Witam mam pytanie.. czy lamy tylnie z e38 przed liftem pasują do e38 po lifcie?? prosze o odpowiedz bo mam okazje nabyć fajny komplet lamp z autka przed liftem..
Wersja do druku
Witam mam pytanie.. czy lamy tylnie z e38 przed liftem pasują do e38 po lifcie?? prosze o odpowiedz bo mam okazje nabyć fajny komplet lamp z autka przed liftem..
Użyj opcji SZUKAJ bo było to już kilka razy ;)
A tak na marginesie to pasują :P
hmm ciekawa przekładka :) Przedliftowe do poliftowej 7er? :?
No właśnie nie przekonuje mnie ten pomysł :/ No chyba że kolega nie chce założyć oryginalnych lamp tylko siakieś kryształki czy coś w tym stylu, które ktoś miał wczesniej w przedliftowej E38
a mi się wydaje że po pierwsze primo kryształków przed liftem nie byłoCytat:
Zamieszczone przez Jey
i po drugie primo kryształki to w 100% oryginały a nie siakieś
;D
Ale nie wszystkie "kryształki" są ori :P
no tak :D w pytaniu brak po prostu sprecyzowanego opisu czy w aucie te lampy były fabryczne czy z tjunig szopu jakiegoś ;) ... nie ważne odpowiedź padła :)
Koledzy mam w swojej e38 tylnie lampy z pomaranczowym kierunkiem..i chciałbym je zamienic na orginalne lampy z białym kierunkiem.. żaden tuning itp nie jestem zatym jak dlamnie musi byc wszystko orginał.. :D
Ok ale chcesz zmienić na ori z białym kierunkiem sprzed liftu? Lampy z białym kierunkiem poliftowe są jednak ładniejsze :D
jasne dodaj grosza i ori kryształki z białym kierunkiem są miodzio :DCytat:
Zamieszczone przez Damias
Mi chodziło o to, że ktoś założył sobie do wersji przed liftem kryształki tudzież jakiś inny wynalazek, a kolega nie wie czy mu beda pasowały do jego poliftowej. To że przed liftem nie bylo kryształkow to wiem :) Może niejasno się wcześniej wyraziłem. Generalnie gdyby kolega chciał włożyć do fl zwykłe, seryjne lampy sprzed fl (obojętnie czy białe czy pomarańczowe), to wyglądało by to conajmniej beznadziejnie. Do wersji po fl pasują moim zdaniem albo oryginalne kryształki (pomarańczowe i białe), albo jakies fajne ledy :) A tak na marginesie, to ja mam swoje ledy do sprzedania, więc jakby kolega chciał to niech pisze na PW. Mozna sobie oglądnąc w mojej galerii jak to wygląda. Na sprzedaz jest cały komplet (tylne + boczne i przednie kierunki)
to ja juz sam niewiem... lampy kryształki po liftingu były montowane fabrycznie?? czy też są to jakies zamienniki? a co do mojego pytania miałem okazyjnie do kupienia lampy z białym kierunkiek z e38 96rok no ale mówice ze po liftingu są te kryształki to wole dołozy i wymienie na takie jakie mają byc..
Lampy w E38 były takie:
Auta po lifcie
http://image-share.com/thumbs/bfi1228945142s.jpg http://image-share.com/thumbs/rgh1228945234g.jpg
Auta przed liftem
http://image-share.com/thumbs/bwy1228945255i.jpg http://image-share.com/thumbs/cqs1228945271t.jpg
Jak widać i przed i po lifcie były wersje z białym i pomarańczowym kierunkiem. Auta po fl miały lampy tylko i wyłącznie kryształkowe i moim zdaniem, jak już zakładać jakieś lampy to tylko te kryształkowe albo Ledy. Mi się moje bardzo podobają, bo w miejcu postojowych są takie świecące paski (coś jak światłowód), stop jest ledowy a reszta kryształkowa. Generalnie bardzo fajnie to w nocy wygląda. Ale ja i tak jestem fanem pomarańczowych, więc będę zakładał komplet oryginalnych kryształków.
Tak więc kolego Francik, zważywszy że masz auto po liftingu, to w grę wchodzi wymiana na kryształki takie jak masz, tylko z białym kierunkiem, albo jakieś kombinacje z ledami (zobacz sobie u mnie w galerii jak moje kombinowane wyglądają). Ale z tego co widzę to przód i bok kierunki masz pomarańczowe, więc jeśli chcesz na tył zakładac białe, to te też by wypadało na takie wymienić, bo auto będzie wyglądało raczej średnio z bialym tyłem a pomarańczowym przodem. Inna sprawa że do tego koloru nadwozia białe mi wogóle nie pasują, no ale to tylko moje zdanie. Natomiast zdecydowanie odradzam zakładanie lamp sprzed liftu, bo będzie to wyglądało conajmniej :?
Witam. Wolałem nie tworzyć nowego tematu więc się podepnę
Co sądzicie o tych lampach?
Wyglądają dobrze ale może to jakaś kiepska chińszczyzna czy jak?
Hmmmm ;D no ori to to napewno nie jest :xCytat:
Zamieszczone przez positiv
Z nieorginalnych to chyba najladniejsze sa widzialem na zywo i jest OK. Slyszalem opinie ze potrafia lekko zaparowac po myciu ale biorac pod uwage dostepnosc orginalnych lamp poliftowych z bialym kierunkiem mysle ze to niezly wybor. Tez mialem je kupic ale trafily mi sie ori. Gdyby nie to to wlasnie takie mialem zamiar zalozyc.
Co do parowania to można je przed montarzem pociągnąć silikonem na łączeniach i powinno być ok :) Ktoś tak tu kiedyś robił.Cytat:
Zamieszczone przez kri100s
nikt się przypadkiem nie orientuję ilę kosztują lampy ori przed fl z białym kierunkiem w ASO? albo może gdzie można kupić takie niezniszczone używane?
Niestety w ASO drogo. Poliftowe 700zł sztuka (w listopadzie się dowiadywałem :o ), a przedliftowe chyba niewiele tańsze. Szukaj używek na forum, alegro, ebay itp. :)Cytat:
Zamieszczone przez positiv