Witam,
czy ktos przerabial temat kompletnej przerobki e38 z UK na wersje europejska ?
Chodzi mi o pelna liste czesci potrzebnych do tego zabiegu oraz zakres prac nad tym zabiegiem (mniej wiecej ilosc godzin).
Pozdrawiam
Wersja do druku
Witam,
czy ktos przerabial temat kompletnej przerobki e38 z UK na wersje europejska ?
Chodzi mi o pelna liste czesci potrzebnych do tego zabiegu oraz zakres prac nad tym zabiegiem (mniej wiecej ilosc godzin).
Pozdrawiam
nikt Ci nie powie ile godzin to trwa bo to zależy od wiedzy czlowieka, który będzie to robił - pozatym pierwsze auto zawsze przekłada się dłużej, strzelam, że E38 to z 2 tygodnie dziennie po 8h. Z części zapewne maglownica, deska, wykładziny, elektryka cała do przedłużenia (będzie ze 200 kabelków).
Z czystej ciekawości - to fajnie jakby ktoś napisał w punktach dokładnie jakie części - łącznie ze śrubkami...
Sebek nie prosciej sciagnac do niemiec tam zarejestrowac ( bo bez problemu mozna ) potem do pl i tez musza zarejestrowac bo auto z niemiec po co bawic sie w przekladanie a po drugie slyszalem ze juz niedlugo normalnie bedzie mozna w polsce rejestrowac auta z uk tak jak w calej uni Co do samej przerobki to ja jestem przeciwny bo wymieniac musisz przewody hamulcowe pewnie cala sciane przednia to juz tematy nie dla mnie ja bym sie bal takim autem jezdzic
w BMW sciany grodziowej sie nie rusza ..
Wystarczy zaspleic dziury po pedałach , ori jest to napawane tylko cos na zasadzie podlokietnika tylniego
ehh nie masz racji :), tu nie chodzi o problem z rejestracją auta pochodzenia angielskiego tylko o przegląd zerowy w kraju, który nie przejdzie z kierą po prawej. Nic nie da zarejestrowanie w niemczech.Cytat:
Zamieszczone przez damian23zgc
oplaca sie ;)Cytat:
po co bawic sie w przekladanie
calkiem mozliwe, bo weszla ustawa znoszaca przeglady zerowe ale zobaczymy jak to bedzie z anglikamiCytat:
a po drugie slyszalem ze juz niedlugo normalnie bedzie mozna w polsce rejestrowac auta z uk tak jak w calej uni
heh wiesz co ja auta od pół roku przekładam i wymiana przewodów hamulcowych na nowe niczemu nie zagraża, to tak jakbyś w komputerze taśme do dysku wymienił :PCytat:
Co do samej przerobki to ja jestem przeciwny bo wymieniac musisz przewody hamulcowe pewnie cala sciane przednia to juz tematy nie dla mnie ja bym sie bal takim autem jezdzic
@Aldik
nie podam ci listy bo BMW nigdy nie przekładałem, oprócz maglownicy,deski napewno będzie podszybie, mechanizm wycieraczek, nagrzewnica, lusterka, światła + pare pierdółek sie znajdzie :P
mechanizm wycieraczek jest chyba taki sam w angliku i europie.
