poważne problemy = remont lub wymiana jakiegoś podzespołu. Ciężko jednoznacznie stwierdzić. Tak czy siak, podpięcie pod kompa powinno jednoznacznie wskazać gdzie pojawił się błąd i w którym miejscu szukać przyczyny pojawienia się komunikatu. Można go skasować, pojeździć trochę i sprawdzić czy dalej wywala ten sam błąd. Jeśli tak, to wiadomo w którym kierunku iść z naprawą. Jeśli błąd się nie pojawia, to raczej był to jednorazowy zawias, a takie dość często zdarzają się w E38. Wystarczy że auto postoi dłużej na mrozie, nachylonm terenie itp i jakiś czujnik na moment zwariuje.
u mnie tez cos podobnego wyskakuje wlasnie. podczas zimnych dni temp +2 stopnie lub mniej i po przekreceniu kluczyka wszystko wraca do normy, co dziwne ze w cieplejsze dni nic sie nie dzieje zastanawialem sie tez na akumulatorem czy moze to od tego byc. ze jak zimno to prad mu maleja a jak cieplo to jeszcze wszystko gra hmm...
jest to bardzo możliwe bo u mnie jak aku jest słaby to przeróżne komunikaty wyskakują.
Panowie a co to jest jak wyskakuje komunikat PROG tylko ten jeden napis,szukałem ale nie znalazłem
Dzięki za pomoc, spróbuje zaparkować w ciepłym garażu na jakis czas, wszystko sie rozgrzeje i wtedy zobaczymy bo rzeczywiscie ostatnio bywały mrozy.
U mnie bylo to przyczyna awari czunika abs w lewym prawym kole przy ostrym starcie bieg poprostu wyskakiwal i wlanczala mi sie 5 bieg.. Wtedy niemialem abs i calej trakcji.:) Sprawdz to moze.
Rozgrzałem silnik i wjechałem do nagrzanego garażu, po godzinie auto odpaliło bez błędu, skrzynia normalnie chodzi(niewiadomo jak długo pewnie do czasu jak znowu coś zamarznie) ale co do kolegi "przemo9999" to może być cos wspólnego z abs bo od jakiegoś czasu nie działała trakcja i abs, swiecą na żółto kontrolki, muszę to sprawdzić.
Dodam jeszcze że skrzynia zaczęła chodzić w trybie awaryjnym zaraz po umyciu auta
Dokładnie umnie bylo to samo teraz sprawdz czy ci sie nierozlaczy jak wystartujesz od zera do dechy. Mi sie wtedy wlasnie rozlaczal i tryb awaryjny sie wlanczal.
Jak beda takie objawy to wymien czujnik abs tylko przed wymiana podlacz pod kompa bo moze to byc inny czujnik abs moj padl przedni z prawej manki.
a prękościomierz działał u Ciebie przemo9999? bo u mnie nie działa :( moja beta nie chodziła długo, zaraz po tym jak sie pochwaliłem na forum że wszystko działa wsiadłem za kóło i przy ostrzejszym ruszaniu coś szarpnęło skrzynią i znowu tryb awaryjny, tym razem nie pomógł ciepły garaż, muszę poczekać do poniedziałku lub jak dobrze pójdzie to może jeszcze dzis podłącze sie pod kompa i zobaczymy co pokaże.
Tak predkosciomierz dzialal ale z tego co wiem to przez ten czujnik ponoc predkosciomierz tez wariuje. Mi predkosciomierz zaczol warjowac jak mialem slaby akumulator. Teraz jest 110Ah i jest wszystko wpozadku.
U mnie dokladnie bylo to samo przy ostrym ruszaniu skrzynia sie rozlanczala i awaryjni bieg. Trzeba bylo wylonczyc silnik i odpalic jeszcze raz i bylo dobrze tylko niewolno bylo ostro ruszac. Ale na trasie niebylo zadnego problemu mozna bylo redukowac i ciagnac do czerwonego az sam biegu niezmienila. Tylko przy ostrym ruszaniu z miejsca sie rozlanczal bieg.
U siebie wymienilem aku na nowy i nic sie nie zmienilo. ABS i ASC palą sie na zolto (auto po nowym roku idzie na zrobienie ABS i ASC byc moze czujnik jak u jednego z kolegow dowiem sie niebawem), i po zatrzymaniu samochodu np na czerwonym po chwili wyskakuje TRANS. FAILSAFE PROG. Natomiast jazda bezproblemowa wszystkko chodzi do tylu i do przodu najbardziej denerwujące jest zatrzymywanie, krotki postój bo wtedy wyskakuja takie rzeczy:(
Jak sadzicie na ile to jest prawdopodobne ze jak zrobie czujnik abs to wszystko wruci do normy czy moze to skrzynia sie konczy?
