Witam
czy ktoś oglądał to bmw?
proszę o opinie
http://olx.pl/oferta/bmw-740-biturbo...tml#8b6881fbac
Wersja do druku
Witam
czy ktoś oglądał to bmw?
proszę o opinie
http://olx.pl/oferta/bmw-740-biturbo...tml#8b6881fbac
nikt na tym forum nie ma 4 litrowego diesla?
to ilu tu jest wogóle forumowiczów?
ja mam 4 litrowego diesla. Co chciałbyś wiedzieć ?
1. drogo
2. nisko przód siedzi
3. kiedy wymieniane turbiny, kiedy wtryski robione, kiedy przeplywomierze.... jak na te podstawowe pytania Pan odpowie ze nie wie lub ze nigdy bo nie bylo potrzeby znaczy ze do ceny mozesz doliczyc spokojnie + 10 tys :)
Poza tym 7 jak 7, shadowline spoko ale felga porazka
a więc koledzy, byłem, zobaczyłem, gościu zszedł do 15 tysi, niestety ja nie polecam nawet za 10 tysi
auto wg mnie było jak po powodzi, wszystkie drzwi od środka, do połowy były zgnite, miały bąble zamalowane jakby biteksem (taka czarna smoła), na zewnątrz drzwi te były pomalowane jakby przez jakiegoś początkującego malarza jakby sprajem z barankiem i zaciekami, a i tak przez to wychodziła rdza, błotniki również z zaciekami. Tył był bity, klapa cofnięta, pordzewiała, wkoło klapy malowane też jakby sprayem. Tym biteksem to nawet lusterka były pomalowane na zewnątrz i od środka. Wyświetlacz oczywiście padnięty. Czujniki parowania nie działają, a z tyłu to ich wogóle brak. Przednia szyba wymieniana na starą uszczelkę i przez to zmurszała. W silniku coś szurało i cykało, był mokry od oleju. Fotele brązowe, z czarnym brudem w marszczeniach. Tylna felga nieźle zagnieciona. Brak wszystkich spryskiwaczy reflektorów. Zderzak poklejony taśmą izolacyjną. Klapka wlewu paliwa urwana. Brak dowodu rejestracyjnego, dwie umowy, brak OC. I tak człowiek myśli że za 10 tysi to są padaki, a za 20 tysi to będzie cacy, a tu jak widać porażka.
A gdzie dowód rejestracyjny? Zabrany czy jak? Jak on chce takie auto sprzedać?
pierwszy właściciel niby zgubił, sprzedał tak drugiemu, a ten drugi niby się zamienił na inne auto z tym trzecim teraz obecnym handlarzem.
Hahahah dobre jaja :) za 20 tys to Ci mogę moją zaoferować - ładny stan i bez takich niespodzianek j.w.
nigdy więcej 740d...
A ja mimo kilku problemów jestem zadowolony :) Tania w utrzymaniu nie jest ale odwdzięcza się frajdą z jazdy.
Ja teraz zaryzykowałem i wróciłem do Phaetona z tym, że z Motorem 5.0 V10 TDI, jeździ się super, ale miejsca pod maską nie ma wogóle...
Cichy Ciebie to ładnie robili w ch****. Kupiłem tą 7demke od niego to wtryski miał z 740 ale e65 do tego zajechane :)
Wiec nie tyle co miał problemy co nie miał dobrych mechaników :)
A nie słyszałem także dobrych opinii o 4.0d w 7er. Jedynie dobry to on jest na części :)
740d nie jest złe , jeśli potrafi się o niego dbać, a generalnie wie co się kupuje:)
mechaników u mnie brak to fakt same papraki i magicy...tak czy siak do e38 się nie zraziłem i poszukuję ale wyłącznie benzyniaka :)
a cóż Ci się działo z tą 4.0D takiego że się zraziłeś do Diesla?
