Witam. Ktoś oglądał ktoś zna?
http://otomoto.pl/C33732774.html
Wersja do druku
Witam. Ktoś oglądał ktoś zna?
http://otomoto.pl/C33732774.html
kocham takie aukcje : prawie full jak handlarzy bo ma PELNE WYPOSAZENIE a wnim : AUTOMATYCZNA SKRZYNIA BIEGÓW Z ŁOPATKAMI PRZY KIEROWNICY; i 6 BIEGÓW DO PRZODU + MANETKI W KIEROWNICY;, a do tego bo nie bylo wspomniane : SKÓRZANA WIELOFUNKCYJNA KIEROWNICA; i el. KIEROWNICA REGULOWANA W DWÓCH PŁASZCZYZNACH; i WSPOMAGANIE KIEROWNICY; plus KIEROWNICA MULTI-FUNKCYJNA; , szkoda ze nie pisza ze 4 kola ma - chociaz alufelgi wymienil tylko nie wiadomo jakie, no i ma autentyczny przebieg z fotelami wymontowanymi z auta kolo 350/400.000, potwierdzone przez aso wypisane na kolanie w ksiazeczce z allegro.
stan wizualny i techniczny bdb tylko samochodzik czerwony na konsoli srodkowej.... ech
moze handlarz nie zna sie na autkach bo nie wpisal ze fotele skorzane, ledzwia regolowane elektrycznie i KOMFORTY ??? no tak waznej funkcji nie wymienil ?
Po stanie kierownicy i foteli jestem w stanie uwierzyć w ten przebieg :)
to popatrz co admiral wrzucil : http://olx.pl/oferta/bmw-730-d-2004r...tml#3f971f17d5, moim zdaniem ladna jest, fotel nie najgorzej wyglada na nasze polskie 220.000.
Ale co widać po tych zdjęciach? Zdjęcia zrobione telefonem gdzie nic nie widać....
i komforty się predzej wycierają bo są bardziej kubełkowe panowie.Też trzeba o tym pamietać przy wydawaniu opini
Przebieg w aucie tej klasy nie jest realny .Jak ktoś chce w niego wierzyć jego sprawa. To nie jest Punto czy Corsa do jazdy na zakupy :) Realne 300 tys. to sukces! Ale żyjemy w dziwnym kraju i dziwne rzeczy u nas są możliwe. Kiedy do ludzi dotrze,że przebieg to nie wyznacznik stanu auta.
Właśnie rozkodowałem vin Składanie Dane pojazdu
Art.
Wartość
Numer podwozia WBAGL41050DL93432
Kod typu GL41
Typ 735I (EUR)
Typoszereg E E65 ()
Seria 7
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 4
Silnik N62
Pojemność skokowa 3.60
Moc 200
Napęd HECK
Skrzynia biegów AUT
Kolor TITANSILBER METALLIC (354)
Tapicerka LEDER NASCA SCHWARZ (U6SW)
Data prod. 2002-08-23
Składanie Wyposażenie
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S229A DYNAMIC DRIVE Dynamic Drive
S238A LM RAEDER/ DOPPELSPEICHE 93 Obr. BMW, st. le. podw. spr. 93
S316A AUTOMATISCHE HECKKLAPPENBETAETIGUNG Autom. uruchamianie tylnej klapy
S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu
S323A SOFT-CLOSE-AUTOMATIK FUER TUEREN Autom. miękkiego zam. drzwi
S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours
S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.
S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie
S442A GETRAENKEHALTER Uchwyt do napojów
S456A KOMFORTSITZE ELEKTRISCH VERSTELLBAR Fotel komfort z pamięcią
S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera
S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera
S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)
S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S541A AKTIVE GESCHWINDIGKEITSREGELUNG Adaptive Cruise Control
S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional
S612A BMW ASSIST BMW Assist
S620A SPRACHEINGABESYSTEM Wejście głosowe
S630A AUTOTELEFON MIT SCHNURLOSEM HOERER Telefon samoch. z słuchawką bezprzew.
S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD
S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi
S785A WEISSE BLINKLEUCHTEN Lampy kierunkowskazów białe
L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy
S863A SERVICE KONTAKT-FLYER EUROPA Spis dealerów, Europa
S879A DEUTSCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, niemiecki
S915A AUSSENHAUTSCHUTZ ENTFALL Brak konserwacji pokrycia zewn.
Składanie Wyposażenie seryjne
Kod
Nazwa (interfejs)
Nazwa (ETK)
S202A STEPTRONIC Steptronic
S216A SERVOTRONIC Wspomaganie układu kier. Servotronic
S245A LENKSAEULENVERSTELLUNG ELEKTRISCH Kolumna kierownicza regul. elektrycznie
S261A SEITENAIRBAG FUER FONDPASSAGIERE Poduszka bocz. pasaż. na tyln. siedz.
S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów
S650A CD-LAUFWERK Odtwarzacz CD
S851A SPRACHVERSION DEUTSCH Wersja językowa, niemiecki
Byłem oglądałem byłem na stacji diagnostycznej ogólnie auto oki może i przebieg jest orginalny w niemczech 2 właścicieli w porównaniu z innymi co oglądałem. Szpachla na przednim rogu przedniej maski i przedni prawy błotnik podwójny lakier ( miernik profesionalny) ma mi przesłać zdjęcia jak to wyglądało po stłuczce bo niby takie kupił i w PL zrobił na moje oko zderzak przedni i tylny malowany. Auto nie ma ksenonów spryskiwacze to antrapa ale po vinie tez nie ma, tylko jeden kluczyk dla mnie lipa , przednia szyba nie orginalna. Podłączyłem komputer w silniku 0 błędów w skrzyni 3 skasowałem i nie ma ale nie wiem czy po chwili nie wyjdą bo 2 raz nie podłączałem ogólnie auto dobre ale jakoś mnie nie przekonało muszę się przespać z tym. Jednak to auto z komisu od chandlarza jakoś nie ufam takim osobom choć pan wyglądał na w miarę uczciwego moze pozory.