Tak sie zastanawiam co ma wspolego abs asc ze komunikatami od skrzyni?
ASB wskakuje na tryb awaryjny, jak cos jest z autem nie tak ( silnik, ukl. napedowy, hamulce ), a nie tylko jak skrzynia siada.
To jest info, ze trzeba do ASO i zostaje 1 bieg, zeby dojechac ;)
umnie byl to czujnik ABS i przy mocniejszym hamowaniu tez mi rozlanczalo bieg. Czujnik kosztowal 290zl ale bylo warto.Cytat:
Zamieszczone przez Seba665
czyli u przemo9999 przy mocnym starcie i hamowaniu pojawial sie komunikat TRANS. FAILSAFE PROG czy dobrze zrozumialem? a czy np na postoju tak jak u mnie tez to wyskakiwalo czy nie(bo u mnie tylko w tej jednej sytuacji sie pojawia , przy stacie i hamowaniu nie wystepuje)?
Najprawdopodobniej jest to ktorys z czujników tak jak piszesz ( który nawalił u mnie wkrótce sie okaże i mam nadzieje ze nie bedize juz komunikatu TRANS. FAILSAFE PROG)
Podpiąłem pod kompa i wyszło 5 błędów, wszystkie odnosnie elektrozaworów, po skasowaniu pojawiał sie tylko jeden- 05 elektrozawór zwarcie do plusa- mechanicy odkręcili dolny dekiel od skrzyni i sprawdzili przejscia na kablach, wszystko było w porząku, pózniej po kolei sprawdzali każy elektrozawór czy sie nie przycina i tu także wszystko było w porządku, zapadła decyzja o wyciągnięciu skrzyni jednak wczesniej jeszcze zajrzelismy do komputera od skrzyni i przemylismy go jakims srodkiem do czyszczenia styków i bingo :D okazało sie ze to wina kompa od skrzyni, był zawilgocony a nawet krople wody w niektórych miejscach. Teraz wszystko gra.
NA postoju bylo wszystko ok. umnie.Cytat:
Zamieszczone przez Seba665
wymieniłem czujnik ABS i wszystko wróciło do normy:) skrzynia nie wyswietla juz komunikatow wszystko dziala jak trzeba
Witam.
A więc mam ten sam problem. Wyskakujący błąd skrzyni (5HP24), lecz jest u mnie pewna zależność. Kiedy jeżdżę spokojnie i nie wkręcam go za bardzo (powolne przyspieszanie do dużych prędkości bez kick downu) jest wszystko ok, lecz gdy chcę sobie poszaleć i zaczynam go wkręcać pojawia się ten komunikat. Gdy zgaszę i włączę auto znów jest wszystko ok i jadąc spokojnie nic się nie dzieje. Zastanawiałem się z kolegą czy może być to wina za małej ilości oleju w skrzyni( kiedy jedzie się spokojnie olej przetłaczany jest bez żadnych problemów lecz gdy go zaczynam wkręcać właśnie wtedy zaczyna się wszystko szybciej tam obracać i oleju zaczyna brakować). Co sądzicie o tym?
proponuje ci sprawdzic na poczatek czujniki abs, u dużej czesci osob( u mnie takze) poruszajacych sie e38 uszkodzony czujnik abs powodowal taki problem, jak rowniez inne o których mozna przeczytac w tym temacie jak i kilku innych na tym forum.
Takze na poczatku panikowalem ze to skrzynia umiera, ale na szczescie juz wszystko gra.
U mnie wymiana czujnika z robocizna kosztowala okolo 500 zl.
A czy powinien wyświetlać się jakiś błąd ABSu na zegarach? Bo ja żadnego takowego nie mam.
Sadze ze tak, u mnie swiecił sie na zolto abs i asc na tarczy zegarow. Jesli nie byl by to czujnik abs to takze co niektorzy wspominali o slabym aku, ktory powodowal mase bledow (min ten ze skrzynia) w elektronice i wymiana na nowy im pomogla:)
Czytalem ze jak na aku napieci spoczynkowe wynosi ponizej 12,2 V bez obciazenia (tzn odpiete klemy) to nie nadaje sie do uzytku. Ponizej zamieszczam tabelke pogladowa mnie sie ona bardzo przydala w okrersleniu stanu wlasnego aku.
w najgorszym przypadku moze to oznaczac ze skrzynia sie konczy ale posprawdzaj to i owo zanim zaczniesz ja naprawiac bo to kupe kasy kosztuje.
