Nie wiem, czy było?? :
http://otomoto.pl/bmw-740-C32189710.html
Może ktoś się zainteresuje :-)
Wersja do druku
Nie wiem, czy było?? :
http://otomoto.pl/bmw-740-C32189710.html
Może ktoś się zainteresuje :-)
rewelka. jeśli autentyk - to aż dziwne że przez 3 dni nie zniknęło :)
A mnie jakoś nie dziwi... bo co z nim zrobić ? Jak sie przerejestruje to urok czarnych blach zniknie, na żółte to chyba jeszcze e38 nie można, nie wiadomo w jakim stanie jest to auto i nie wiadomo w jakim stanie jest wnętrze, fajnie że tyle lat u jednego właściciela ale to gwarancją stanu ogólnego nie jest.
Szkoda że brak zdjęć wnętrza. Właściciel pisze, że tapicerka welurowa a z tym szału nie ma
Powtórzę jeszcze raz - CZARNE BLACHY, poza tym ze auto jest długo u jednego właściciela (jak tu - 18 lat) nic nie gwarantuje :sad:
Ani tego że o auto dbano
Ani tego że jest w dobrym stanie technicznym
Ani nawet tego że przebieg jest oryginalny nie kręcony
Jedynie tyle, ze ma tablice czarne, po czym, jak inna miejscowość nowego nabywcy to trzeba będzie na białe rejestrować i czar o ile w tym przypadku jest jakiś czar - pryśnie :dance:
Auto zwyczajne bez skóry, natomiast dla mnie ten zapis o ile jest prawdziwy
Cały czas garażowany. Nie używany zimą.
Nigdy nie miał instalacji LPG.
Samochód bez tuningu i innych bzdur w konfiguracji zgodnej z vin-em.
byłby chyba najwazniejszy jak miał bym zamiar kupic to auto
Aktualnie jestem na wyjeździe, ale jeśli nie sprzeda sie do niedzieli - jade ja oglądać :) napewno zdam relacje ;)
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
No tak, ale pierwszy punkt jest ciężki do sprawdzenia, a pozostałe dwa to nie taka ciężka sprawa do znalezienia w tej cenie w 95 roczniku na zachodzie jak również w PL (chociaż mniej :) )Cytat:
Cały czas garażowany. Nie używany zimą.
Nigdy nie miał instalacji LPG.
Samochód bez tuningu i innych bzdur w konfiguracji zgodnej z vin-em.
Można domniemać, że jak ktoś ma to auto od 18 lat to mało za nie wtedy nie zapłacił, idąc dalej tym tokiem myślenia pewnie na porządny serwis też miał kasę, skoro trzymał je tyle lat to raczej żeby używać a nie żeby stało - co wiąże się z kosztami utrzymania. Przykładowo E32 Qby było używane tylko na wakacyjne wyjazdy po Europie, może ten egzemplarz ma podobną historię i zamożnego właściciela. A że są welury w środku to akurat najmniejszy problem, niektórzy po prostu nie lubią "świńskich" tapicerek ;)
Nie ma co wróżyć z fusów, skoro ktoś ma zamiar jechać i oglądać niech da znać co i jak, tylko zwróciliśmy uwagę że ani czarna blaszka ani długo jeden właściciel żadną gwarancją nie jest - ale jak jest w świetnym stanie i ktoś ma czas i pieniądze to niech bierze, pieści i czeka na żółte blaszki :) Fajnie by było jakby np miała fakture zakupu i mnóstwo faktur z 95-98 rok np z ASO.
Fajna jest, mi się podoba. Lubię auta z taką historią a nie jak 99% ściągnięte skądś. Jeśli stan jest przyzwoity to warto brać.
Oby sie nie sprzedała - pojadę i z wielka chęcią streszcze spotkanie z właścicielem wraz ze zdjęciami ;)
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Wydaje się ładne, niekombinowane auto. Jeden właściciel to zawsze duży plus, bo wiadomo co się z autem działo przez te wszystkie lata. Zupełnie nie rozumiem wpisów, że to nie jest żadną gwarancją. Widać, że żaden z Was nie kupował auta od pierwszego/drugiego właściciela. Ja znam u siebie w e32 każdą śrubkę i każdą ryskę, tylko dlatego, że wszędzie tam zajrzałem już po kilka razy. Taki właściciel wie również co jest nie tak i nie trzeba miesięcy użytkowania na odkrywanie niemiłych niespodzianek po zakupie.
