Witam mam pytanie jak z³o¿yc elektryczne lusterka w e38 ?? z góry dzieki za odpowiedzi :>
Wersja do druku
Witam mam pytanie jak z³o¿yc elektryczne lusterka w e38 ?? z góry dzieki za odpowiedzi :>
Guzikiem obok prze³±cznika (lewe/prawe) do ustawiania lusterek na panelu w drzwiach kierowcy. Ale jak tak siê przygl±dam zdjêciom Twego autka to chyba nie posiadasz tej opcji :D
No w³asnie ma³e te zdjêcia doda³e¶, ale wygl±da na to ¿e nie masz tego prze³±cznika. Po lewej od tego prostokacika ktorym przesuwasz do regulacji prawo/lewo powinien byc taki ma³y kwadratowy przycisk którym sie sk³ada. A u Ciebie sie go nie dopatrujê.
hmmm ja tu ¿adnej foty nie widzê....
Chodzi³o o fotki które kolega wrzuci³ w swoim powitalnym temacie :)Cytat:
Zamieszczone przez Johnny_Bravo
niemam niestety tego prostok±cika tak ze nie mam tej opcji.. dzieki za info temat mozna zamknaæ.. :)
te¿ tego nie mam nie martw siê ;)
Rêcznie! ;D - nie elektryczne.
do³±cze siê do tematu :P jak mam regulowane lusterka to czy jest mo¿liwo¶æ zrobic aby elektrycznie sie sklada³y? ;) czy jest od ch... i ciut ciut kombinaæji :D
Kupic lusterka i sterowanie + sterownik :)
chyba tylko sterownik :P bo przecie¿ lusterka elekt.to mam ;) a jaka jest cena tego sterownika? :D
lusterka elektrycznie sk³adane masz ? ale w sensie kupi³e¶ czy my¶lisz ¿e masz ? :)
Musisz mieæ panel z przyciskami < ten od szyb + sterownik który jest w drzwiach pasa¿era ..
czytam popzedniego posta twojego i ty masz tylko elektryczne lusterka < regulacje to kazda 7dem ma ..
A elektrycznie sk³adane to jest ca³kiem inny mechanizm :)
Dziêki czyli juz wiem wszystko ;D ;D
dobry bajer z tymi lusterkami gdy sa zlozone przy predkosci okolo 30 km same sie rozkladaj± ahhh kocham to auto :D
Bajer niez³y :) Powiedz co siê dzieje jak wrzucisz wsteczny ( rozpoczynaj±c jazdê ) :)
No tego nie testowa³em ale brzmi dobrze :) Jutro sprawdzê ;)Cytat:
Zamieszczone przez Sebol
hehe tez sie rozkladaj± tego to nie wiedzialem :D :D :D ciekawe czym mnie zaskoczy jeszcze moja niunia....Cytat:
Zamieszczone przez extensor
Naprawi³em ostatnio sk³adanie lusterek u siebie, wszystko dzia³a oprócz funkcji opisanych wy¿ej. Gdy s± z³o¿one, jazda powy¿ej 30 km/h nie robi na nich wra¿enia, wrzucenie wstecznego te¿ nie. Lusterka mam oryginalne, nie dok³ada³em, wiêc nie za bardzo wiem, jak to ugry¼æ. Mo¿e kodowanie?
Spoko :) ja jedyne co zauwa¿y³em to, to ¿e jak siê jedzie to nie idzie ich z³o¿yæ przypadkowo a przy jakiej prêdko¶ci to dzia³a nie wiem pewnie powy¿ej 10km/h
Znaj±c nowy bajer skusili¶cie mnie do tego abym naprawi³ mechanizm w jednym z lusterek, który pad³ zim± :/
----------------
To oznacza, ¿e lusterka nie daj± siê z³o¿yæ powy¿ej wy¿szej prêdko¶ci, albo masz co¶ uszkodzone. Obstawiam jednak wariant pierwszy. ;)Cytat:
Zamieszczone przez Damias
--------------------------
hmm, 40km/h to juz sporo.... :/
----------------
No ja dok³adnych prêdko¶ci nie sprawdza³em, ale tak z tego co pamiêtam jak siê mija³em kiedy¶ z drugim autem w górach na do¶æ w±skiej drodze, to chcia³em je sobie wcze¶niej z³o¿yæ ( widzia³em drugie auto ju¿ z daleka i chcia³em to zrobiæ wcze¶niej) no i siê nie da³o, dopiero jak zwolni³em poni¿ej 20km/h to siê z³o¿y³y. Przy 30-40 na pewno siê nie da³o. A te¿ mia³em auto po lifcie.
Ja te¿ nie mogê z³o¿yæ lusterek od pewnej prêdko¶ci, ale nie wiem dok³adnie jakiej :) Szkoda tylko, ¿e nie chc± siê same rozk³adaæ, ciekaw jestem, co im jest :)
To bêd± bardzo niewielkie prêdko¶ci. Na pewno poni¿ej 20km/h ale jak mówi³em dok³adnie nie sprawdza³em a wiêc Damian masz co¶ nie zicher :/
U mnie prawe jest bez elektrycznego skladania (tak wnioskuje bo bardzo leciutko siê je sk³ada rêk±) i to sk³adanie z guzika raz dzia³a raz nie :/ wkurza mnie powoli ta opcja i skladam oba rêcznie...
--------------