Zderzak wymieniany, troszkę szpachli , błotnik malowany to wszystko drobnostki. Ciężko np . o zderzak bez xenonu do e65 więc taką operację rozumiem. Silnik błędów nie ma , w skrzyni jakieś były może nic szczególnego. Autko kosztuje liczmy 30tys. więc jak dla mnie dobra propozycja.
A ja się z Jakubem nie zgodzę :biggrin1:
Nie wiem, ale ja patrze na zakup auta w dłuższej perspektywie
Co z tego że ono teraz kosztuje 30 tys zł?? jak za 2 lata bedzie kosztowało 15 i wśród innych aut będzie nadal autem
- bez xenonów - dla mnie poważny brak
- bez wentylacji siedzeń - dla mnie poważny brak
- z prawdopodobnie wypadkową historią - nie ma znaczenia jak dla mnie czy mocno rozbite czy mało bo i tak "bite"
I w perspektywie czasu przy odsprzedaży wydaje mi się że będzie ogromny problem sprzedać auto w cenie rynkowej a nie grubo poniżej owej ceny
Poza tym auto klasy 7er bez xenonów,skóry,klimy i ogólnie wypasu zaprzecza że to limuzyna a tylko auto do przemieszczania z punktu A do B
Autorze tematu do zakupu auta w gratisie dostać powinienieś słownik :fencing:
Czy handlarz czy nie, auto nalezy sprawdzić i ocenić na zimno a nie emocjonalnie
Ja bym odpuścił ten samochód ale decyzja należy tylko do Ciebie
ADASIO ceny e65 nie spadna do pułapu 15 tys., przynajmniej nie w przeciągu następnych 2 lat... bo za e38 musiał byś dać max. 5tys. ;)
HMMM ciekawa teza
Czyli sądzisz, że za 2 lata to samo BMW e65 będzie też kosztowało 30 tys zł?
Znów się nie zgodzę :)
po 1 dlatego że każdy starszy model traci na wartości bo wychodzą nowe np f01/02 itd
po 2 dlatego że taka jest kolej rzeczy, że coś co dziś kosztuje 30 tys zł za 2 lata bedzie kosztowało mniej wiecej połowę tego
po 3 skąd masz Jakubie wiedze że za 2 lata e38 nie będzie mozna kupić za 5 tys zł kiedy dziś:
http://otomoto.pl/bmw-728-lpg-xenon-C33392479.html
można kupić e38 za taką kwote???
Kolega podchodzi do sprawy rozsądnie .Cena pasuje,auto sprawdził i mu odpowiada.To ,że coś było lakierowane to bzdura i żaden powód do rezygnacji. Jeżeli by był idealny to by nie przyjechał do Polski i nie kosztował takiej kasy - normalka.Swoją drogą ciekawy jestem ile osób jeździ tu bezwypadkowymi,serwisowanymi w ASO i idealnymi wozami z pełnym pakietem sprawnego wyposażenia z którego się naprawdę korzysta w tym pułapie cenowym :) Cena auta to nie 100 tys i brak takich rzeczy jak ksenon czy jakiś pierdół z których się przeważnie nie korzysta nie jest problemem. Spotkałem się z zakupem wozów z "full" wypasem ,szerokimi kołami i silnikami V8 czy V12 - efekt jest taki ,że połowa "wypasu" nie działa, z reszty się nie korzysta a właściciel szuka opon do pięknych 19 calówek na szrocie bo nowe to pół ceny auta,podobnie z resztą części zamiennych :) P.S. Też wątpię w taki spadek wartości E65 nawet bez ksenonu czy wentyli komfortowych :)
Jak ktoś chce "full wypas" za 30 tys zł to właśnie połowa nie działa
Skoro teraz auta są po 30 tys zł to co sadzicie że za 2 lata będa tyle samo kosztowały?
skoro e38 mozna kupić za 5 tys zł to sądzicie że e65 bedzie za 2 lata w tej samej cenie?
Osobiście watpie
To juz jest ten pułap wiekowy, cenowy że auta będą tanieć wolniej, tendencja spadkowa będzie mniejsza bo idąc takim tropem że auta z roku na rok tanieją to za 5-8 lat za e38 musiał byś wołać 100zł i to za full wypas. Dla mnie , na długi jeszcze czas pułap 20 tys nie zostanie przekroczony - pomijając ulepy z 3 lub jakieś sztuki co na dzień dobry trzeba wsadzić 10 tys.
Są E38 po 5 tys. i są E38 po 30 tys. Z E65 będzie podobnie.
Po przemyśleniach odpuściłem. Miał mi przesłać zdjęcia jak było uderzone i do dziś nie mam i ten jeden kluczyk dla mnie lipa, brak xenonów mógł bym przeboleć wszystko działał a to ok. Auto nie zarejestrowane a okleili już wszystkie szyby czarną filią. Nie kupiłem. Załącznik 7104
Wg mnie słuszna decyzja :)