http://www.worldcarfans.com/9080604....ed-on-7th-july
V12 z twin-turbo ciekawe czy to plotki czy faktycznie wyjdzie M7. :)
Wersja do druku
http://www.worldcarfans.com/9080604....ed-on-7th-july
V12 z twin-turbo ciekawe czy to plotki czy faktycznie wyjdzie M7. :)
Nie wierzę, że BMW wypuści M7.
To jest trochę niezgodne z filozofią M-Powerów :D
Kasa kolego kasa .... muszą z "s"-ką konkurować ...
Mnie osobiście podoba się ten pomysł, może to być przełom, klasa samochodu jakim jest BMW Siedem oraz zacięcie sportowe. Całkiem ciekawe połączenie :cool:
Ska tez niezbyt sportowa a jednak wersja AMG wychodzi hmm
Tylko, że tradycje AMG są niemal zerowe ;)Cytat:
Zamieszczone przez Aldik
Chociaż, jak pokazuje przykład Porsche - kasa ponad wszystko... Więc jednak całkiem możliwe, że BMW wypuści M7... Tylko jak F01 MPower - to niech to będzie godny konkurent S65AMG ;) (S63 wydaje mi się zbyt... plebejskie ;D już ich trochę jeździ, a S65 jeszcze nigdy nie widziałem)
A może F01 Alpina ;)
[quote="KubicaPL"]Żartujesz, prawda? Jeżeli nie to do lektury!Cytat:
Zamieszczone przez Aldik
Ojej, faktycznie. Wtopa! :xCytat:
Zamieszczone przez Bukol
A wracając do projektu M7: ostatnio w internecie widziałem szpiegowskie zdjęcia X5 M... Więc dlaczego nie mieliby stworzyć M7? :D
Z S65 Amg może konkurować z alpiną B7, albo raczej to mercedes może próbować konkurować z alpiną :p
ale jak by zrobili M7 i alpina na podstawie tego modelu by zrobiła swoją 7 to już wszyscy wymiękają ;p
M gmbh potrafi wyciągnąć moc z czegoś z czego już nie da się więcej wyciągnąć a alpina potrafi jeszcze z tego dużo wyciagnać więc byłoby to piękne ;D
dlatego z niecierpliwością czekam na 7 w wersji M bo jak jest mesiek Amg i audi S to musi być 7M :D no
To żeś się rozpędził :P B7 prędzej może konkurować z S63 AMG. Bo jak porównywć V12 i 612KM w S65 do V8 i 500KM w B7? :DCytat:
Zamieszczone przez Saillupus
Jak będzie M7 F01 - to na pewno coś pokroju S65 i S8 :) (jako ciekawostkę podam, że S8 ma silnik z Lamborghini Gallardo)
a co byś wolał mieć B7 czy s65? ;> poczwarka kontra alpinka ;D
bo w moim wypadku to odpowiedź jest jedna ;p
Jasne, że B7 :P Chociażby dlatego, że jest znacznie rzadsza niż S65.Cytat:
Zamieszczone przez Saillupus
Z Ska masz na myśli mercedesa? Nie nie i jeszcze raz nie.
tylko BMW a mercedes daleko z tylu.
M7 to chyba kontynuacja sukcesu BMW M3, M5, M6
Jesli by zaczeli produkować ..... :what: :what: :what:
Zawsze mnie kręciły ///M a w 7ce to by sie na pewno przyjęło (sam bym chciał ;)
seria 5 ///M POWER wskoczyła na poziom G POWER :D i to jest to . 7 musi błysnąć osiągami a najlepiej chyba pod najbardziej popularną nazwą ///M POWER :]
eee.... a co ten post wnosi?? :D
nie no spoko co kraj to obyczaj.... :P
http://static.autoblog.nl/images/bmw_m7_motorsport.jpg
Pare lat temu pojawiły sie plotki jakoby generacja e65/66 doczekała sie wersji "M", i mimo fotki powyżej nigdy nic takiego nie wyjechało na ulice - patrząc na zdjęcie to sie nawet ciesze ;)
może nie wszyscy wiedza, ale już w historii BMW było jedne M7...
E23 745i na rynek RPA miało oznaczenia M7 i różniło się znacznie od zwykłej 745 :cool:
Kurde RPA to strasznie dziwny kraj... tam jeszcze VW Golf'a II w salonach sprzedaja :]
i motocykle z silnkiem diesla :D
I jako jedyni mieli BMW E30 333 :shock: Na silniku M30 3.2 197KM, 7,2 do 100 i 250 v-max .
Cytat:
Zamieszczone przez nosek
To akurat na szczescie tylko komputerowy "tuning" zwyklej 7. Teraz tak dzieciaki rysuja samochody. Ja 10 lat temu uzywalem do tego olowka :)
Oglądałlem ostatnio ciekawy program motoryzacyjny. Testowano w nim dwa "nowe" modele BMW, które końcem roku wchodzą do sprzedaży. Są to X6 M oraz X5 M oparte na jednostkach V8 http://www.rtl2.de/27032.html Może i w przyszłości doczekamy się europejskiegej wersji M7.
:D ale paliwo maja za ok 1zł za galon :D po prostu eldorado :)Cytat:
Zamieszczone przez nosek
Do 7 jakoś bardziej mi pasuje Alpinka, bo jakoś Motorsport nie zgrywa sie z 5 metrami blachy :what:
Pozdrawiam
I to chyba jedyna słuszna racja :) Dla tych co mają fortuny są rzeczy nieosiągalne dla nikogo innego jak nowa Alpina B7 :)
Nie wydaję mi się, aby wypuścili M7 i to na dodatek z Turbo, bo główne założenie fabryki BMW M Gmbh to silniki bez Turbo. Wątpię aby mieli to zmienić.
Pozdrawiam
Niestety...już jest X6M i zapewne to właśnie V8 TwinTurbo wyląduje w reszcie nadwozi.Cytat:
Zamieszczone przez Marcin_BMW
Kolego kacper0405 - może tak byś się przedstawił zanim zaczniesz z nami dyskutować? Odsyłam do lektury regulaminu
Jak dla mnie to wystarczy że zrobią porządną Alpinę, która będzie konkurowała z S63, S65 czy nową S8 która pewnie niedługo zostanie zaprezentowana, bo obecny model ma już parę lat
A widzieliście to :
http://www.youtube.com/watch?v=VvmvmPxVBVU
Beznadziejne!!
Niby coś jest, ale czy to rzeczywiście jest M7 to nie ma pewności. A że obraz słaby, to nie widać szczegółów, które mogą zadecydować, czy będzie to samochód udany stylistycznie czy też nie. O ile w ogóle prawdą jest ze powstanie M7. Poczekajmy na jakieś oficjalne informacje. Niby krążą po necie jakieś fotki podpisane M7, ale co z tego wyjdzie...
Nie będzie, nigdy nie było i dobrze :) po za tym to niby M7 to zwykły kiepski tuning :)
Nawet jeśli to zwykły tuning to mi się w sumie podoba ta paszcza ... Wygląda jak wielka płaszczka pochłaniająca niezliczone ilości planktonu w wolnym tłumaczeniu po prostu zwykłe samochody :P Dla mnie bomba !!
A ja jednak wolał bym zostawić f01 w spokoju, no chyba źe zajmie się nią Alpina.
Ale jednak filozofia ///M nie pasuje do 7er. Od zawsze ponad topowym modelem była tylko boska Alpina. I wolałbym żeby tak pozostało.
Alpina jest OK. ale przydomek boska to jakoś mi nie leży. Podkreśla urok bmw i to wszystko:)
po tych fotach ciezko cokoliwek powiedziec ....