Witam,
Czy w e65 występowały radia z mp3?
Mam samochód po lifcie i nie odtwarza. Zrobiłem upgrade softu do najnowszej wersji i nic się nie zmieniło.
Nie znalazłem też odpowiednich wpisów dotyczacych kodowania.
Wersja do druku
Witam,
Czy w e65 występowały radia z mp3?
Mam samochód po lifcie i nie odtwarza. Zrobiłem upgrade softu do najnowszej wersji i nic się nie zmieniło.
Nie znalazłem też odpowiednich wpisów dotyczacych kodowania.
Zmieniarka powinna odtwarzać MP3, jeżeli tego nie robi to musisz ja zakodować.
Czy ASK poliftowy puszczał MP3 ? Tego niewiem.
ASK to jest to "radio" w przednim panelu.
A który wpis w module zmieniarki odpowiada za mp3? U mnie nie działa ani tu, ani tam.
Bedzie to na pewno w monitorze czyli chyba MMIGT - szukaj wpisu MP3.
ASK poliftowe nie odtwarza mp3.
Euro ma rację....
Właśnie rzecz w tym, ze MP3 w MMIGT mam activ - i to fabrycznie.
Moze doszukiwac powinienem sie przyczyny w czyms innym? nagrałem płytę testową 2 foldery z masą mp3, w root kartotece tez kilka i zima
Dobrze wkładałeś to cd? Bo płyta pierwsza od góry w magazynku zmieniarki to ostatnia w idrive. Może wkładałeś właśnie tak.
Moze i wkladalem od gory do zmieniarki ale co za roznica? Reszta byla pusta powinno czytac bez różnicy ktory slot
podmień zmieniarkę lub pożycz płytę od kogos z mp3 bo może źle nagrywasz? Czytnik zaczyna czytać płytę?? Pojawia się taki zegarek obok pozycji płyty w zmieniarce czy w ogóle nie widzi żadnej płyty???
Jeżeli w ogóle nie widzi żadnej płyty to masz zmieniarkę padnietą lub ktoś ( czyt. właściciel lub handlarzyna ) ci podmienił na zwykła - od kiedy masz auto???
Od niedawna. Moze byc tak jak mowisz kolego. Tym bardziej, że jest uszkodzony jeden z zaczepów na prawej kratce wentylacyjnej (czesty przypadek przy rozbieraniu). Koleś miał tez e65 przed liftem, własne... chyba to dziś rozbiorę
Nie pokawia się ten zegarek nie widzi płyty. CDC napis na szaro.
A zwykle plyty rozpoznaje ?
Mozliwe ze zle nagrywasz MP3 - niewiem dlaczego u mnie tez nie wszystkie nagrane plyty rozpoznaje.
Jak widzi płytę z mp3 to chyba powinna być gwiazdka obok numeru płyty. Jak w ogóle cdc nie wchodzi to znaczy, że zmieniarka walnięta prawdopodobnie.
zwykle plyty dzialaja normalnie bez zadnego problemu, a jak wsadzaona z mp3 to czyta czyta i na koncu na szaro, nic nie widzi
Nagraj plyte najnizsza mozliwa predkoscia . Bo czytnik w bmw jest przystosowany do plyt nagranych 4X jak nagrasz z wieksza to moze mieć problem z odczytaniem . Wsadz wpierw oryginalna plyte z muzyka do zmieniarki i sprawdz czy w o gole cokolwiek bedzie sie odtwarzac
Nagrajcie płytę w trybie MODE2, powinno być łatwiej
No i dalej nic nie wiem. Rozebralem wszystko wytargalem zmieniarke i naklejka jest od polifta ale ledwo trzymala sie zmieniarki nie mam pewnosci czy byla na niej fabrycznie. Nagralem tez plyte z 1 mp3 z predkoscia 4x - nic. Da sie podłączyć bezposrednio do zmieniarki kompem? jest widoczna jak jakis modul?
Powiem ci że ja nie nagrywałem z konkretna prędkością płyt z mp3. Jaka była ustawiono taka była i czyta bez problemu. Szybkość nagrania ma znaczenie bardziej przy czytniku navi i płyt nawigacyjnych.
Ja dalej upieram się przy tym że podmienili ci zmieniarkę ale nic straconego! KUP nową zmieniarkę z polifta -ktoś miał na forum nowe w dobrej cenie- chyba SEBEK! A starą sprzedaj jako zwykłą bo przecież działa na zwykłych płytach - one tez często padają więc pewnie nie będzie problemu ze sprzedażą!
Skoro czyta Ci płyty z plikami *.cdr, to zmieniarka jest sprawna.
Ważne, żebyś nagrał pliki *.mp3 w trybie "JukeBOX" i tyle. Będzie odtwarzać.
Ja nagrywam po prostu mp3 jako dane i zmieniarka czyta bez problemu.
Szkoda ze te zmieniarki nie ogarniają płyt DVD zapisanych jako dane:)
Kupiłem nową zmieniarke, zamontowałem i..... dalej nie czyta mp3 ;( ustawienie w mmi na activ, zmieniarka od lifta. Podłączyłem się też interfejsem do starej zmieniarki, nie została podmieniona. Podsumowując nie jest to wina zmieniarki. Jedyne co zauwazyłem że wzmacniacz jest 2004 rok z jakiegoś powodu (AMP) ale to chyba nie ma znaczenia. Mamy jakieś pomysły?
Poradzilem sobie, obie zmieniarki byly uszkodzone. Do zamkniecia dziekuje wszystkim.
Nie do zamknięcia bo może ktoś skorzysta. Wrzuciłeś trzecią z polifta i ruszyło?
Dokładnie tak. Jeszcze jedna rzecz, nie działają płyty nagrane wszystkimi programami.
Programem CDBurnerXP nie czyta, a roxio np juz tak.
Ja nagrywam CDBurnerXP i zmieniarka czyta :)
Ja zawsze przeciągałem w Windowsie z okna do okna, potem "nagraj" i zawsze działało..