mój kolega ma 740d e38.dba o nią jak sie nalezy ale motor to kaplica.Ciągłe problemy z turbinami,nastawnikami,wtryski jak wtyski.Teraz pompy mu padły.Nie ma końca z nia.Wpierdzielił już tyle kasy w motor że by kupił drugą.Masakra.Nowa turbina coś koło 8 tyś x2.Ekonomi też nie widze u niej bo moja 745 na lpg wychodzi taniej i zero problema z motorem,
jeśli dba jak się należy to widocznie kupił padło... Turbiny można zregenerować za max 1300zł i cały środek będzie nowy , więc wydawać 8 tyś za nową to bezsens. Pompa i wtryski wiadomo, jak się oszczędza na paliwie to później to trzeba włożyć w części.
ta ta,gościo kupił zdrowe auto i jezdzi ją ze 6-7 lat już.Na paliwie to chyba taxi oszczędza,ale on dba o to auto jak mało kto.Jak dzieciaki woził do szkoły to plecaki w bagażniku były żeby nie podrapać skóry.Więc nie pisz bredni jak nie znasz tematu.Turbo możesz zregenerować na własną odpowiedzialność i wyjmować motor za każdą próbą reklamacji turbin.On nie kupował nowej ale naprzykład szukał zdrowej lewei i w polsce nie było tylko w NL znalazł ktoś.A wymień nastawnik turbiny to zobaczysz co i jak.I podkreślam że kolega pod krawatem codzień jezdzi delikatnie i baaardzo dba o nią.Napewno bedzie szukał e65 ale 750i.
a jeszcze napraw skrzynie w e38 740D.Też masakra jest bo jest wzmacniana do dużego momentu i nie każdy umieją ją zrobić.A koszty naprawy naprawde spore w poruwnaniu do benzyny.Kupić używke z gw.graniczy z cudem.Też to przerabiał.
Edytuj posty!
Alez ten twój znajomy to jest uuuuu... co tam jeszcze przerabiał egzotycznego?
Takiej skrzyni się nie naprawia, wstawia się używkę i jeździsz - mowa o wzmocnionej 6hp32 . Co do turbin to po co chcesz wyciągać silnik? Po drugie jeśli wymieniasz cały środek w turbo to co według Ciebie jest do poprawki ? Jak wkładasz całego korasa wyważonego ?? Robiliśmy już u nas na serwisie wiele turbin i jakoś żadnej reklamacji nie było... Kończymy wątek na tym offtopie :)
naprawa skrzyni w 740d jak u mnie bieg wsteczny np 5400zł
a jaki model skrzyni tam masz?
jedyna jaka wychodziła w 740d - 5hp30
ale to mowa o E38 to tak, w e65 wkładali wzmocnioną 6hp32 :)
ogólnie e38 740d latałem ok 3 lat i wpakowałem w nią mase kasy, sypało się wszystko przez 3 lata wtryski dawałem do regeneracji 3 razy wraz z pompą... skrzynia x 2 ,rozrusznik x 3 alternator x 3 ... i 100 innych rzeczy .
Nie napiszę ile kasy to mnie kosztowało bo nie uwierzycie...
Jak ktoś coś robi po 3 razy w niedługim okresie to albo mechanicy debile albo części. No albo w poprzednim życiu byłeś Hitlerem :D
Ja byłem mega zadowolony. Mało paliła i nic się nie psuło. Skrzynia zmieniała lepiej niż w e65. Silnik ciągnął jakby miał ponad 300KM. Olej i filtry to jedyne to mnie wiązało ze skrzynia i silnikiem.
Potwierdzam co mówią moi przedmówcy wszystko zależy od poprzedniego właściciela jak dbał i wkładał w auto pieniądze jezdził normalnie to 740d będzie chodziło jak myślał ,że po kupnie zaoszczędzi a będzie jezdził jak m5 to potem wszystko się sypie .......w tej chwili przy kupnie trzeba pytać co było już zrobione w danym modelu
-skrzynia
-wtryski
-turbo
-przepływomierze
A Ja mam E38 740D od 6lat i jakoś tych wszystkich wad związanych z mitami o tym silniku,turbinach itp/itd nie uświadczyłem :faint:
Jestem wręcz bardzo zadowolony :) Następny zakup będzie e65 745D :)
No tak ale jakby mnie spytali to bym mówił prawdę. Czyli ze nic. Wszystko było sprawne to po co miałem ruszać. Takie pytania nic nie wniosą. Po za tym jak był debil kierowca to nawet jak zmienił turbo to już mógł je zajechać.