Moze ktos jeszcze jakis pomysl podsunie co tam u ciebie moze byc?
a jescze do tej twojej teorii i twego kumpla sie odniose nie koniecznie jest ona prawdziwa u mnie wyskakiwal ten blad jak auto bylo na biegu jalowym lub zatrzymywalem sie na czerwonym czyli zero obciazenia i pink i komunikacick:(a jak dawalem czadu wszystko gralo i buczalo wiec u kazdego wyglada to trche inaczej. Ale sprawdzic poziom oleju tez nie zaszkodzi, moze zechcesz nawet go wymienic jesli nie byl wymieniany od nowosci.
Co do akumulatora to jest wszystko ok bo nowy. Wybieram się niedługo do moich mechaników, przez telefon mówili że może to być mała ilość oleju w skrzyni tak jak pisałem na początku, mam nadzieje że tylko to. Może ktoś jeszcze miał taki przypadek i wie co może być nie tak?
Hej!
To ja tez sie dorzuce do tematu... U mnie tez to wyskakuje, jednak wydaje mi sie ze to nie jest wina skrzyni. Komunikat wyskakuje w momencie wcisniecia hamulca, tuz po uruchomieniu silnika lub dluzszym postoju. Wciskam hamulec i bing TRANS FAILSAFE PROG. Wciskam jeszcze raz i znowu BING to samo. Jak jade to to nie wyskakuje.... Tylko po przelaczeniu Z DRIVE na PARK i ponownym przelaczeniu na DRIVE lub R.
Myslicie ze to ABS? Nie pali sie u mnie lampka ABS'u. Bylem u ludzi od skrzyn automatycznych i powiedzieli ze to pewnie czujnik hamulca. Dodam ze skrzynia dziala bez zarzutu.
Gdzie mam z tym isc, do ASO? Jaki bedzie koszt, ok 500PLN?
Myslicie ze to naprawiac czy olac i jezdzic dalej... W sumie to z autkiem sie nic nie dzieje...
ABS wydaje sie tez dzialac, chociaz moze np. nie dziala czujnik na jednym z kol...
Pozdrawiam.
Mam to samo i bylem juz u mechanika powiedzial mi ze moze to byc spowodowane brakiem oleju albo i na to by stawial ze paleta sterujaca konczy sie.
Ale zeby palete wyciagnac to i tak trzeba spuścić olej.
Taka przyjemność bedzie mnie kosztowala 1100zl. Razem z paleta.
tez mialem ten problem w e-38.dalem skrzynie do narawy i po naprawie dalej to samo wiec za 100 zl kupilem uzywany komp.ster.s.biegow i bingo wszystko zatrybilo.dzis mysle ze od tego trzeba bylo zaczac.2500 zostalo by w kielni.pozr.
komp.ster.s.biegow a gdzie to sie znajduje.
A co ten tryb awaryjny w praktyce oznacza? Czym od strony technicznej rozni sie praca skrzyni w trybie awaryjnym od trybu normalnego?
U mnie tez pewnie wytepuje problem komputera sterowania skrzyni biegow.
Czy jak bede jakis czas jezdzil na trybie awaryjnym to sie cos stanie?
Ktos na forum pisal ze jezdzil z FAIL przez 4 lata i nic sie nie wydarzylo...
Nie wiem czy mam sie tym przejmowac skoro skrzynia działa idealnie, i byc moze wydac 1500PLN na wizyty u roznych specjalistow ktorzy powiedza, a moze to to... skoro remont skrzyni w Zgorzelcu podobno 2000PLN a moj mechanik mi ja za 300PLN wymontuje+przesylka;)
Co o tym sadzicie?
Wszystko zalezy od tego co sie uszkodzilo- moze byc ze pojezdzisz dlugo w trybie awaryjnym a moze byc ze w ciagu miesiaca tak zmielisz skrzynie ze bedzie sie nadawala tylko na zlom...