Mechanizm jest zupelnie inny - tez trzeba przelozyc. Jeszcze lusterko wsteczne, pamieci foteli??Cytat:
Zamieszczone przez mic
mechanizm może da sie przerobić (ja w land roverach przerabiam), dojdzie jeszcze boczek ze sterowaniem szybami + dużo pierdołków np klamki. Ogólnie zależy jak kto chce mieć auto przerobione
mechanizm wycieraczek jest dokladnie taki sam.. ja posiadam samochod "anglik" przelozony juz:) i trwalo to 7 dni roboczych w firmie ktora tyllko tym sie specializuje:)
ps. maglownica, deska rozdzielcza, wykladzina, wiazka elektryczna (ewentualnie przedluzanie kabli) boczki do drzwi, sciana grodziowa zostaje ta sama nic nie spawane nic nie ruszane zaslepione miejsce pedalow i inne rozne pierdolki..:) pozdrawiam
hmm klamki ? nie potzrebowalem nowych:)Cytat:
Zamieszczone przez KaZi
I masz zamek po stronie pasażera teraz :PCytat:
Zamieszczone przez bialydaro
Ja z zasady nie jestem za tego typu ograniczeniami jak nie zezwalanie na rejestracje w Polsce. Ale wolałbym na drodze zbyt często nie spotykać mistrzów z kierownicą po prawej, to nie na moje nerwy :)
Klamka zewnętrzna - z kluczykiem....Cytat:
Zamieszczone przez bialydaro
nie mam :] bo w ogole nie mam zamkow w klamkach :) centralny z pilota.. jesli bron boze by sie cos zepsulo pilot siadl lub cos wtedy jezeli przekrece w bagazniku zamek w prawo ottwiera sie cale auto cantralnym wiadomo ;) myslalem ze wy tez tak macie ?Cytat:
Zamieszczone przez TomekB
no wlasnie gdzies czytalem ze polska nie moze zakazac rejestracji auta technicznie sprawnego tylko dlatego ze kiera jest po drugiej stronie jakis koles podal sprawe do trybunalu i wygral i mialo cos byc w przyszlym roku co do wymiany czesci to wymienic trzeba caly przod fotele i cala reszte ( mialem okazje jechac vovo przelozonym i trzeba bylo zapinac pasy u pasazera bo pikalo ze kierowca ma nie zapiete ) Jak dla mnie to nie to A kolega ostatnio mi mowil ze chyba w olszynie robia bez problemu pierwszy przeglad i to z kiera po drugiej stronie( ale to tylko pogloski ) pozdrawiam ;) co do jazdy po drugiej stronie to polowa polski w uk jezdzi swoimi autami i jakos to nikomu nie przeszkadza wiec czemu tu mialo by przeszkadzac :|
Wielu Polaków nie potrafi jeździć z kierownicą po lewej a co dopiero po prawej stronie - no i chyba w tym będzie problem, ehh zresztą polak zawsze coś pokąbinuje aż w końcu przestanie się opłacać i się skonczy....Kiedyś były składaki, teraz angliki a potem jakies statkikosmiczne, czołgi ..co by to nie było.... damy rade :) :) :)
Dziś na odcinku ponad tyś km niestety zauważyłem duży wzrost aut na blachach ...GB, NL i innych ..... i z całą odpowiedzialnością stwierdzam ....Ci ludzie nie "POTRAFIĄ JUŻ U nas PROWADZIĆ AUT " ( z całą odpowiedzialnością piszą nas z małej resztę z dużej) ...... Raczej nie ma przypływu rdzennych mieszkańców wysp do Polski bo są wyprzedaże ..... Więc śmiało twierdze,że to "nasi" .....Ponad 8 razy gwałtowne !!!!!!! Hamowanie !!!!! Bo panu się zechciało na lewy bo przecież prawie "u siebie" ..... wielokrotne oznaki długimi i lewym kierunkiem ( w polsce oznacza wyprzedzanie nie skręt w uliczkę !!!!) nic nie dają ..... :faint: :faint: :faint: :faint:
Pomagał jak zwykle aparat z flashem ..... To odziwo pomoże nawet tym co do lusterka wewnętrznego muszą się podnośić z fotel kierowcy !!!!!! 8/ 8/ 8/ 8/
Przepraszam osoby ,które poprawnie jeżdzą z GB na PL i odwrotnie ..... Lecz to co dziś zobaczyłem otworzylo mi scyzoryk w kielni....
A Edyta górniak po nagranej płycie w GB (była 2 tygodnie) mówiła ...hmmm z rażącym brakiem naszego ojczystego - jak to słowo u "WAS" ten no karpet aaa przypomniałam sobie !!!! wykładzina ........ przepraszam czym to spowodowane ??????
Zgodzę się z przedmówcą :]
Większość autek, niekoniecznie ze znaczkami GB, nawet z samym D łamie i nie szanuje naszych przepisów drogowych. Taki jeden, stary znajomy glina mówi, że to tacy farbowani Niemcy, oryginalny nie złamie przepisów gdyż za dobrze go w kraju ojczystym wychowali.
Smutny jest fakt szpanerstwa i chamstwa wśród Polaczków. Lecz co kraj to obyczaj.
