co sadzicie o przep³ywomierzach Magneti Marelli vs Bosch, poniewa¿ cena jest duzo mniejsza tych pierwszych mam pytanie czy warto inwestowaæ w w³oszczyzne czy lepiej zostaæ przy boschu.
oczywiscie benzynka.
Wersja do druku
co sadzicie o przep³ywomierzach Magneti Marelli vs Bosch, poniewa¿ cena jest duzo mniejsza tych pierwszych mam pytanie czy warto inwestowaæ w w³oszczyzne czy lepiej zostaæ przy boschu.
oczywiscie benzynka.
Tylko orgina³ bêdzie chodzi³ tak jak trzeba i tyle ile trzeba.
Sam ostatnio mia³em ten sam dylemat ale postawi³em na Bosha za 550 z³ z lekkimi znizkami :)
O to dobra cena.... A kolega moglby takowa zalatwic boscha ?
Wracaj±c z trasy compactem ¿ony autko os³ab³o na maxa, od³±czy³em przep³ywkê i by³o OK . Zamówi³em Magneti Marelli z czystej ciekawo¶ci jak d³ugo pochodzi i czy w ogóle bêdzie OK -cena oko³o 200z³. minê³o 3 lata autko chodzi bajka, ma moc a pali mniej jak na pocz±tku wiêc ja polecam. Z ciekawostek dodam ¿e kolega co ma sklep kilkakrotnie zamawia³ co¶ z Magneti a w ¶rodku by³ orygina³ ze startym logo albo ca³kiem inny zamiennik który jest dro¿szy...
hmmm... tez ciekawa sytuacja z tym logiem zdrapanym przez MM.
Czytam juz troche o tym i wiekszosc przewaza ze Boscha i koniec.... Co prawda nie logo jest dla mnie istotne tylko sprawna praca ukladu. Magneti moge miec za jakies 360 zl.. wiec cena wydaje sie atrakcujna pytanie czy warta swojej niezawodnosci :(....
To ju¿ jest Twój wybór... Ja zaryzykowa³em i nie ¿a³ujê. Nie tylko MM ma tak ¿e co¶ zamawiasz a w pude³ku mi³e zaskoczenie ;)
no zgadza sie... trzeba troche na farcie lecieæ ;)
https://www.youtube.com/watch?v=so1eskSUxnw
Z takimi zamiennikami ró¿nie bywa. Niektóre dzia³aj±, a niektóre to tylko rezystor i nie pokazuj± tak na prawdê nic.
W M60B30 pozytywne efekty daje u¿ycie wk³adki z 750i ;)
no wlasnie , decyzja padla na nowy org Bosch. Tak¿e problem rozwiazanty daja 2 lata gwarancji wiec bede sie martwol potem.... no tylko $$ ;`( piszczy w portwelu
Bosch to jednak jako¶æ. Ale magneti jest ca³kiem dobrym zamiennikiem. Jedne z nielicznych które jako¶ dzia³aj±. Je¶li zamienniki to magneti lub pierburg.
w³a¶nie pierburg nie ma do tej wersji motoru do diesla sa.
Niektore rzeczy w dieslu w orginale sa pierburga np. Pompka wysokiego cisnienia