Takze najpierw radzilbym udac sie na jakas diagnoze ;)
Mialam dokladnie taki sam problem ze skrzynia. Diagnostyke skrzyni zrobili mi w BMW pod Monachium (na szczescie sama diagnostyka nie jest droga ). W moim przypadku tryb awaryjny okreslony byl tylko na 1000km. Skrzynia poczatkowo "gwizdala" na pierwszych biegach potem dopiero pokazal sie komunikat o trybie awaryjnym, w tym trybie skrzynia miala tylko 4 i 5 bieg. W BMW po podlaczeniu do komputera powiedzieli mi , ze zaczelo sie odliczanie (spytalam sie czy jak odliczy do zera to mnie wystrzeli w kosmos :)) Mam 1000km do przejechania. Wymiana na nowa skrzynie to koszt 4500€ (szok). Polecili mi sama naprawe w promocji za 2000€- ha ha ha. ( Caly okres problemu ze skrzynia byl przez 2 tygonie- nie chce mi sie wierzyc , ze ktos jezdzil 4 lata )Auto odjechalo do Polski na lawecie i tam zostalo naprawione (koszt naprawy okolo 2000 zl z oryginalnymi nowymi czesciami) Polecam sklep www.samko.pl (Ludzie kompetentni) Nie polecam natomiast kupna uzywanej skrzyni bez upewnienia sie o zgodnosci wszystkich numerow ze skrzyni. Musi wszystko super pasowac .Numer skrzyni do konkretnego modelu jest zawarty w 7 ostatnich cyfrach numeru WIN. nie polecam rowniez zawierzac mechanikom z warsztatami w stodolach :) W BMW musi wszystko ze soba grac i niestety tanie nie jest. Pozdrawiam
Witamy nową koleżankę ale zgodnie z regulaminem zapraszamy do działu Przedstaw się... ;)
Skoro poruszony jest temat skrzyni mam pytanie ktore mnie nurtuje a odpowiedzi sie obawiam... czasem pod czas jazdy na trybie +/- triptronic po jakims okresie jazdy gdy wszystko jest ok wbija mi 4 bieg i nie moge zredukowac na nizszy. Trwa to az do momentu wylaczenia silnika. Pozniej gdy wsiadam nie mam zadnych problemow i wszystko jest git... pojezdze czasem 3h a czasem pare dni i znow powtarza sie sytuacja, zadnych komunikatow ie mam ani innyc wynikajacych z tego problemow typu brak zaplono czy szarpania jak wyzej opisane, czy moze to miec zwiazek z olejem w skrzyni? nie chce sugerowac odpowiedzi ale jest cos co zauwazylem odkad pierwszy raz mnie to spotkalo... prosze o jakies sugestie i opinie koledzy. Serdecznie pozdrawiam
Pierwsza sugestia: przeczytaj regulamin forum ;)
Tak odnośnie wypowiedzi hipka....
U mnie jest Tryb Awaryjny ale dzialaja wszystkie biegi... przejezdzilem juz w tym trybie 4000km i wszystko gra. Olewam to;)
Co do dziwnego gwizdania na nizszych biegach też to mam... Hmm, nie wiem czy to jest złe czy też ma tak być. Jeżdze też czasem mercedesem klasy A z 2004 roku w automacie i gwiżdże dokładnie tak samo a przez 15000km nic sie nie stało... Moze to po prostu takie gwizdanie automatu...
Z drugiej strony miałem kiedys Pontiaca Firebirda 3.4 1992 i tam skrzynia chodzila cichuteńko... sam nie wiem...
ehh... niestety mam teraz problem porownywalnego kalibru co skrzynia... padnięta uszczelka pod głowicą:(:(
MI gwizdała ale zaraz po wymianie oleju. Poprostu za mało go wlałem. Po dolewce wszystko ucichło jak ręką odjąć. Radzę przynajmniej sprawdzić stan oleju, a najlepiej wymienic.
Drodzy koledzy,
Ja bardzo cenie sobie luksus i w moim aucie musi byc wszystko jak nalezy i na swoim miejscu, dlatego jak uslyszalam gwizdanie ze skrzyni oddalam autko na diagnostyke. Skrzynia po naprawie jezdzi super nic nie gwizdze nic nie stuka i jest znow cichutko- w sumie wymieniono 11 czesci. :D . Ale jedno pytanko mnie nurtuje- czesto czytalam na forum, ze jak cos sie dzieje ze skrzynia to powinno wymienic sie olej. Spytalam tu (pod Monachium) w serwisie. Bardzo mily pan Mechanik powiedzial mi, ze czesta przyczyna usterki w skrzynie jest uszkodzenie koszyczka- ale nie zawsze. Kiedy ktoras z mechanicznych czesci sie uszkodzi to przepala olej i jego wymiana nie rozwiaze problemu gdyz nowy olej nie naprawi czesci :) .
Pozdrawia