Cytat:
Zamieszczone przez Anatol
Tak jak Polacy bardziej niemieccy od Niemców po.... miesiącu pobytu. Zapominają języka. Za grosz godności :razz: Jak ja lubię na takich trafiać i ich ośmieszać w towarzystwie :]
No i może właśnie ze względu na takich przybywa fotoradarów i tajniaków a mandaty rosną.... Tylko dlaczego mają na tym cierpieć ludzie potrafiący zachować zdrowy rozsądek na drodze?... Osobiście kiedyś uwielbiałem dalekie trasy po naszym pięknym kraju. Teraz wycieczka 350km to kara. Ulgą jest tu ulubiona bryka... Ale zmaganie się z wszelkiego rodzaju środkami prewencji i idiotami jest naprawdę męczące.Cytat:
Zamieszczone przez Anatol
Powiem rzecz smutna ale niestety prawdziwa:
Widzialem juz duzo aut przerobionych z UK na europe jednak niestety ani jedno z nich nie bylo przerobione od A do Z, z dbaloscia o kazdy szczegol i zachowaniem oryginalnosci auta, w E38 jest to w pelni mozliwe (nie trzeba ingerowac w karoserie auta, jest ona przystosowana do obu wersji) jedank lista potrzebnych czesci jest tak dluga ze masakra+ jest roboty przynajmniej na 2miesiace, wiec taka PRAWDZIWA przerobka niestety nie jest oplacalna.
Uprzedzajac riposty w stylu "mi zrobili w 3 dni i jest malina" :faint: smiem zauwazyc ze pociecie polowy instalacji auta, ponacinanie wykladzin, poprzerzucanie na druga strone lub pozostawienie pewnych agregatow drugiej stronie "bo akurat to nieprzeszkadzalo" nie jest dla mnie przekladka z zachowaniem oryginalnosci tylko PRZERZUTKA NA SZYBKIEGO ;)
Ja już od dawna mówię i śmieje się zarazem że na drodze to jedno wielkie UK, prawym pasem jeździsz szybciej i bezpieczniej niż lewym.Z racji tego że śmigam jako taxi po Naszych drogach mój wniosek jest oparty na obserwacjach.Akurat z Sosnowiec- Pyrzowice, Sosnowiec- Balice(A4) zdarza mi się bardzo często i na tych trasach "doprosić" się żeby ktoś Ci zjechał na prawy pas graniczy z cudem.Na A4 również normą jest wyprzedzanie się dwóch TIR-ów przez 10 minut, ich kultura jazdy też pozostawia wiele do życzenia( napewno nie wszystkich).Co do aut z blachami UK, w 100% podzielam zdanie kolegi Anatola...
Swobi. niestety przerąbane jest, z Sosnowca do Katowic najlepiej 3cim prawym jechać ehh, duzo sie tamtendy najeździłem ehh Pół biedy jak jest duży ruch ale dlaczego Ci ludzie tak jeżdżą nawet nocą ??!!
Boss przeciez juz nie raz pisałem ... auta z UK po przeróbce to dla mnie składaki takiej jak robili 14 lat temu, oby było, oby jeździło... myłem pare sztuk, w każdym widac było... chociaż by głupia podkładka pod stope, a o drzwiach - ustawienia szyb itp juz nie wspomne... A to przeciez tylko widoczne niedociągniecia, wiec az strach co i jak jest zrobione głębiej...
wczoraj a4 odcinek legnica-wrocław nie doprosicie się o to aby ktoś zjechał na prawy pas, wyprzedzanie się tirów 3 razy podczas 80km ogólnie przerąbane.. :?
Powinien być zakaz wyprzedzania się tirów. I mandaty za to po 1000zł. Może wtedy barany by przestały. Mi regularnie w ostatniej chwili na A4 jakiś ćwok zajeżdża drogę. I nie ma na takiego siły :/ Zaczniesz trąbić i świecić długimi to idiota jeszcze zacznie później zajeżdzać drogę. Szkoda że policja nic z tym nie robi. A chyba jest to bardziej niebezpieczne niż łapanie kierowców jadących 90 na 70.
