-
montaż nerek - grila
niby proste pytanie i prosta czynność ale jednak :) jutro wiozę auto do lakiernika w celu pomalowania maski , zakupiłem nowe poliftowe nery i pytanie jak je poprawnie założyć, nera składa się z dwóch części , czy montować je obie razem złożone do k..py i wcisnąć w miejsce w masce czy jak? czy to jakoś inaczej się robi? nie chcę ich uszkodzić i świeżej maski , dodam że stare jak demontowałem to rozpier...mimo iż chciałem zrobić to delikatnie itd , oglądałem filmiki , czytałem i cóż , stare nery nie szkoda bo już zmęczone były , a nowych kurka szkoda zepsuć .....
-
wydaje mi się że jedna część od środka druga od zewnątrz i razem do kupy ;)
-
Musisz rozdzielić te dwie części i tak jak kolega wyżej napisał, żeberka od środka, chrom od zewnątrz.
-
na coś w szczególności zwrócić uwagę? bo tam są takie skrzydełka jakieś co licho cię trzymają , czy to po prostu takie jest ( na około żeberek takie czarne listki ? )
-
jak kupiłes oryginalne nerki to montuj i nic się nie martw, jak masz te z allegro to te listki i tak się połamią więc nie warto się nimi przejmować :)
-
Ja kupiłem z Allegro i wszystkie listki są na miejscu. Po montażu dociskają nerkę i stabilizują, aby nie latała na boki.
-
ja dwa razy kupowałem z chromowanymi żeberkami, 2x prawa nerka wyglądała jak ori a lewa od wewnątrz od silnika cała chromowana, a listki przy zginaniu się łamały, producent Polcar. Chyba kupiłeś z lepszego źródła. Za ostatnie dałem chyba 180zł
-
Czy nerki od 750i różnią sie czymś od tych w 740i?
-
750 mają chromowane fronty żeberek, a reszta mają czarne żeberka
-
A no właśnie mi poprzedni właściciel dał z autem nerki oem z ASO od 750i które zakupił ale juz nie zdążył założyć bo sprzedał auto mi.
Ile takie oem nerki nówki nie śmigane trzeba dać? Zastanawiam sie czy jest sens zakładać.
-
no ja kupiłem zamiennik ale cenowo z górnej półki wzór po lift i fronty żeberek chrom , co do listków to szczerze średnie są i właśnie chodziło mi o to czy mocno na nie uważać i czy jak zepsuję je to coś będzie nie halo wizualnie itd, jakieś niepożądane ruchy , krzywizny itp
-
mcdziubek ok 200zł za sztukę do przedlifta
vramzes, ja mam pokrzywioną część maski, własnie przód gdzie się montuje nerki (stłuczka) listki mam oberwane lub wiszą luźno (zwykle pękają przy zginaniu ich) i nic sie samoczynnie nie przesuwa. jak sam chwycę nerkę to mogę nią na boki przesunąć ale sama sie nie przesuwa
PS podasz linka do twoich nerek, zobaczę czy to to samo, może też kupie coś lepszego
-
Właśnie jestem na etapie montażu nerek Polcar i trochę przekleństw poleciało jak zobaczyłem swoje nerki w pudełku ładnie złożone do kupy. Wiadomo że chińskie nerki to produkt jednorazowy - raz się złączy obwódkę z żeberkami i nie ma siły żeby nic nie połamać przy zdejmowaniu. A tu sprzedają komplet złożony, żeby kupujący już przed montażem mógł sobie rozwalić te cholerne zaczepy. Jedną nerkę rozdzielałem ze 20 minut i złamałem jeden zaczep, przy drugiej zabrakło czasu. Tragedia jakaś :/ Generalnie ta jedna którą założyłem ładnie się trzyma, w miarę dobrze przylega do maski i nie lata na boki. Poprzedni chińczyk właśnie taką przypadłość miał. Cena z wysyłką pobraniową 130 parę zł więc w sumie grosze.
-
Też miałem te z Polcar. Długo się je rozdziela przed montażem, ale mam już wprawę i jakbym kupił kolejny komplet to rozłożenie potrwa z 3 minuty :)
-
A kupiliście chrom czy zwykłe czarne nery?
bo ja od dwóch sprzedawców miałem i oba komplety były inne, tak jak pisałem nerka od str kierowcy od komory silnika jest pochromowana a druga czarny plastik. Tak więc mieli chyba od dwóch różnych dostawców
-
Jak pisalem mam ala 750 po lift , ramka chrom , przody zeberek chrom i reszta czarne, link jak znajde to wrzuce pod wieczor
-
Przy rozbieraniu jak i zakładaniu staraj się zwrócić uwagę na temperaturę lepiej mieć je "ciepłe" (można nawet troszkę podgrzać żeby uelastycznić zaczepy) bo połamiesz wsio w piz... te plastiki są bardzo łamliwe, a później nerka lata...
Ja zastanawiam się właśnie nad przejściem z pełnego chromu na czarny mat gdzieś widziałem i wpadło mi w oko ale to jeszcze zobaczę...
-
Widzicie a ja swoje własnie ściągałem i zakładałem.
W zasadzie nie wiem dlaczego chcecie je rozpoławiać.
ja od środka delikatnie palcami te 6 zaczepów wciskam po tą hmm obręcz albo fazke na masce. i delikatnie wysuwam zapinkę do środka
Ale niczego nie rozłączam na pół.Całe ściągałem i całe tak samo delikatnie żałożyłem.
Nie utrudniajcie sobie życia rozpoławianiem- dlaczego BO - zapinki z nerek i tej dupki to stare plastiki bardzo kruche.Jak rozpołowisz to ciężko te plastiki / zapinki "kliknąć" w stare miejsce.
Chłopaki dobrze piszą TYLKO NA CIEPŁO !!
Dlaczego ściągałem bo lakierowałem je na Czarny właśnie :) Moim zdaniem i mój gust to czarne Mi osobiście się bardziej podobają niż te Chrom.
-
czarna nerka pasuje tylko jak masz wszystkie listwy shadow line :P:
-
Z tego co ja wiem to nerek nie trzeba rozpoławiać do montażu.:panda:
-
Nie trzeba rozpoławiać, ale jest mniej rys na masce, gdy się montuje rozpołowione :)