W każdym razie, może to być świetne auta za żenująco niską kwotę. Równie dobrze mogłoby kosztować, dwa lub trzy razy tyle.
Jeżeli oczywiście osoba, która sprzedaje auto jest tym wieloletnim właścicielem, a nie trzecim w kolejności pośrednikiem, w końcu rejestracja nie jest warszawska.
Z jednej strony prawdą jest że pierwszy właściciel i czarna blaszka nie są*żadną gwarancją że wszystko z autem jest OK.
Z drugiej strony mi bardzo pasuje świadomość, że historia jest znana od pierwszego kilometra po wyjeździe z salonu - przypuszczam, że podobnie może być w tym przypadku - jeśli tylko właściciel w miarę tego pilnował. No i powiedzmy sobie szczerze - takie auta z polskiego salonu to jest niewielki procent tego co się spotyka na rynku.
Nikt tego jeszcze nie zrobił więc ja wkleję
Numer podwozia WBAGF61090DG37671
Kod typu GF61
Typ 740I (EUR)
Typoszereg E E38 ()
Seria 7
Rodzaj konstrukcji LIM
Układ kierowniczy LL
Drzwi 4
Silnik M60/2
Pojemność skokowa 4.00
Moc 210
Napęd HECK
Skrzynia biegów AUT
Kolor DUNKELBLAU (263)
Tapicerka STOFF VELOURS/GRAU (B7TT)
Data prod. 1994-11-12
S214A AUT.STABIL.-CONTROL+TRAKTION(ASC+T) Automat. ukł. przeciwpoślizg. (ASC+T)
S216A SERVOTRONIC Wspomaganie układu kier. Servotronic
S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa
S320A MODELLSCHRIFTZUG ENTFALL Brak napisu modelu
S354A GRUENKEIL-FRONTSCHEIBE Szyba przednia ziel. z klinem ziel.
S416A SONNENSCHUTZROLLOS Roleta przeciwsłoneczna tylna /boczna
S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours
S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka
S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.
S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego
S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera
S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)
S510A LEUCHTWEITENREGELUNG ABBLENDLICHT Regulator zasięgu świateł
S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional
S629A AUTOTELEFON MIT KARTENLESER VORN Tel. sam. sieci D z czytn. kart z przod.
S672A CD WECHSLER 6-FACH Zmieniarka CD na 6 płyt CD
S676A HIFI LAUTSPRECHERSYSTEM System głośników HiFi
S690A CASSETTENHALTERUNG Uchwyt kasety
L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria
czy te 2 wpisy nie świadczą o tym że auto było sprowadzane z Niemiec ? S629A AUTOTELEFON MIT KARTENLESER VORN Tel. sam. sieci D z czytn. kart z przod.
L801A DEUTSCHLAND-AUSFUEHRUNG Wersja krajowa Niemcy/Austria
Też mi się spodobała, dlatego wkleiłem link. Jeśli jest w niezłym stanie, to fajne gdyby trafiła do kogoś z forum. Na zdjęciach wygląda na normalny, użytkowany samochód, a nie taki "przygotowywany" do sprzedaży.
Patryk, czekamy na relację ;-)
Już wczoraj rano jej nie było. Serce mi zagrało, bo e38 które kiedyś miałem opuściło fabrykę 11.11.1994 roku, ta dzień później i obydwie miały ten sam świetny welur(moja miała vin 571, ta 671- śmieszny zbieg okoliczności). Zobaczcie po swojemu jak ogromne jest zapotrzebowanie na takie klasyki skoro znikają w ciągu kilkunastu godzin...
Tydzień to nie kilkanaście godzin :)
Oby komuś służyła
a ogłoszenia na otoMoto, allegro i tablica.pl dalej są aktualne..
Może Patryk ją zagarnał??
PS. Tyle Warszawiaków w temacie się obudziło a na spoty nie ma kto przyjeżdżać... Wstyd.
Chyba nie czas i miejsce na gorzkie żale.