Łapanie takich kierowców też jest niebezpieczne a przy tym mało dochodowe. Więc TIR-y są bezkarne a my musimy wypatrywać "punktów pomiaru prędkości".Cytat:
Zamieszczone przez Jey
jadac z Bremy do Wawy bylem w szoku...mase mase samochodow w PL jechalo na G rejestracjach z kiera poprawej str.. byc moze na swieta przyjechali byc moze na przerobke...\\aleto co oni wyprawiali...szok.. :razz:
Chłopaki co tu dużo mówić kierowców bombowców nie brakuje i naszych i w autach z kierą po naszej stronie co do wyprzedzania tirów to w niemczech też to doskonale znam bo czesto jeździłem do frankfurtu i masakra była zresztą po drugiej stronie rzeki zwłaszcza już starsi kierowcy to nigdy nie patrzą w lusterka czy ktoś ich wyprzedza tylko walą na lewy pas i mają w nosie wszystko i zbiórka na przedniej szybie co do przekładki to jestem anty a tak jak BOSS nigdy jeszcze nie widziałem dokładnie przełożonego auta bo chyba jednak się to nie opłaca i nikt na tym nie zarobi
heh z jednym macie racje - baaaardzo mało kto przekłada wszystko od A-Z (chociaż raz kumpel miał IDEALNIE przelozonego passata B5)
a wiecie czemu? bo to są auta na handel a zrobię wam szybkie wyliczenie na przykładzie land rovera freelandera:
przeróbka na handel:
1. maglownica opel - 150zł
2. gumki na deske rozdzielczą - 250zł
przeróbka by była idealna:
1. maglownica oryginalna 2200zł
2. gumki na deske 250zł
3. Dywaniki europejskie 300zł
4. Obudowa klimatyzacji (bo angielska trzeba dosc brzydko pociac) - 1200zł
5. mechanizm wycieraczek 400zł
6. klamki 500zł
7. Lampy przednie 700zł
koszt części do przekładki auta na handel: 400zł, auta by było idealnie jak europejczyk: 5500zł czyli różnica ponad 5000zł
Na temat przekładek polecam forum
http://www.angliki.fora.pl/
przed wakacjami kupiłem e38 4.4 1998 rok kuzyn sprowadził to i jeszcze kilka innych aut z angli które pomogłem mu sprzedać przez allegro wszystkie zabrali handlarze ponoć na części ;)
moje e38 dałem do przeróbki gościowi z rybnika a dokładnie mała wieś koło rybnika który trzymał moje auto grubo ponad 2 miechy i nic przy nim nie zrobił brak części szukał gdzieś rozbitka w niemczech itd a jak już coś namierzył to kolor tapicerki nie pasował wkurzyłem się bardzo 2 miechy auto nie ruszone i tylko straty na telefon dzwonienie itd w akcie desperacji sam zaczełem szukać allegro ebay itd i bez skutku więc odsprzedałem mu te auto zabrałem z niego tylko felgi z oponami bo były bardzo ładne potem wyszukałem sobie auta na mobile.de pojechałem do BON no i mam moje e38 a nie 4.4 po przeróbce na wsi
koszta jakie poniosłem
a więc wyszukałem auta na autotrader.co.uk
zadzwoniłem do kuzyna pojechał i kupił auto odległość jaką pokonał to 130 mil w 1 strone zakupił auto za 2999 funtów wtedy funt chodził coś po 4,20 następnie wykupił angielski tax (ubezpieczenie około 150 funtów tylko na droge)
potem wykupił bilet na prom jakieś 40 funtów no i paliwo do polski odcinek około 1600km
suma sumą i auto wyszło mnie coś koło 15 tyś + przekładka która się nie udała koszt 4 tyś w sumie auto miało wyjść 19 tyś zgodziłem się na to wszystko bo auto miało mały przebieg 90 tyś mil serwis itd bardzo dużo papierów wydruków z serwisów itd było w pięknym kolorze bordowym jasne bananowe skóry nie wytarte silnik 4.4 rok 98 super ładne koła mpower 18 cali no cóż nie wyszło
co do kosztów wspomne o rachunku za telefony do angli masakra :(
na koniec dochodzą jeszcze koszta rejestracji też nie małe no i nie w każdym mieście da się zarejstrować auto z angli bo urzędasy stawiają opory mieliśmy z kuzynem 1 ładne audi a4 2002 rok sedan które klijent sam sobie przełożył i bez najmniejszych problemów zrejstrował w chełmie dzwonił do nas i jest mega zadowolony mówił że przekładke zrobił w kilka dni poszła tylko deska części mechaniczne a w srodku tunela srodkowego nie ruszał bo dzwignia recznego jest po właściwej stronie a ścianka grodziowa to już bajka nic nie spawał nie wycinał są zaślepki i tyle auto w fazie produkcji było poprostu przewidziane na obie strony zegary przeprogramował kiera zostaje siedzenia zostały boczek w drzwiach wymienił
Dla mnie sprawa jest prosta ja nie umiałem sobie przełozyć auta samemu i byłem mega zły bo szukałem i się prosiłem jakiś pajaców naciągaczy bez skutku
a pan od audi z zawodu blachaz lakiernik zadowolony do dziś bo zrobił to samemu i miał pojęcie jak to zrobić.
do wersji 735i dochodzi rozrusznik i kolektory wydechowe, podobnie chyba w 740 ale nie jestem pewien,
w kazdej wersji...